FOTBAL  »  Superliga  »  DENUMIRE

Un nou caz FCSB » Clubul din Liga 1, somat să-și schimbe denumirea: "O să alegem un nume din perioada interbelică"

Articol de GSP - Publicat luni, 04 decembrie 2017 10:56

 Gigi Becali a schimbat numele echipei în FCSB, după ce a pierdut procesul cu Armata pentru numele Steaua. Acum, un alt club din Liga 1 e forțat să se redenumească.

Clubul Juventus București a fost somat de italienii de la Juventus Torino să-și schimbe numele, iar din vară echipa s-ar putea numi FC Colentina, după cum a anunțat antrenorul Marin Barbu.

"Juventus Torino ne-a somat să ne schimbăm numele. Italienii puteau să ne dea în judecată și să plătim daune. Patronul nostru a luat totul în serios și a cerut răgaz până la finalul campionatului, iar din sezonul următor ne vom numi altfel.

Cel mai probabil o să fie un nume din perioada dintre primul și al doilea război mondial. Atunci era o echipă numită FC Colentina", a spus Marin Barbu la conferința de presă, potrivit Pro X.

Clubul bucureștean a fost înființat în 1922, sub numele de Romcomit, iar din 1924 a purtat denumirea de Juventus București, potrivit site-ului oficial. După ce în '52 s-a transformat în Petrolul Ploiești, gruparea bucureșteană a reînviat în 1992. Juventus Torino a fost înființat în 1897, sub numele de Sport Club Juventus.

Până la schimbarea denumirii, clubul aflat pe ultimul loc în Liga 1 ar putea fi preluat de un grup de investitori chinezi, aceștia fiind prezenți la meciul cu FCSB, 0-4. (Detalii AICI)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (27)
copacabana_70
copacabana_70  •  04 Decembrie 2017, 22:28

Juventus = tineretea,tineretul...ceva de genul. Cred ca se poate pastra specificatia numelui si sa se cheme...JUVETZII COLENTINA SAU JUVENIL COLENTINA SAU JUNIMEA COLENTINA...Asta asa doar in acte. Oricum lumea le va zice in continuare Juventus.

zarqa
zarqa  •  04 Decembrie 2017, 19:38

Italienii de Juventus Torino cer schimbarea numelui echibei bucurestene deoarece aceasta îi face de râs, de rușine prin rezultatele realizate în Liga I dar și prin jocul prestat. Cred că au dreptate. Logic, de ce nu s-au sesizat până acum ? Prin ”reușitele” bucurestenilor le scade cota italienilor.

259672404519563
Andrei Ursache  •  04 Decembrie 2017, 19:25

Pana si emblema e copiata + un alt motiv pentru italieni ca sa evidentieze calitatea omanilor de a fura. O facatura de echipa, eu nu a-s fi lasat-o in Liga 1 cu numele si emblema aia. Mai lipseste Fc Inter Pipera, *** si AC AJAX Afumati

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează