FOTBAL  »  Superliga  »  JUVENTUS BUCUREȘTI - SEPSI 0-2

UPDATE // EXCLUSIV Reacția patronului de la Sepsi după decizia Comisiei de Disciplină » Care sunt pedepsele în scandalul grav de xenofobie

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 aprilie 2018 16:26

Comisia de Disciplină a FRF a dictat sancțiunile pentru clubul și oficialii lui Juventus București după scandalul dinaintea meciului de luni cu Sepsi, scor 0-2.

Federalii au fost destul de blânzi cu cei găsiți vinovați: Clubul Juventus a fost amendat cu 10.000 de lei, Paul Terteleac, directorul sportiv al bucureștenilor, a fost sancționat cu 6.500 de lei, iar crainicul Gheorghe Mihail a primit o amendă de 2.500 de lei.

Patronul lui Sepsi, Laszlo Dioszegi, a comentat deciziile luate de Comisia de Disciplină în cazul incidentului de la startul meciului cu Juventus:

"Cei de la FRF au răspuns ferm după cele întamplate la partida de la Voluntari. Gestul contează! Nu contează valoarea amenzilor, sunt conștient că există probleme financiare la majoritatea echipelor din Liga 1. N-aș fi vrut ca Juventus să fie depunctată. S-ar fi stricat campionatul. Vreau ca totul să se joace pe teren. Eu nu sunt adeptul meciurilor câștigate la masa verde sau a depunctărilor", a declarat acesta, în exclusivitate pentru GSP.ro.

Antrenorul lui Sepsi, Eugen Neagoe, nu a vrut să comenteze decizia dictată azi: "Nu pot vorbi eu pentru cei ce sunt iresponsabili. Nu vreau să comentez aceste decizii".

context:

Cu o jumătate de oră înainte de startul partidei Juventus București - Sepsi Sf. Gheorghe, încheiată 0-2, la stația de amplificare a arenei din Voluntari s-au putut auzi injurii, versuri xenofobe și care incită la violență!

La încălzirea jucătorilor, pe arena "Anghel Iordănescu" din Voluntari a răsunat din boxe o parodie a melodiei "Doamne, ocrotește-i pe români", piesa care e interpretată în varianta originală de Sava Negrean Brudașcu. Versurile parodiei sunt pline de vulgarități, cuvinte xenofobe și incitare la violență la adresa maghiarilor!

 

(Adrian Lupușor)

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (27)
ludasmatyi
ludasmatyi  •  12 Aprilie 2018, 10:11

Santiuni de rasul lumii...UEFA da amenzi drastice in cazul unor manifestari xenofob-rasiste..Juventus trebuia depunctata iar Voluntari amendata in mod exemplar!! Speram ca UEFA si CNCD-ul sa mai adauge un pic langa sanctiunile comisiei de disciplina. Mai bine sa renunti la fotbal,dacat si fii jignit in acest mod !! RUSINE,RUSINE,RUSINE !!!!!!!!!

1615275382087697
Yuri Firsov  •  12 Aprilie 2018, 07:49

INCA O DATA ACEST BURLEANU SE FACE SI FACE DE RAS FOTBALUL ROMANESC!!!SA VEDEM CE VA ZICE FIFA SI UEFA CARE AU FOST INFORMATE DUPA ACEST INCIDENT!!!TARE MA TEM CA VOLUNTARI VA FI RETROGRADATA SI>>>NU-VA MAI VOTA PE ""CIURLI-BURLI""!!!!

alenb
alenb  •  11 Aprilie 2018, 21:10
Postat de Vladescu Mircea pe 11 Aprilie 2018, 18:59

Intreb si eu , cand un junior roman a cantat imnul national in vestiar de 1 decembrie si a fost snopit in bataie de colegii hocheisti unguri , DE CE NU S-AU SESIZAT AUTORITATILE si de ce nu s-au luat masuri similare ?/??/??Doar intreb stiind ca nu o sa primesc raspuns !!!!!din pacate traim in romania si legea se aplica diferit sa nu supere minoritarii .

Adica ce masuri similare? Amenda de 10 de mii de lei? Astea de acum ti se par masuri? Un club care pune dejectii la statia de amplificare ar trebui radiat, nu-i loc in sport pentru asa ceva. Ca sa vezi cum se imparte dreptatea in tara asta, nici acei juniori maghiari nici clubul juventus nu s-au ales cu pedepse semnificative pe masura faptelor, ca asa este in Romania. Oricum interesant ca tu compari fapta unor copii *** cu cea a patronului unui club de fotbal de prima liga. Ciuclea ala are vreo 60 de ani, daca nici la varsta asta nu raspunde pentru ce face..

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează
Close