FOTBAL  »  Superliga  »  PUSĂ SUB ACUZARE

Toate detaliile de la Parchet în cazul Ekeng! Ce se întâmplă cu medicul + FRF şi LPF sunt în mare pericol

Articol de GSP - Publicat joi, 30 iunie 2016 12:35

Doctorul Mihaela Duţă a fost pusă sub acuzare pentru ucidere din culpă în cazul decesului lui Patrick Ekeng, iar acum au apărut primele detalii de la audieri.

Raportul IML nu a relevat prezenţa vreunei substanţe dopante, dar "este adevărat că a băut o cafea înainte de meci", spun surse judiciare.

"Dacă se acţiona în primul minut, avea şanse 90% să scape. Fiecare minut de întârziere în asemenea cazuri scade cu 6% speranţa de a fi salvat. Din momentul în care a căzut şi până a ajuns la spital a făcut 7 minute, iar speranţa de viaţă a scăzut la mai puţin de 50%", explică experţii.

Nu a respectat protocolul de resuscitare

Surse judiciare arată că doctorul Mihaela Duţă este acuzată că nu a respectat protocolul de resuscitare ERC 2015. Medicul trebuia să intervină imediat şi să-i pună defibrilatorul pe teren. Totuşi, aceasta a făcut-o abia în ambulanţă.

Aparatul a fost studiat şi în memoria lui internă arăta că jucătorul era in fibrilaţie ventriculară în maşină, iar protocolul spune că trebuie să aplici şocuri. Chiar şi aşa, Ekeng a fost predat la Spitalul de Urgenţă fără această procedură.

FRF şi LPF în pericol

Ancheta va continua, urmând să se detalieze cum s-au făcut controalele medicale în cazul lui Ekeng. Chiar şi la echipele din străinătate.

De asemenea, în acest moment şi FRF şi LPF au probleme, descoperindu-se multe anomalii.

Prima este că observatorul are obligaţia să verifice ambulanţa, "dar acesta nu are niciun fel de pregătire de acest gen", susţin sursele. Mai mult, nu este prevăzut clar ce tip de ambulanţă trebuie să fie pe teren. Ar trebui tipul de ambulanţă C, nu B cum a fost la Ekeng. A treia anomalie este că medicul trebuie să intre pe teren doar la încuviinţarea arbitrului în condiţiile în care în unele cazuri şi un minut este vital.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
ertyuiop
ertyuiop  •  30 Iunie 2016, 17:49

Tipic, Dinamo cu tot cu doctor club de fecioare, vinovatii sunt oriunde in alta parte....cine va fi urmatorul nefericit?

whiteredarad
whiteredarad  •  30 Iunie 2016, 16:49

Sa o luam pe rind : 1 se spune ( si asa e corect) ca in fibrilatie ventriculara, defiblilatorul trebuie pus din primul minut, (in care aceasta manevra e posibila) pai mai intai intra medicul echipei, si acesta la decizia si solicitarea arbitrului..Drumul lui 40-50 m se face in 25-30 secunde. el constata situatia, (stop cardiac),cere salvarea, pina vine asta, de pe margine ,minutul e de mult trecut. Deci ce vina are medicul de pe salvare ? 2. "Expertii " spun : "Dacă se acţiona în primul minut, avea şanse 90% să scape..."-am demonstra ca nu se putea face intr-un minut, ca nu toti jucatorii care cad au stop cardiac. As vrea sa cunosc un astfel de "expert"discutam asa pe meserie, sa-mi explice cum poate da procente de salvare, la bolnav necunoscut. 3.Stopul acesta cardiac a provenit pe leziuni cardiace,preexistente nedepistate, sa nu-mi spuna cineva ca omul era sanatos...ca minte, 4. Judecind cu jumatati de informatii, cu jumatati de masura, ajungem ( si ) la condamnati aproate nevinovati. Acuzarea cu " ucidere din culpa" a medicului de la salvare este atata de subtire incit imi vine sa rad, ce culpa era daca el a ajuns la pacient dupa vreo 2-3 minute? Apoi doar un idiot nu stie ca EK Scopul-ca vede pe ecran , nu copiaza) e in salvare, si acolo transportul a durat 5-10 secunde, de pe teren in masina. Parerea mea este ca se doreste un verdict si o rezolvare care sa scuteasca clubul Dinamo de necazuri (despagubiri,daune) cu pretul acuza

819602521427859
Stancu Florin  •  30 Iunie 2016, 15:04
Postat de Stancu Florin pe 30 Iunie 2016, 15:04

Raspunsul la aceasta intrebare il putea da numai Neubert!

...daca se apela la el. Reghe stie de ce!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează