FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Un an șters! Ce a lăsat Mutu la echipa alb-roșie: 3 transferuri ratate și Rivaldo la București

Articol de - Publicat marti, 10 octombrie 2017 14:27

Adrian Mutu își va începe azi treaba la Federația Română de Fotbal, după ce luni și-a anunțat plecarea de la Dinamo.

"Briliantul" a venit la Dinamo în octombrie 2016, în funcția de director general, anunțând că are planuri mari pentru clubul alb-roșu. Mutu promitea transferuri, parteneriate importante și că Dinamo va crește cu el la conducere.

Mutu anunța că se va implica în transferuri și ca va aduce cei mai buni jucători la Dinamo. A avut planuri mari, dar lăsând la o parte faptul că a negociat contractul cu Marcon și s-a zbătut pentru un stadion nou, Mutu a sfârșit prin a aduce doar jucători care nu au ajutat echipa. GSP.RO îți prezintă cele mai importante eșecuri ale fostului director general al "câinilor".

1. Luca Ceccarelli

Primul transfer al lui Mutu la Dinamo a fost italianul Luca Ceccarelli, un fundaș central italian de 33 de ani. Acesta a avut evoluții catastrofale și a plecat imediat de la club, după 9 meciuri. 

Italianul a arătat nesiguranță în defensivă, a gafat mult și 

2. Juan Albin: comision și kilograme în plus

În vară, Mutu și Contra au insistat pentru Juan Albin, dar uruguyanul a dezamăgit la Dinamo. A venit cu probleme de greutate, nu s-a adaptat și a plecat după 6 meciuri, în care mai mult a stat pe teren.

Mai mult, aducerea lui Albin i-a cauzat probleme cu Negoiță. Așa cum scria Gazeta Sporturilor, Dinamo ar fi achitat circa 60.000 de euro unui impresar sud-american pentru a rezolva rezilierea contractului lui Albin cu Veracruz, i-ar fi dat jucătorului la instalare o primă de 30.000 de euro, plus un salariu de 15.000 de euro, cu bonusuri de performanță. A rezultat o "gaură" de aproape 100.000 de euro, pusă inclusiv în cârca lui Mutu.

3. Rivaldinho: nume mare, reușite puține

Un alt transfer care nu a impresionat la Dinamo este Rivaldinho. Mutu anunța că Dinamo îl va vinde pe atacantul brazilian cu 15 milioane de euro, dar jucătorul s-a stins treptat, iar acum prinde cu greu prima echipă.

6 goluriîn 26 de meciuri are Rivaldinho la Dinamo

Totuși, Mutu l-a adus pe Rivaldo în București, s-a pozat cu el și l-a adus la meciul cu Bilbao, dar fără vreun efect în jocul "câinilor". Nici campania de transferuri din vară nu a fost una reușită, niciunul dintre jucătorii aduși nefiind decisiv pentru echipa alb-roșie.

Singurul transfer reușit al lui Mutu a fost francezul Claude Dielna, fundașul împrumutat la Sheffield Wednesday.  Acesta a jucat 6 luni la Dinamo, dar nu a dorit să mai continue la echipa alb-roșie. 

Va suferi Dinamo după plecarea lui Adi Mutu?

Da, ajuta mult clubul
Nu, va fi mai bine fără el

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
betman99
betman99  •  10 Octombrie 2017, 18:26
Postat de iosif. pe 10 Octombrie 2017, 16:15

Pamant de flori e o nulitate de echipa. Oricum le fac o favoare numindu-i echipa, ei sunt o adunatura de neica nimeni, de la jucatori pana la prostalaii aia din tribuna car e ii sustin, si mai ales postacii de pe gsp platiti in ciorba si clatite

Iar ai vazut *** Bucurestiul la tv si ti ai adus aminte de Dinamo Bucuresti?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ares123
ares123  •  10 Octombrie 2017, 18:03

era pentru mosvasile..

ares123
ares123  •  10 Octombrie 2017, 18:02

Postarile aste ti le scrie altcineva si tu doar faci copy-paste ??? Daca e asa vazi ca iti cam tremura mana cand dai paste...si te repeti.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează