FOTBAL  »  Superliga  »  POVEȘTI

Un fost stelist povestește drumul lui Gigi Becali de la «Te dau afară, dacă-l bagi!» la «Te dau afară, dacă nu joci cu el!»

Articol de - Publicat vineri, 05 ianuarie 2018 13:44

Florin Lovin a vorbit despre cele mai importante 5 momente din viața sa personală sau sportivă.

O carieră de 16 ani pe axa Bacău – Steaua – Germania – Grecia – Austria – Oțelul – Chiajna – Astra i-a oferit lui Lovin șansa unor experiențe deosebite, posibilitatea de a cunoaște colegi și antrenori diferiți, provocarea de a găsi echilibrul între viața sportivă și cea de familie.

Urmează câteva episoade speciale din povestea ex-mijlocașului băcăuan.

"Șumi mi-a dat peste cap toată filozofia despre fotbal"

"La Astra, sătui de problemele de la club, mai uitam de greutăți la câte un tenis cu piciorul în vestiar. Veneam cu un ceas înainte de antrenament, alcătuiam șapte, opt echipe și pariam pe sume modice, gen zece lei setul.

A venit la un moment dat Șumudică, eram toți uzi fleașcă de la efort, și a luat o decizie care ne-a uimit. «Băi, ce antrenament să mai facem? O lăsăm așa azi! V-ați pregătit deja! Liber!». Mulți tehnicieni ar fi luat foc. «Vă bateți joc de mine!».

Dar Șumi se plia pe stilul grupului și are o mare calitate: nu e ranchiunos! Ce am trăit la Astra mi-a dat peste cap toată filozofia despre fotbal. Iar începutul lui Șumi în Turcia mi se pare entuziasmant. Chiar discutam cu el înainte de Sărbători și-mi spunea că nici lui nu-i vine să creadă ce trăiește acolo".

Drumul de la «Te dau afară, dacă-l bagi pe Lovin!» la «Te dau afară, dacă nu joci cu Lovin!»

"La Steaua, din zece pregătiri de iarnă, nu știu dacă am fost de două ori cu echipa mare! Mi-am spus mereu punctul de vedere, chiar dacă asta însemna să mă trimită la formația secundă. Am avut însă o relație OK cu Gigi Becali.

La început, îi zicea lui Zenga: «Te dau afară, dacă-l mai bagi pe Lovin!». Ajunsese să le spună însă următorilor antrenori: «Te dau afară, dacă nu joci cu Lovin!».

E un om fluctuant, nu foarte echilibrat și trăiește doar plăcerea momentului, iar cei care acceptă să lucreze cu el ar trebui să-și asume consecințele. Pe mine m-a susținut într-un fel, iar când am plecat a declarat că «Lovin era ca Makelele pentru mine». M-a amuzat!".

"Nu cred că am fost vândut la poker de Seche"

"Am auzit de nenumărate ori legenda că aș fi ajuns la Steaua în urma unei partide de poker pierdute de Sechelariu în fața lui Gigi Becali. E adevărat că jucau deseori în acea perioadă, dar mi-e greu să cred că poți folosi fotbaliștii ca miză.

Știu că am fost cedat pe 200.000 de euro și încă 500.000 de euro la revânzare, ceea ce s-a și petrecut când am plecat la Munchen 1860. Sau poate pierduse niște bani, iar în contul datoriei i-a oferit dezlegarea lui Becali? Nu știu.

Pe mine doar m-a amuzat povestea asta. Oricum, Seche a avut un impact mare asupra carierei mele. M-a promovat din liga a treia, de la Dărmănești, m-a susținut și m-a încurajat. Vedem acum ce s-a ales de Bacăul sportiv fără Sechelariu!".

"Am trei copii, primii doi joacă tenis"

"Am o familie foarte frumoasă și totul pleacă de la relația minunată cu soția. Mi-a fost alături și la bine, și la greu. Ne-am respectat mereu. Suntem împreună de 15 ani și avem trei copii. Un băiat de 9 ani, o fată de 7 ani și jumătate și mezinul de doi ani și jumătate.

Primii doi joacă tenis, iar fiul cel mare e între primii o sută la categoria lui de vârstă. Îi las să se dezvolte natural. Văd pe la antrenamente și concursuri tot felul de părinți care-și agresează fizic și verbal copiii de 9-10 ani și mă înfior.

Îi văd ca pe o investiție pe termen lung ori ca pe o salvare a familiei, iar când copilul nu livrează potrivit așteptărilor, e jale. Eu cred că totul trebuie lăsat să vină de la sine". 

Merge la Moscova să comenteze Mondialul pentru TVR

"Voi merge două săptămâni la Moscova pentru a comenta la TVR câteva partide din grupe de la Mondiale. Sper să prind ceva și din "optimi". Am debutat în această postură la Plzen cu Steaua, iar acum îi apreciez mult mai mult pe comentatori. Mi se pare o activitate grea.

Trebuie să ai atenție distributivă, să fii informat, să știi să faci pe loc anumite conexiuni. La început, am avut însă norocul să mă salveze Emil Hossu Longin când mă mai blocam. Am contract și cu Telekom, mai merg și la ei uneori". 

"Știu, episodul cu bricheta e o pată pe cariera mea. Când m-am întors în România, nu era meci la care să nu mi se amintească. Îmi pare rău și mi-am cerut deseori scuze, fiindcă orice rezultat trebuie să se stabilească pe teren, nu la comisii"

"La noul meu magazin din Bacău mi-am pus tricouri ale jucătorilor cu care m-am intersectat în carieră. Am unul cu Rochemback exact deasupra capului și, cum mă întorc, mi-aduc aminte de semifinala ratată cu Boro, în 2006. A fost o șansă unică, cu care nu se va mai întâlni prea curând o formație din România"

"Înainte să-mi închei cariera, am avut o întâlnire și cu oficialitățile Bacăului să aflu dacă se poate demara un proiect sportiv pentru revigorarea orașului, în care mi-ar fi plăcut să mă implic. Din păcate, mi s-a spus că sunt alte priorități"

Florin Lovin

Top 3 adversari întâlniți

1. Raul
2. Totti
3. Beckham

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
haideusicfr
haideusicfr  •  05 Ianuarie 2018, 20:44

Trica si Rada doi olteni ajunsi .."franari"".Tot respectul!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează