FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Traseul maghiar al lui Vasile Miriuță este explicat chiar de antrenorul dinamovist: "Toți din familia mea sunt români" » Cum a ajuns să joace pentru Ungaria

Articol de GSP - Publicat luni, 25 septembrie 2017 21:38

Vasile Miriuță s-a stabilit în Ungaria după plecarea de la Dinamo ca jucător, în anul 2002. A explicat în emisiunea Tribuna Zero, moderată de Ovidiu Ioanițoaia la Europa FM, cum a ajuns să-și ia cetățenie maghiară și de ce a ales să evolueze pentru naționala vecină. 

"În primul rând, am jucat la Dinamo înainte de a juca în Ungaria. Am fost la un turneu în Gyor cu Dinamo. Lui Halagian, care era atunci la Dinamo, nu îi plăcea de mine și am rămas la Gyor cu Ghiță Pena de la Steaua. Celor de acolo le plăcea de mine.

Am jucat acolo, m-am acomodat, mi-am luat casă acolo, am învățat maghiară, pentru că nu știam deloc. Copiii mei s-au născut acolo și apoi a fost greu să mă mut de acolo. Ei fac școala acolo, au prieteni. S-au acomodat acolo.Și acum stau acolo.

La Baia Mare nu ne-am mai întors, pentru că nu prea aveam ce să facem. Dar familia mea nu are nicio legătura cu Ungaria. Toți din familia mea sunt români.

Am jucat pentru Ungaria pentru că în România nu mi s-a oferit șansa. Mi-am dorit enorm să joc sub tricolor. Dar numai ei mi-au oferit șansa și am făcut-o din respect pentru tot ce mi-au oferit. Am dublă cetățenie, nu am renunțat la cea română", a zis Vasile Miriuță la Europa FM.

Vasile Miriuță a evoluat de 9 ori pentru naționala Ungariei, pentru care a marcat un gol, în august 2002, împotriva Spaniei, într-un amical disputat la Budapesta. 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (44)
tihi
tihi  •  26 Septembrie 2017, 11:32

Ce importanta are cetatenia,nationalitate sau limbile vorbite in sport?? Nici una.Problema este,ca avem foarte multi xenofobi !!!

sooos1ck
sooos1ck  •  26 Septembrie 2017, 11:14

Romania nu a fost darnica cu multi dintre noi, asa ca, foarte bine ca ai facut ce a fost mai bine pentru tine Miriuta!

catalynn2
catalynn2  •  26 Septembrie 2017, 11:00
Postat de steaua1986forever pe 26 Septembrie 2017, 08:29

Hai mă "prietene" sa ne vedem . Sau azi bate vântul mai "stelistule" ?

Dar numai cu condiție: sa il aduci si pe randoom! Asa macar nu puteți sa va plageti ca ati fost in inferioritate :-)))) Tu ai luat-o serios de tot pe calea Alzheimerului, altfel nu pot explica comicaria cu încălcarea Constituției si ce ii mai scrii aluia din Cluj, evident apărând fcsb ... Care parte a faptului ca un stelist nu urăște la ora asta nimic pe lume mai tare decat pe fcsb si jjjiji care fac rau Stelei nu pricepi?! Pe Dinamo, Rapid, CFR si restul ii "urâm" dpdv sportiv, pe voi insa din toata ființa noastra, nimic nu ne va bucura mai mult decat sa auzim ca ciobanul scrie iar cărți si fcsb a ajuns la *** istoriei unde ii e locul! Forza Steaua!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (44)
Comentează