FOTBAL  »  Superliga  »  COOPERATIVA

Un fost conducător de club rupe tăcerea după moartea lui Jean Pădureanu: "Eu v-am ajutat pe voi, acum e rândul vostru să mă ajutați"

Foto:Gazeta Sporturilor
Foto:Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat sambata, 31 decembrie 2016 17:26

Romeo Pașcu, fostul conducător al lui FC Brașov, a dezvăluit o conversație pe care a avut-o cu Jean Pădureanu, fostul președinte al Gloriei Bistrița, care a decedat joi noapte.

Pădureanu a fost considerat tatăl "Cooperativei" și acuzat că, ani la rând, a coordonat mașinăria meciurilor trucate din România, apogeul fiind atins în anii '90-2000, perioadă sugrumată de blaturi și de bani negri. 

Pașcu a povestit un episod petrecut în anii 2000, când Jean Pădureanu a cerut ajutor de la alte echipe din Liga 1 să ajungă în Cupa UEFA.

"Acum pot să spun, Jean Pădureanu a ajutat Brașovul să ajungă în Cupa UEFA în sezonul 2000-2001. Dupa acel sezon mi-a spus: «Romică, eu v-am ajutat și pe voi cei de la Brasov și pe Ștefan Pinalti de la Ceahlăul, și pe Dinamo, acum e și rândul vostru să mă ajutați să merg în Cupa UEFA.»

Și a așa a și fost pentru că în sezonul următor, Gloria a terminat pe 3 și a mers în Cupa UEFA. Acel loc trei a fost cea mai mare performanță a lui Jean, asta deși mai câștigase Cupa României și Cupa Ligii. Dumnezeu să-l odihnească", a spus Romeo Pașcu pentru monitorulexpres.ro.

Jean Pădureanu a murit ieri-noapte, din cauza problemelor grave de sănătate. "Lordul" suferea de un cancer generalizat, la care s-au adăugat și alte boli precum diabet, probleme cardiace și Alzheimer, iar starea lui s-a agravat în ultimele zile.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
178288629309614
Eduard Girnita  •  01 Ianuarie 2017, 18:27

Da. si mitica jelste ! De ce nu au luat masuri impotriva coop atunci? Ani pierduti degeaba pt. fotbalul rom.Toti stiam de blaturi cum si astazi toi spunem ca polit. fura dar nimeni nu face nimic.Mi-e scarba!

andrei.f
andrei.f  •  01 Ianuarie 2017, 17:45

Încă o dovadă clară că Dinamo era în cooperativă, era blatistul-şef al României . Alo, Dinamo, aud !

104772133226352
Petre Radulescu  •  01 Ianuarie 2017, 12:59

Jean Padureanu: "Romică, eu v-am ajutat și pe voi cei de la Brasov și pe Ștefan Pinalti de la Ceahlăul, și pe Dinamo, acum e și rândul vostru să mă ajutați să merg în Cupa UEFA." dinamu - campioana blaturilor!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează