FOTBAL  »  Superliga  »  GHEATA DE AUR

Un jucător din Liga 1 se luptă pentru Gheata de Aur » Cine conduce clasamentul: Ronaldo și Messi nu sunt în top 30

Articol de GSP - Publicat sambata, 08 octombrie 2016 10:18

Jucătorul care va primi Gheata de Aur va fi desemnat tocmai în luna mai a anului viitor, însă până atunci majoritatea jucătorilor aflați în top acum își vor pierde pozițiile.

Motivul? Campionatele în care joacă sunt aproape de final, iar din spate vin jucători precum Icardi (Inter), Cavani (PSG) sau...  Azdren Llullaku (Gaz Metan).

În topul pentru Gheata de Aur pe primele 3 poziții sunt jucători din Belarus, Estonia și Kazahstan, însă campionatele din aceste țări sunt aproape de final, disputându-se până acum între 24 și 32 de etape.

Un motiv în plus pentru care Rodinov (Belarus), Zahovaiko (Estonia) și Gohou (Kazahstan) nu au nicio șansă la Gheata de Aur este că ligile în care joacă au un coeficient mai scăzut decât campionatele mai puternice, inclusiv Liga 1.

Campionatul României îl dă în acest top pe Azdren Llullaku de la Gaz Metan Mediaș, care a reușit 8 goluri în 11 etape. Albanezul ocupă locul 17 în lupta pentru Gheata de Aur, depășindu-i pe jucători ca Icardi sau Cavani.

Interesant este faptul că după 7 etape scurse din La Liga (Spania) Cristiano Ronaldo (1 gol în 4 meciuri) și Lionel Messi (4 goluri în 5 meciuri) nu prind top 30 pentru Gheata de Aur.

În ultimii 8 ani Gheata de Aur a fost câștigată doar de jucători care au evoluat în La Liga printre care Diego Forlan (Atletico), Lionel Messi (de trei ori cu Barcelona), Cristiano Ronaldo (de trei ori cu Real Madrid) și Luis Suarez (Barcelona).

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
1231782316848004
Gelu Viorel  •  08 Octombrie 2016, 12:47

pai normal, ca la liga e cea mai dezechilibrata competitie interna ,baca real sau atletico au scorior multe de 7-8 la zero ceace ce nu vezi in alte campionate

Vezi toate comentariile (1)
Comentează