FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Un străin îşi aminteşte de perioada petrecută la Rapid: "Vindeau meciurile, nu era nimic ieşit din comun"

Articol de GSP - Publicat marti, 04 decembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 04 decembrie 2012 21:15

După Habibou, cel care a acuzat că a jucat într-un blat pe cînd evolua pentru Steaua în meciul cu Gloria Buzău, a venit rîndul unui alt străin să acuze practicile necurate din fotbalul românesc.

Este vorba despre englezul Mark Burke, cel care a povestit aventura din România, într-un interviu acordat presei engleze, preluat de jurnalul.ro: "Mă întorsesem din Japonia şi locuiam în Olanda. Un impresar român m-a anunţat că Rapid Bucureşti caută un atacant. M-a recomandat pe mine. Am fost doar cinci luni la Rapid, însă aş putea scrie o carte despre România. Totul a fost complet ciudat”

Atacantul englez a continuat: "Ce se întâmpla în România putea fi încadrat oriunde, numai la fotbal nu. Într-o săptămînă mi s-a transmis că patronul a decis să nu mă plătească luna aceasta. Următoarea săptămînă, secretara de la club îmi spunea că mi s-au tăiat 5.000 de dolari din salariu, pe motiv că am pierdut un meci.

Am observat într-un meci că lucrurile nu erau în ordine. Nici unul dintre jucători nu încerca să cîştigăm. Ceva chiar nu era în ordine. Am ieşit de pe teren şi l-am întrebat pe unul dintre colegi, care jucase în Olanda, ce se întîmplă, că nu pot să înţeleg această atitudine. El mi-a spus că asta este România şi se întâmplă lucruri ciudate. Vînduseră meciul. Acest aspect ne este complet străin nouă, britanicilor, însă în România nu este nimic ieşit din comun”

Britanicul a continuat să vorbească şi despre jucătorii africani trataţi urît în România: "Am văzut partea urîtă a fotbalului şi aici mă refer şi la sclavia din fenomen. Impresarii aduceau jucători din Africa ca să dea probe de joc la diverse echipe. Apoi le luau paşapoartele şi, dacă nu reuşeau să găsească vreun club, efectiv îi abandonau. A fost un jucător care locuia aproape de apartamentul meu şi obişnuiam să îi dau 50 de dolari fiindcă nu aveau bani. Era o situaţie ridicolă", a încheiat Burke în interviul preluat de jurnalul.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (112)
whiteredarad
whiteredarad  •  05 Decembrie 2012, 11:18

Desigur,nimic nu doare,mai tare, decat adevarul spus direct ,nefardat.O fi fost Burke=asta- slab fotbaliast,dar a venit sa castige bani cinstiti,nu sa se prostitueze,sa vanda meciuri.In rest tactica de a-l jigni pe cetateanul acesta, care nu stie ce sint blaturile,este de cea mai joasa speta.Chiar asa,voi cei ce-l injurati,puteti jura ,ca nu stiti de blaturi ? Sa va fie rusine.!!

duronash
duronash  •  05 Decembrie 2012, 08:11

asta habar nu are pe ce lume e. sa zica ce meci era concret si cine i=a spus ca e blat. vorbeste sa nu adoarma, mai ia si el niste bani de la ziare. e si mare jucator. mai bine ar spune ce realizari a avut in acea perioada la rapid. cum a ajutat echipa? e usor sa arunci niste vorbe in vant.

red77
red77  •  05 Decembrie 2012, 07:59

asta care venea de prin un campionat exotic din asia unde se stia cu precizie si momentul autului cu nr 47 din meci se baga singur in seama ! desemenea imi amintesc ca cel mai sigur stop pus de el cat a jucat la rapid a fost atunci cand mingea a sarit la vreo 5 metri ! un neica nimeni ajuns alcoolic sau drogat care da si el un interviu pentru vreo 100 de lire ! se stie ca asa se practica in anglia !

Vezi toate comentariile (112)
Comentează