FOTBAL  »  Superliga  »  SCHIMB

Avantaj Universitatea » Primele observații despre schimbul de jucători cu FCSB

Ionuț Vînă, în Universitatea Craiova - FC Botoșani // foto: Facebook @ Universitatea Craiova
Ionuț Vînă, în Universitatea Craiova - FC Botoșani // foto: Facebook @ Universitatea Craiova

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 august 2021 21:45 / Actualizat duminica, 01 august 2021 23:28

Ionuț Vînă a fost titular la Universitatea Craiova în meciul cu FC Botoșani, scor 1-2, primul de la transferul său. Fotbaliștii care au mers în direcția opusă, Andrei Burlacu și Ivan Mamut, nu au prins locul la UTA - FCSB.

FCSB și Universitatea Craiova au realizat cel mai spectaculos schimb al verii în fotbalul românesc. În Bănie a ajuns mijlocașul Ionuț Vînă, la FCSB au mers atacanții Ivan Mamut și Andrei Burlacu.

Universitatea Craiova, în avantaj după schimbul Vînă - Mamut + Burlacu

La doar o zi după ce a fost prezentat de Craiova, Ionuț Vînă a început ca titular meciul cu FC Botoșani. Mijlocașul în vârstă de 26 de ani a rezistat 52 de minute pe teren. 

În schimb, Mamut și Burlacu nici măcar nu au prins lotul FCSB-ului pentru meciul bucureștenilor din etapa a 3-a, contra celor de la UTA.

Cel mai probabil, cei doi nu au prins nici măcar banca de rezerve din cauza lipsei pregătirii fizice.

Oricum, prima impresie este că oltenii ies în avantaj după schimbul pus la cale cu Gigi Becali.

De altfel, Vînă se încadrează în profilul pe care îl are Cicâldău, deci poate fi înlocuitorul internaționalului român pe care Universitatea l-a vândut la Galatasaray cu 6,5 milioane de euro. Iar după istoricul fiecărui jucător, Universitatea s-a ales cu singura piesă bunicică din afacerea aceasta. Ionuț Vînă a fost bun în mod constant la Viitorul înainte să fie achiziționat de FCSB cu 700.000 de euro.

Eu mă simt rău acum, din foarte multe puncte de vedere. Mai ales că meciul de astăzi nu ne-a ieșit. Am avut o primă repriză cât de cât bună. Nu le-am dat mari șanse să ajungă la poartă. Când am ieșit de la cabine nu am mai fost concentrați. A venit și acel gol, iar asta ne-a cam dereglat. Apoi o fază fixă, iar nu am fost concentrați. Chestia e că primim goluri ușor, dar trebuie să mergem înainte. 

Mister mi-a zis dinainte că o să mă bage. Încă nu am ritm de joc, dar voi munci și îmi voi reveni. E foarte greu. A fost și foarte cald, dar asta nu e o scuză. Am ieșit din Europa, acum avem timp. Trebuie să ne reglăm și să arătăm altfel cu Voluntari.

- Ionuț Vînă, după Universitatea Craiova - FC Botoșani 1-2

  • Primul 11 FCSB vs. UTA: Straton - Haruț, Al. Crețu, I. Cristea, S. Șerban - Moruțan, Ov. Popescu, Oaidă - Oct. Popescu, Dumiter, Fl. Tănase 
  • Rezerve: Târnovanu - V. Crețu, Fl. Coman, I. Stoica, Ov. Perianu, Olaru, Musi, Radunovic, Cordea

Citește mai multe știri din Liga 1:

FCU Craiova, lovită de accidentări: doi titulari sunt incerți pentru următorul meci

Fotbalistul învinuit de Sabău după eșecul Craiovei: „Nu reacționează cum trebuie”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
horacechiarel
horacechiarel  •  02 August 2021, 08:32

Articolul asta este scris ***.Cum să spui tu că U.Clona din Craiova este în avantaj după acest schimb când se întâmplă să piardă echipă acasă cu el în teren,jucătorul este schimbat pentru randament slab,iar ceilalți n-au apucat măcar să debuteze la echipa respectivă.Cât de *** și neinspirat poți să fi să alegi un asemenea moment pentru a scrie un asemenea articol????

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează