FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - U CLUJ, DIGISPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO, ORA 20:30

Tony face avancronica derby-ului dintre CFR şi U: "Cluj, respect şi civilizaţie"

Tony a evoluat în 94 de meciuri pentru CFR Cluj, în prima ligă din România
Tony a evoluat în 94 de meciuri pentru CFR Cluj, în prima ligă din România

Articol de GSP - Publicat joi, 14 aprilie 2011 00:00 / Actualizat joi, 14 aprilie 2011 11:11

Fostul fundaş dreapta al feroviarilor explică de ce a refuzat oportunitatea de a îmbrăca tricoul Universităţii, dar şi ce înseamnă un meci contra şepcilor roşii, transmis de DigiSport şi liveTEXT pe GSP.ro, ora 20:30


"Voi fi ambasadorul Clujului în Portugalia", a declarat Tony după despărţirea de CFR Cluj. În realitate, "Pitbull" n-a plecat niciodată de la Cluj. O spune chiar el, înaintea clasicului clujean. "Clujul e un oraş extraordinar. Mi-e dor de România, de Cluj, de oamenii de acolo. Mă simt uşor ciudat înainte de acest derby, de parcă aş intra şi eu pe teren", a mărturisit actualul jucător al Vitoriei Guimaraes. Tony crede că "studenţii" au un uşor avantaj înaintea confruntării de azi.

"Am trăit la Cluj cea mai frumoasă perioadă, din punct de vedere profesional. În week-end, după meciurile cu Guimaraes, consult imediat internetul pentru a afla rezultatul CFR-ului. Acum e o situaţie grea pentru fosta mea echipă. Cred că «U» e favorită. Orice s-ar întîmpla, cei care joacă în acest derby trebuie să ştie că e şi un meci despre respect şi civilizaţie. Chiar dacă sîngele meu este alb-vişiniu, sper să cîştige echipa mai bună. Eu eram gata să-mi felicit rivalii, chiar dacă ieşeam de pe teren învins. Sper să fie o super-partidă, cu goluri şi spectacol", a mai spus Tony.

Fundaşul de 30 de ani a dezvăluit, în premieră, de ce a refuzat în iarnă oferta lui "U". "M-au sunat persoane legate de clubul «U», care m-au întrebat ce părere am despre un transfer. Am refuzat fiindcă nu era momentul oportun să trec în tabăra rivalei. Cred că ar fi fost o lipsă de respect faţă de ambele cluburi. Eram un jucător apreciat de fanii lui CFR şi am vrut să păstrez intactă această imagine", a încheiat Tony.

3 derby-uri cu Tony în teren
CFR - "U" 2-0 ( Liga 1, 2 decembrie 2007)
"U" - CFR 0-1 (Liga 1, 7 mai 2008)
"U" - CFR 3-3, 13-14 după penalty-uri (Cupa României, 14 octombrie 2008)

"O echipă nu se face peste noapte"
Tony a criticat strategia campioanei, din ultimul an. Fundaşul nu e convins că jucătorii aduşi la echipă au întărit CFR. "E greşit să crezi că poţi face o echipă nouă, peste noapte. S-a renunţat la prea mulţi jucători de calitate. Au venit unii care nu prea au ce căuta la CFR. Cînd ajungi la un asemenea nivel e impardonabil să transferi jucători care nu sînt capabili să facă diferenţa", a spus Tony.

Mesaj pentru vestiar
Pitbull crede că "vişiniii" au ajuns pe locul 9 în Liga 1 din cauza lipsei de determinare. "Trebuie să lupte pînă la final, pentru emblemă, culori, chiar dacă poate sună demodat. Cei care au rămas trebuie să ştie că acest club, pentru ceea ce a realizat, trebuie respectat de toată lumea, dar, în primul rînd de jucătorii care-l reprezintă. Poate că pentru mulţi acest tricou e prea greu, dar trebuie să dea totul pe teren", a declarat fundaşul portughez.

"Pentru CFR e gata campionatul. O victorie ar însemna mult pentru fani. E greu pentru orice echipă să fie mereu la înălţime"
Anthony Da Silva, fundaş Vitoria Guimaraes

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
cfr16
cfr16  •  14 Aprilie 2011, 13:47

Simbol alb-visniu!!!!Mereu in inimile noastre TONY!!!Stim ca esti alaturi de noi:)!!!

ciocaneanu
ciocaneanu  •  14 Aprilie 2011, 12:50

Jos cu palaria, Tony! Cind vezi cum se joaca in liga lui Mitica ai impresia ca jucatorilor trebuie sa li se explice ce a declarat Tony si ce a vrut sa spuna. Asta e si problema selectionerilor: nu ai cum sa renunti la manelisti daca vrei sa joci in 11.

ecriss
ecriss  •  14 Aprilie 2011, 11:50

Tony vei ramane mereu in sufletul nostru! esti mai special fata de restul, Hai CFR diseara!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează