FOTBAL  »  Superliga  »  CAZURILE MUREŞAN ŞI ŞERONI

Un membru al Comisiei de Recurs care a anulat pedepsele în cazurile Mureşan şi Şeroni explică decizia: "Judecăm pe regulament, nu pe echitate!"

Articol de GSP - Publicat marti, 02 decembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 01 decembrie 2014 23:01

Avocatul Valentin Cocean, membru în Comisia de Recurs, spune că "dacă Steaua sau Craiova ar obţine decizii favorabile la TAS în cazurile Mureşan, respectiv Şeroni, tot n-aş demisiona, fiindcă am judecat pe regulament".

De profesie avocat, Valentin Cocean (40 de ani) a fost ani buni preşedintele CNSL la Ligă, iar din acest sezon este membru al Comisiei de Recurs. Desemnat acolo din partea FRF, el împreună cu cele două avocate, reprezentante ale AFAN, au decis anularea suspendărilor de cîte 16 etape decise în cazurile lui Gabi Mureşan şi Alin Şeroni, care i-au accidentat extrem de grav pe Rusescu, respectiv Bancu. Cu toate că şefii FRF şi LPF acuză "Recursul", Cocean e ferm: "Nu am greşit cu nimic!".

- Domnule Cocean, v-am sunat în legatură cu cazul Şeroni.
- Da, ştiu. Am văzut că decizia noastră a stîrnit iar controverse. Înţeleg că unii nu cunosc regulamentul. Dar alţii îl ştiu şi dau asemenea declaraţii. Este cazul domnului Argăseală. Cît despre domnii Burleanu şi Chivorchian, nu ştiu cît de bine cunosc regulamentele, dar trebuia să se informeze înainte.

- Cazul Şeroni...
- Acolo e clar. A fost eliminat pentru cumul de "galbene". Regulamentul spune că, în asemnenea situaţii, se dă o etapă de suspendare. La Mureşan cu Rusescu a fost tot "galben". Tot regulamentul nu ne permitea să intervenim peste decizia arbitrului. E practica FIFA, nu doar a noastră. Tocmai să nu se deschidă Cutia Pandorei, să nu se poată interveni la comisii peste deciziile arbitrilor. Ar fi haos, tot regulamentul s-ar da peste cap. Ştiu, din afară pare ciudat. Jucătorii au lovit, au provocat accidentări, dar noi trebuie să judecăm pe regulament, nu pe echitate.

- Anul trecut, Kapetanos a lovit cu cotul, a fost doar avertizat, şi totuşi a primit două etape de suspendare!
- Nu cunosc acel caz, eram la CNSL, dar sînt convins că atunci s-a făcut o greşeală.

- Dacă sînteţi aşa convins că n-aţi greşit, atunci cum explicaţi deciziile de la "Disciplină"?
- În drept e o vorbă, unde sînt doi jurişti sînt trei păreri. Nu-mi permit să-i analizez eu pe colegii de la "Disciplină". Ca jurist însă, nu înţeleg cum au dat aceste decizi. Poate a fost şi presiunea mediatică, nu ştiu.

- Atunci, cum se pot pedepsi astfel de situaţii?
- Sportiv, nu sînt prea multe de făcut. Repet, ar trebui să se schimbe tot regulamentul. Se poate merge în civil. Acolo, măcar în cazul Mureşan, unde se poate vorbi, eventual, de intenţie, ar fi şanse de cîştig.

- Dacă Steaua sau Craiova cîştigă la TAS, vă daţi demisia?
- Nu, fiindcă sînt convins că avem dreptate. Predau dreptul la o facultate, inclusiv la anul I. Le-am dat regulamentul, le-am spus ce s-a întîmplat şi i-am pus să dea decizie. Toţi au dat acelaşi răspuns ca şi Comisia de Recurs. Mi se pare elocvent.

- Credeţi că veţi fi demişi după aceste cazuri?
- După declaraţiile din ultimul timp, da. Dacă mi se va spune că nu se mai doreşte colaborarea cu mine, e ok, pot înţelege. Dar dacă aş fi îndepărtat pe motiv că aş fi greşit în aceste cazuri, atunci aş face un demers în justiţie, să-mi apăr cauza!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (16)
mpanciuc
mpanciuc  •  03 Decembrie 2014, 02:59

In Italia comisia de disciplina judeca si dupa proba video,cu alte cuvinte ce nu vad arbitrii, cei de la comisia de disciplina pot da suspendari vizionand materialul tv.La noi sunt tot felul de avocati,care au studiat la fara frecventa si persista in prostie.Cum e posibil ca Seroni sa fie absolvit de suspendare dupa ce i-a rupt piciorul lui Bancu ? Muresan,alt macelar al ligii 1 ii scoate ochiul lui Rusescu si nu pateste nimic, daca la Seroni putem spune ca e prima data la Muresan e recidiva, stim bine cum se impune mijlocasul celor de la ASA in duelurile cu adversarii

jwww
jwww  •  02 Decembrie 2014, 12:49

Chestia asta cu "daca a vazut arbitrul nu poate interveni comisia" e interpretata tendentios. Mai trebuie sa vada si bine, nu doar sa vada. Poate vedea ca l-a mangaiat, nu i-a dat cu cotul. Sau poate vedea invers, ca l-a lovit Rusescu pe Muresan. Camera TV vede cel mai corect, deci daca ce a vazut camera nu e in concordanta cu ce a vazut arbitrul inseamna ca arbitrul nu a vazut bine, deci decizia trebuie schimbata. Este foarte simplu. Ce cutie a Pandorei? Foarte bine, sa se conteste toate fazele, ar fi asa de rau? Ar mai munci si ei in loc sa ia banii degeaba. Mai mult, chiar daca exista o regula ambigua, trebuie schimbata. S-au facut demersuri sa se schimbe regulamentul? Eu n-

adrian_hora
adrian_hora  •  02 Decembrie 2014, 12:16

asteptam dna-ul, sper sa il salte pe spagarul asta. ce tupeu are nesimtitul.

Vezi toate comentariile (16)
Comentează