FOTBAL  »  Superliga  »  ÎNCHISOARE

Toate detaliile despre dosarul în care a fost condamnat Dumitru Dragomir » Acuzat de nereguli în legătură cu vânzare drepturilor TV

Articol de GSP - Publicat joi, 23 iunie 2016 15:05

Dumitru Dragomir, 70 de ani, a fost condamnat azi de Tribunalul București la 7 ani de închisoare cu executare.

Fostul şef al LPF, Dumitru Dragomir, a fost trimis în judecată, alături de peste 40 de persoane, pentru evaziune, delapidare şi spălare de bani, cu un prejudiciu de circa 5,4 milioane de euro, Dragomir fiind acuzat şi de nereguli în legătură cu vânzarea drepturilor TV pentru meciuri de fotbal.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Capitalei, reţeaua evazionistă vizată în acest dosar a funcţionat timp de cinci ani, între 2009 şi 2014, fiind folosite 17 societăţi comerciale de tip "fantomă". Anchetatorii descriu, în actul de sesizare a instanţei, modul în care a funcţionat această reţea şi spun că mecanismul infracţional a fost unul împărţit în cinci etape.

Astfel, o parte dintre inculpaţii din dosar, în calitate de administratori ai mai multor societăţi comerciale, au înregistrat, în documentele contabile ale acestor firme, operaţiuni fictive constând în achiziţii nereale de bunuri şi servicii.

Pentru a se ascunde provenienţa ilicită a sumelor rezultate din evaziune, acestea au fost transferate, în mod succesiv, în conturile bancare ale celor 17 firme "fantomă", sumele înscrise în facturile fictive emise de către acestea din urmă. Banii au fost retraşi, uterior, în numerar cu ajutorul altor persoane implicate în dosar şi au fost restituite "la sacoşă" inculpaţilor care au dispus anterior plata acestora, după perceperea, în prealabil, de către alte două persoane a unui comision cuprins între 6% şi 8%, scrie Mediafax.

Implicarea lui Dumitru Dragomir în acest dosar a apărut în iunie 2011, când acesta, în calitate de preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), i-ar fi determinat pe membrii Adunării Generale a LPF să aprobe încheierea unui contract de mandat cu SC Capital Properties SRL. Contractul se referea la vânzarea drepturilor de televiziune aferente pachetelor de meciuri 3, 4, 5, 6, 7 şi 9, pentru sezoanele competiţionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014. Dragomir, susţin procurorii, a făcut acest lucru "cunoscând faptul că prestaţiile înscrise în contractul de mandat respectiv nu aveau să fie executate în fapt (aceste prestaţii nemaiputând fi, de altfel, executate, întrucât oferta SC RCS RDS SA fusese deja depusă)".

Vezi în galeria foto articolele integrale din Gazeta Sporturilor în care este prezentat detaliat cazul în care este acuzat Dumitru Dragomir.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
capitza1967
capitza1967  •  24 Iunie 2016, 14:14

Cam tarzie condamnarea . A avut timp sa-si ascunda si sa-si instraineze averile facute ilegal .

1429283900726653
Niculae Blaga  •  24 Iunie 2016, 00:41

BORFASULUI II DORESC SA DEVINA "FETITA " CA PREA INOCENT SE DADEA . URMEAZA MIRCEA SANDU .ASTA PT CRAIOVA MAXIMA !!!

george_br
george_br  •  23 Iunie 2016, 23:34

sanatate, nea Mitica, VIATA LUNGA! sa fii demn, sa iesi de-acolo cu picioarele-nainte!!!

Vezi toate comentariile (27)
Comentează