FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Un dinamovist legendar se revoltă din cauza situației apărute: "Este inadmisibil"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 31 mai 2017 08:44

Cosmin Contra, antrenorul lui Dinamo, cere ca stadionul din Ștefan cel Mare să se modernizeze și ca CS Dinamo și Nicolae Badea să ajungă la un acord.

Fostul mare mijlocaş al lui Dinamo, Florentin Petre, a vorbit la TV Dolce Sport despre faptul că stadionul din Ştefan cel Mare riscă să nu fie modernizat din cauza disputei dintre CS Dinamo şi ACS FC Dinamo:

"Este dureros că nu se poate rezolva această problemă, dar sigur sunt lucruri pe care noi nu le ştim. E inadmisibil ca un club atât de mare, cu tradiţie, să nu poată să aibă un stadion modern. Aţi văzut ce suporteri extraordinari are Dinamo şi cât de mulți vin la meciuri", a spus "Piticul"

Stadionul Dinamo face parte din cele 4 arene din București care trebuiau să fie modernizate prin programul de reabilitare în cadrul proiectului EURO 2020, alături de Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf.

CUM S-A AJUNS AICI

În prezent, între CS Dinamo și Nicoale Badea există un contract prin care lui Badea i s-a cesionat stadionul, iar dacă acest contract nu va fi anulat, stadionul nu poate fi modernizat.

În 2002, Guvernul Adrian Năstase emitea o Hotărâre de Guvern prin care a facilitat transferul stadionului Dinamo de la Ministerul de Interne la societatea lui Nicolae Badea, CS FC Dinamo. Practic, Badea primea dreptul de folosinţă pe durată nedeterminată a unei mari părţi din Complexul Sportiv Dinamo printr-un contract de asociere cu CS Dinamo.

În acest contract, administrator era chiar societatea lui CS FC Dinamo. Practic, Badea a primit dreptul de folosinţă a arenei pe viaţă, iar fără acceptul său, stadionul Dinamo nu poate fi reconstruit şi modernizat. Până aici, lucrurile sunt clare. Apoi variantele celor două tabere se despart.

În 2012 s-ar fi întocmit un act adiţional între CS Dinamo şi CS FC Dinamo în care se preciza că acel contract din 2002 putea fi anulat în următoarele situaţii:

  • dacă societatea lui Badea intră în faliment
  • dacă societatea lui Badea nu desfăşoară timp de un an activităţi care să aducă profit, CS Dinamo având cotă parte din acesta, dar nu mai mai puţin de 7.000 de euro pe lună, deşi în contractul iniţial se stipulau doar 2.000 de euro pe lună.
  • dacă societatea lui Badea înregistrează restanţe mai mari de 3 luni la plata utilităţilor

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
travka
travka  •  31 Mai 2017, 16:59

da sunt minunati huliganii care arunca cu tot ce prind in cap la jucatori, si sunt extrem de multi, de fapt nu foarte multi, si de fapt doar la meciurile cu Steaua, in rest ???? bate vantu pe stadion

sdoru
sdoru  •  31 Mai 2017, 13:06

securistii lui badea vor un drept de administrare pe viata!!!!!unde in lume s-a mai intalnit asa ceva???!!!!***!!!! DPV JURIDIC CUM POTI ACORDA UN DREPT DE ADMINISTRARE FARA LICITATIE??????!!!!!!PS. in momentul in care se darama stadionul bunul asocierii piere!!!!!!contractul de asociere este nul de drept!!!!!! NOUL STADION NU POATE FI CONTINUATORUL VECHIULUI OBIECT!!!!! IN CONCLUZIE NU SE POATE PROMITE UN DREPT DE ADMINISTRARE PE UN OBIECT INCA NEREALIZAT!!!! CE TREBUIE SA FACA MAI? SA OBTINA AUTORIZATIE DE DESFIINTARE A STADIONULUI VECHI SI SA-L DARAME!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

agentul0007
agentul0007  •  31 Mai 2017, 13:00

nastase a putut da o ordonanta de urgenta atunci , astia de acum nu pot da o alta ordonanta de anulare ?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close