FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Dependenți de allenatore Becali » FCSB a câștigat 14 puncte după intervențiile patronului

CFR Cluj și FCSB luptă și în acest an pentru titlu // foto: Imago
CFR Cluj și FCSB luptă și în acest an pentru titlu // foto: Imago

Articol de , - Publicat marti, 15 februarie 2022 19:10 / Actualizat miercuri, 16 februarie 2022 01:54

FCSB e dependentă de schimbări, mania patronului Gigi Becali. Roș-albaștrii au adunat cele mai multe puncte - 14 - în acest sezon de Liga 1 cu ajutorul rezervelor, au câștigat cele mai multe partide de la 1-0 pentru adversar - 4 - și au doi jucători care dau randament excelent când intră de pe bancă: Valentin Gheorghe și Ianis Stoica.

Înlocuirile schimbă deseori soarta unui meci, mai ales că acum pot fi efectuate 5 pe parcursul unei partide. 

În ultima etapă de campionat, încheiată ieri, au fost influențate de aportul rezervelor 5/8 confruntări:

  • Rapid - Sepsi 1-1 » Alexandru Ioniță II, introdus de Iosif în minutul 71, marchează golul egalizator în prelungiri și smulge o remiză pentru nou-promovată 
  • Farul - FC Voluntari 3-0 » Moldoveanu vine de pe bancă și reușește un gol și o pasă decisivă. Purece, și el rezervă, a închis tabela la Ovidiu 
  • Gaz Metan - CFR Cluj 1-2 » Neguț, intrat pe parcurs, marchează dramatic în ultimul minut și bifează prima victorie a campioanei în 2022 
  • FCSB - Chindia 3-2 » Schimbările făcute de roș-albaștri au decis meciul: „dublă” Valentin Gheorghe, pase decisive în dreptul lui Sorin Șerban și Keșeru. Toți 3 au început partida pe bancă
  • CSU Craiova - FCU Craiova 2-0 » Nistor (assist) și Baiaram (gol) au închis derby-ul din Bănie; Reghecampf a apelat la ei din minutul 62
CFR Cluj a reziliat contractul unui jucător la 23:59! Poate semna cu orice echipă
CFR CLUJ
CFR Cluj a reziliat contractul unui jucător la 23:59! Poate semna cu orice echipă

Se vede mâna lui Becali 😀

Cea mai spectaculoasă revenire a rundei aparține FCSB-ului și nu e o întâmplare că vicecampioana a fost salvată din nou de bancă.

Într-un clasament al celor mai eficienți antrenori în privința punctelor aduse de jucătorii introduși în teren pe parcursul meciurilor, Toni Petrea domină categoric ierarhia. În realitate, Petrea împarte însă fotoliul de lider cu patronul Gigi Becali, recunoscut pentru implicarea în deciziile tactice. Topul e completat de Iosif și Prepeliță.

Cei mai inspirați antrenori la schimbări

ANTRENORPUNCTE OBȚINUTE DE REZERVE
Toni Petrea (FCSB)14
Mihai Iosif (Rapid)8
Andrei Prepeliță (FC Argeș)8

Explicație: rezervele contribuie decisiv într-un meci dacă marchează, pasează decisiv și/sau obțin un penalty. Exemplu: Deac intră pe teren în minutul 70 al meciului Rapid - CFR Cluj, la 0-0, marchează singurul gol al partidei, iar „feroviarii” câștigă. În dreptul lui Dan Petrescu vor figura două puncte, diferența pe care a făcut-o omul introdus în teren, în acest caz Deac.

Reghecampf, Dan Petrescu și Marius Croitoru, cu câte 7 puncte obținute de rezerve, se clasează sub podium. Interesant este că 3 dintre primii 6, Iosif, Prepeliță și Croitoru, nu dețin licență PRO.

0 puncteau adus rezervele Voluntariului în actuala stagiune, Liviu Ciobotariu fiind singurul antrenor prezent de la startul campionatului care nu a influențat la nivel de rezultat niciun meci prin schimbările lui

CSU Craiova a marcat 15 goluri prin rezerve

Ca volum, Reghecampf a influențat prin schimbările lui cele mai multe partide, 12 la număr. Însă multe dintre meciuri erau deja hotărâte de titulari, un gol marcat de o rezervă la 3-0 fiind mai puțin important. 

Antrenorul Universității Craiova e urmat în „topul cantității” de Toni Petrea, fostul lui „secund”, și de Gică Hagi, ambii cu câte 8 partide în care rezervele au marcat, au pasat decisiv și/sau au obținut un penalty.

15 goluriau reușit fotbaliștii introduși de pe bancă de Reghecampf, oltenii fiind lideri la acest capitol

FCSB, obișnuită să răstoarne tabela

Datorită aportului adus de rezerve, FCSB este și echipa care a revenit în cele mai multe partide din acest sezon de Liga 1. 

Roș-albaștrii au reușit să adune puncte în 7 meciuri în care au fost conduși cu 0-1, 4 dintre ele fiind chiar câștigate de bucureșteni în final.

Tot atât de multe confruntări în care n-a pierdut deși a fost condusă cu 0-1 a bifat și FC Botoșani, numai că moldovenii au câștigat un singur astfel de duel.

ECHIPĂPUNCTE CÂȘTIGATE DUPĂ 0-1 PENTRU ADVERSARI
FCSB15
FC Botoșani9
Rapid8
CSU Craiova7
Dinamo, FC Voluntari6

Performerii-rezervă

La cei 3 parametri luați în considerare pentru eficiența schimbărilor, regăsim fotbaliști de la FCSB, Farul și CFR Cluj. Ianis Stoica, puștiul de 19 ani al roș-albaștrilor, și Adrian Petre, atacantul reinventat de Hagi, apar în două dintre categorii. 

Nu lipsesc nici Valentin Gheorghe, arma secretă a FCSB-ului, sau Adrian Păun, #1 în topul assisturilor reușite de rezerve.

  • Cele mai multe goluri înscrise de jucătorii veniți de pe bancă: Valentin Gheorghe, Ianis Stoica, Adrian Petre → fiecare câte 5 
  • Cele mai multe pase de gol: Adrian Păun → 3 
  • Cele mai multe penalty-uri obținute: Ianis Stoica și Adrian Petre → 2

Bogdan Andone, la GSP Live: „FCSB poate câștiga titlul”

Citește mai multe articole din Liga 1:

Decizie incredibilă a lui Petrescu » Un jucător adus în această iarnă, lăsat în afara listei de Liga 1

Dinamo, transferuri de ultimă oră: Stoican a rezolvat una dintre probleme + „câinii” au adus și un jucător crescut de FCSB

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
tricisport
tricisport  •  16 Februarie 2022, 02:12

Dau la "stiri despre echipa Dinamo", imi apare *** asta...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

kikostel
kikostel  •  16 Februarie 2022, 00:03

Și CFR pare dependență de Becali. Fără intervențiile principalului din lojă, FCSB nu ar fi pierdut ultimele 6 campionate. Faptul că uneori îi iese lui Becali dovedește, pe de o parte, că nu e chiar paralel cu fotbalul, dar, mai ales, cât de slab e nivelul campionatului. Totuși, Becali a dus echipa mereu în playoff, de 5 ori chiar pe locul 2! Ceilalți antrenori ar trebui să se simtă umiliți.

wearethechampions
wearethechampions  •  15 Februarie 2022, 21:08

Majoritatea. Dar interventiile nu au fost la fcsb ci la adversari.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează