FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - POLI IAȘI 3-1

Un oficial FRF clarifică problema lui Boiciuc: "Eligibilitatea se referea la vârsta jucătorilor"

Boiciuc (centru)
Boiciuc (centru)

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 septembrie 2016 20:56

Iașiul l-a folosit în repriza a doua cu Dinamo (1-3) pe Alexandru Boiciuc pe locul jucătorului sub 21 de ani, însă acesta a evoluat deja pentru naționala U21 a Moldovei, iar juristul FRF, Adrian Stîngaciu a încercat să clarifice situația.

Acesta a explicat că textul regulamentului nu precizează că jucătorul U21 trebuie să fie eligibil neapărat pentru naționala de tineret a României.

"Jucător eligibil pentru naționala U21 ar însemna eligibilitate pentru naționala U21 a României, ceea ce nu este în text. Scopul pe durata medie și lungă este să creștem aria de selecție a jucătorilor români.

Dar când s-a implementat aceasta regulă a jucătorilor U21, eligibilitatea se referă la vârsta jucătorilor. Boiciuc, cu dublă cetățenie, deși a jucat pentru echipa sub 21 a Moldovei, are dreptul să joace pentru naționala de seniori a României", a spus Stîngaciu la Dolce Sport.

Poli a întrebat FRF înaintea jocului și a primit acceptul să-l folosească. "Ni s-a spus că e suficient să fie disponibil pentru națională, nu neapărat la sub 21", susțin moldovenii. "Totul a fost în regulă. Nu l-aș fi folosit pe Boiciuc dacă n-ar fi avut voie să joace, din moment ce mai aveam alți doi copii pe bancă", a explicat Nicolo Napoli.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
inginerul_reloaded
inginerul_reloaded  •  19 Septembrie 2016, 07:31

vorbe,vorbe sa abureasca poporul.boiciuc a fost folosit aiurea ,doar ca si garantie ca dinamu va lua punctele.a mai facut ceva maruntis si proxenetul din Iasi(ca adventistul nu e prea generos nici la blaturi).

ang3ldev1l
ang3ldev1l  •  19 Septembrie 2016, 05:52

si astfel ne-am c pe ideea ca regula asta ar fi benefica Romaniei, acum pregatiti-va sa vedeti africani u21 lagreu

agentul0007
agentul0007  •  19 Septembrie 2016, 00:36
Postat de valyomanyd pe 19 Septembrie 2016, 00:19

Iar s-a facut de cacao FRF ! Pai ..daca in textul regulamentului nu se spune sa fie eligibil pentru nationala u21 a Romaniei, care sunt beneficiile acestei reguli ? In aceast caz toate echipe pot folosi jucatori straini de 21 de ani ? Amatorism total la FRF !

merg pe ideea ca pot fi folositori pentru echipa de seniori a romaniei . cred totusi ca pot specifica in regulament jucatori romani U21 si nu straini .

Vezi toate comentariile (4)
Comentează