FOTBAL  »  Superliga  »  MERCATO

3 oferte din străinătate pentru mijlocașul de 23 de ani din Superliga format de Dinamo

Ion Gheorghe (23 de ani) ar putea pleca de la Sepsi după numai o jumătate de an. / FOTO: Imago
Ion Gheorghe (23 de ani) ar putea pleca de la Sepsi după numai o jumătate de an. / FOTO: Imago

Articol de - Publicat joi, 12 ianuarie 2023 22:46 / Actualizat joi, 12 ianuarie 2023 23:13

Ion Gheorghe (23 de ani) ar putea pleca de la Sepsi după numai o jumătate de an. Covăsnenii l-au adus în vara trecută gratuit, pentru că mijlocașul format la Dinamo ajunsese la finalul contractului pe care-l avea cu FC Voluntari.

Ion Gheorghe este dorit acum de Debrecen, din Ungaria, și de OFI Creta, din Grecia. El știe că mai există interes pentru un transfer și din partea unui club polonez și ar prefera să meargă în Polonia.

Al doilea transfer pentru Neagoe la Universitatea Craiova! Fotbalist cu 22 de meciuri în prima reprezentativă
CSU Craiova
Al doilea transfer pentru Neagoe la Universitatea Craiova! Fotbalist cu 22 de meciuri în prima reprezentativă

Tratativele indică faptul că există șanse mari ca mijlocașul să schimbe din nou clubul în iarna aceasta, deși el nu poate pleca liber, fiindcă mai e sub contract cu Sepsi pentru încă doi ani și jumătate.

Ion Gheorghe costă bani 

Formația din Covasna a arătat că nu-i cedează ușor pe fotbaliștii pe care îi consideră importanți. Directorul sportiv Hadnagy tocmai a anunțat că a refuzat o ofertă a Universității Craiova pentru fundașul stânga Andres Dumitrescu. 

Sepsi își permite să negocieze cu strictețe pentru că a fost în permanență un club stabil economic, nu a depins de sumele produse din vânzarea jucătorilor.

Gheorghe a fost important în prima parte a stagiunii, el a evoluat în 16 partide și a marcat două goluri. La 23 de ani, el a adunat 160 de meciuri în prima ligă, o performanță remarcabilă în condițiile în care Dinamo, clubul în care crescuse, a renunțat la el gratuit fiindcă nu l-a considerat îndeajuns de bun ca să se descurce în eșalonul de elită. 

Ar completa grupul polonez 

Tratativele pentru un transfer al lui Gheorghe în Polonia au apărut într-un moment în care câțiva jucători români au parcurs drumul invers, înapoi în țară. Hanca a plecat de la Cracovia ca să semneze cu Universitatea Craiova, Țâru s-a despărțit de Jagiellonia și a mers la CFR Cluj, în vreme ce Sorescu negociază un împrumut de la Rakow la FCSB. 

Au mai rămas totuși fotbaliști români în Polonia: Racovițan, Râpă, Ronaldo Deaconu și Virgil Ghiță. Cel mai vechi e Râpă. Fostul fundaș dreapta de la FCSB a ajuns la 32 de ani și se află la al șaptelea sezon în Polonia. A semnat inițial cu Pogon Szczecin, apoi a trecut la KS Cracovia. 

VIDEO. Cristiano Bergodi, mulțumit de Sepsi - Gabala 2-2: „A fost foarte bine, nu s-a accidentat nimeni”

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

„Va fi cutremur!” » MM Stoica îl amenință pe șeful Școlii de Antrenori cu informații compromițătoare: „Ce inepții poate să debiteze!”

Nicolae Dică revine în Liga 1: „Mâine sau poimâine, la antrenamente”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
gazistu
gazistu  •  13 Ianuarie 2023, 14:46

"Cel mai vechi e Râpă. Fostul fundaș dreapta de la FCSB a ajuns la 32 de ani și .... " ... DE CE NU ATI PUS FOSTUL FUNDAS CAMPION CU OTELUL!!

propaganda
propaganda  •  12 Ianuarie 2023, 23:18

Din campionate foarte slabe, ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează