FOTBAL  »  Superliga  »  SCANDAL DRAGOMIR - RCS&RDS

Un posibil motiv de prietenie între RCS şi Dragomir: ”Nu reziliez!”

Foto: Cristi Preda
Foto: Cristi Preda

Articol de - Publicat miercuri, 05 iunie 2013 00:00 / Actualizat marti, 04 iunie 2013 21:00

Contractul pentru drepturi prevede respectarea anumitor condiţii tehnice de transmisie. ”Digi a dat partide şi cu 6 camere în loc de 12, plus calitate inferioară”, spun surse GSP. Mitică nu e deranjat, dar e suspectat că închide ochii din cauza sponsorizării primite de la RCS.

Un director de televiziune, Sorin Alexandrescu (Antena TV Group), e reţinut pentru 29 de zile sub acuzaţia de şantaj. Şeful LPF, Dumitru Dragomir, ajunge la DNA pentru explicaţii despre o afacere bizară: sponsorizare de 3,5 milioane de euro, în 2009, de la RCS pentru salonul său de evenimente.

Axa iţelor încurcate merge acum mai departe cu un posibil răspuns la întrebarea de ce ar fi încercat RCS să se "împrietenească" cu Dragomir: în contractul pentru drepturile TV e subliniat că LPF "are dreptul" de a rezilia înţelegerea dacă postul care transmite meciurile nu îndeplineşte un set de condiţii tehnice. Aici apare "obligaţia" de a folosi minimum 12 camere, plus o serie de alte echipamente suplimentare.

"Economii de milioane de euro la RCS"
"Digi nu a respectat în repetate rînduri aceste prevederi, existînd partide transmise şi cu numai 6 camere. Ca să achiziţioneze sau să închirieze seturi complete pentru a da 7 partide pe etapă, ar fi trebuit să facă investiţii de zeci de milioane de euro", au explicat surse din piaţă. Un indiciu: numai un car HD la standarde UEFA ajunge la circa 6 milioane euro.

Aici e şi semnul de întrebare: că Dragomir ar fi închis ochii la acest capitol pentru a nu-i forţa pe cablişti să pompeze bugete mari în echipamente. Adică un eventual argument pentru sponsorizarea de 3,5 milioane euro.

"Avem o comisie independentă care monitorizează aspectele tehnice. Cum să rup contractul de 104 milioane de euro că nu s-au transmis meciuri cu 12 camere? Însemna să mă interneze la Bălăceanca!", a replicat Dragomir într-o conferinţă de presă. Compania RCS n-a dorit să comenteze.

"Discuţia cu prevederile tehnice stă în picioare numai pentru opţiunile 1,2 şi 8, vîndute la licitaţie. Restul s-au dat la RCS prin încredinţare directă" (sursă GSP)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
gigi_contra
gigi_contra  •  05 Iunie 2013, 09:07

tocmai GSP comenteaza referitor la calitatea transmisiilor, cand ei inca filmeaza cu telefonul? V-ati uitat vreodata la diferenta de calitate a imaginii dintre gsptv (ex gigi TV) si digisporturi?

ovidiusb
ovidiusb  •  05 Iunie 2013, 08:57

sigur... sigur... sa rezilieze contractul de 100 de milioane de euro si sa dea la antena1 & gsptv pe 2 milioane... asa vreti, nu ?

cata2630
cata2630  •  05 Iunie 2013, 08:52

,,simpaticul,, asta spagar nu are cum sa rezilieze ceva pt. care a luat spaga.... sa-si bage contractul ala de sponsorizare undeva... daca ar fi o justitie corecta juca table deja cu jiji

Vezi toate comentariile (4)
Comentează