FOTBAL  »  Superliga  »  DEZAFILIEREA UNIVERSITĂȚII CRAIOVA

UPDATE Azi a avut loc termen în dosarul dezafilierii Universității Craiova » Ce s-a întâmplat! Înregistrări-surpriză aduse de Mititelu

FOTO: Vlad Nedelea +7   FOTO
FOTO: Vlad Nedelea

Articol de - Publicat miercuri, 22 martie 2017 13:35

S-a terminat ședința!

  • Astăzi, la Curtea de Apel, a avut loc un nou termen în cazul dezafilierii Universității Craiova.
  • Următorul termen va fi 5 aprilie, la ora 10:30
update 13:40
update 13:20

A treia emisiune vizionată a fost Fanatik Show, de pe 27.07.201, când invitat a fost Dragomir:

"Craiova va învia fară Mititelu. Echipa e scoasă temporar din fotbal. Nu e dezafiliată. Dar nu poate reveni. Nu există nicio daună. Își poate face altă echipă.

Mititelu a facut mult rău Craiovei. Dacă merg eu acolo, în 3 săptămâni fac o Știință care într-un an promovează. Eu va zic 100% că se face echipă. Una a Primăriei. Dacă se implică Solomon, eu dau tot ajutorul. Poate juca peste o lună. Nu e o echipă de la 0. Craiova joacă în B și dacă are echipă, promovează", a spus Dragomir,

Spusele lui Dragomir l-au făcut pe Mititelu jr.  să iasă râzând din sală.  A revenit după câteva zeci de secunde. Si avocatul Craiovei râde. De asemenea, și judecătorul a început să rădă. Dragomir se uita zâmbind la emisiune, în care a intervenit și Mircea Sandu.

update 13:10

A doua emisiune vizionată este "Contraatac" cu Silviu Tudor Samuilă, din 20.7.2011

Într-o intervenție în direct, Mircea Sandu a afirmat: "Nu mai există nici o cale de întoarcere. Marile orașe ale fotbalului nu și-au ales oamenii potriviți. Este dovada clară că nu FRF a greșit. Decizia mai poate fi atacată la ONU".

 

update 13:00

S-a terminat audierea înregistrării celui de al doilea CD. S-a făcut din nou adresă către specialistul DNA. Începe vizionarea unor emisiun sportive: Emisiunea: Sport Cafe, Contraatac (ambele GSPTV) și Fanatik Show

Prima e Sport Cafe, din data de 20.07.2011, ziua în care s-a votat dezafilierea Craiovei. Victor Pițurcă era invitat și promitea că va face tot posibilul ca palmaresul să meargă către Primărie. În plus, îl acuza pe Mititelu de faptul că și-a dorit ca acest lucru să se întâmple, pentru a scăpa de datorii.

update 12:30

Mircea Sandu despre Marian Iancu, în contextul retrogradării Timişoarei: "L-am regulat, adică sunt mai tare în ceea ce mă priveşte, şi i-am tras-o şi lui, ca persoană". (Stenogramă audio)

GSP.RO a scris despre această stenogramă. Vezi detalii.

update 12:20

S-a terminat prima parte de audiere a ședinței CEx. Judecătorul susține că unele pasaje nu au fost transcrise în dosaree în manieră integrală, din diferite motive. Fie nu s-au înțeles cum trebuia, fie din alte motive.

S-au ascultat înregistrările de pe primul CD și nu a fost nicio obiecție. S-a apelat la specialistul DNA pentru a fi transcrise toate integral.

Începe a doua parte a audierii și se trece la ședința Comitetului Executiv din 20 iulie 2011.

update 11:50

Mititelu stă țintit cu privirea spre Sandu și Dragomir. Fostul șef al FRF stă cu capul în jos, gânditor. Dragomir se uită când în sus. Când în jos. A râs la un moment dat la o intervenție a sa din ședința CEx ascultată. În plus, s-a pus și cu capul pe banca din fața lui

update 11:20

A început procesul! Se ascultă înregistrarea din 8.7.2011 a Comitetului Executiv

UPDATE 10:30

Fostul șef al FRF, Mircea Sandu, și actualul secretar general, Gabriel Bodescu, au ajuns la Curtea de Apel. Bodescu și Mititelu s-au salutat și au stat de vorbă.

La Curtea de Apel a ajuns și Dumitru Dragomir, fostul șef al LPF.

UPDATE 09:50

Adrian Mititelu a venit la Curtea de Apel și este foarte încrezător că va câștiga procesul, despre care spune că se va termina pe 26 aprilie.

"Vor mai fi maximum două termene. În aprilie e gata. Pe 5 aprilie vom fi audiați toți", a spus Mititelu pentru GSP.RO.

Știrea inițială:

După ce la precedentul termen a fost audiat Cristi Borcea, azi ar urma să fie vizionate mai multe înregistrări ale ședințelor Comitetului Executiv al FRF.

ISTORICUL DEZAFILIERII U CRAIOVA

În 2013, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie, în dosarul privind dezafilierea echipei de fotbal Universitatea Craiova. Cei doi au fost acuzați de abuz în serviciu și trafic de influență.

Pe 13 iunie 2016, Tribunalul București, prima instanță, a decis ca Mircea Sandu și Dumitru Dragomir să fie condamnați la 3 ani cu suspendare în cazul dezafilierii Universității Craiova.

DNA a făcut recurs imediat după aflarea sentinței. La fel au procedat și cei doi condamnați. 

Conform sentinței care nu e executorie, Sandu și Dragomir  trebuie să plătească o amendă de 80.000 de lei și trebuie să presteze 3 luni de muncă în folosul comunității. Atât LPF, cât și FRF trebuie să plătească amenzi penale, în valoare totală de 370 de mii de lei. Ceilalți membri CEx sunt absolviți de orice vină. 

În plus, instanța a dispus că Adrian Mititelu trebuie să primească 1 miliard de lei, adică peste 220 de milioane de euro. Suma ar trebui plătită de Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, FRF și LPF.

Procurorii DNA au cerut câte 14 ani de închisoare pentru Mircea Sandu și Dumitru Dragomir, adică pedeapsa maximă plus o treime spor de pedeapsă pentru circumstanțe agravante.

Componența Comitetului care a votat dezafilierea Universității, pe data de 20 iulie 2011:

1. Mircea Sandu - președinte FRF (a semnat)
2. Dumitru Dragomir - primvicepreședinte FRF (nu a semnat)
3. Octavian Goga - vicepreședinte FRF (a semnat)
4. Marius Stan - reprezentant al cluburilor din Liga I (a semnat)
5. Cornel Şfaiţer - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (nu a semnat)
6. Marian Rusen - reprezentant al cluburilor din Liga a 2-a (a semnat)
7. Ștefan Stana - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)
8. Cristi Bobar - reprezentant al cluburilor din Liga a 3-a (a semnat)
9. Paul Costas - reprezentant al cluburilor de copii și juniori (a semnat)
10. Marian Palarie - reprezentant al cluburilor de fotbalul feminin (a semnat)
11. Vasile Avram - președinte CCA (nu a semnat)
12. Sorin Ţerbea - reprezentantul cluburilor de fotbal în sală (a semnat)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (22)
goldengoal
goldengoal  •  22 Martie 2017, 21:24

FCU forever!!!!!!!!

fcu1948
fcu1948  •  22 Martie 2017, 21:14
Postat de stefan.. pe 22 Martie 2017, 20:54

Mititelu nu ne-a lamurit cum le face proces suporterilor Stiintei care si-au sustinut echipa. Nu neaparat celor de pe Extensiv, ca aia sunt "angajatii primariei". Celor de la Severin, Pitesti sau, in,principal, celor de pe National Arena. Individual sau in grup? :))) Lasand gluma la o parte: bine ca am scapat de mascarici!

S-ar putea să nu fi scăpat de măscărici, vezi că de ce te ferești, de aia nu scapi! Iar dacă DNA își face cu adevărat treaba, s-ar putea să scăpați de celălalt măscărici, ăla care a fraudat Statul român și pe contribuabilii săi onești cu cele peste 100 milioane de euro încasate ilegal de la ANRP....

stefan..
stefan..  •  22 Martie 2017, 20:54

Mititelu nu ne-a lamurit cum le face proces suporterilor Stiintei care si-au sustinut echipa. Nu neaparat celor de pe Extensiv, ca aia sunt "angajatii primariei". Celor de la Severin, Pitesti sau, in,principal, celor de pe National Arena. Individual sau in grup? :))) Lasand gluma la o parte: bine ca am scapat de mascarici!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează