FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - STEAUA, AZI, ORA 15:30, ÎN DIRECT PE LOOK PLUS, DOLCE1, DIGI1, LIVETEXT PE GSP.RO

Unul joacă, altul ba » Giedrius Arlauskis şi Andrei Prepeliţă au făcut deplasarea la Craiova

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 martie 2015 00:00 / Actualizat sambata, 28 februarie 2015 23:03

Costel Gâlcă a obţinut o victorie importantă în faţa lui Gigi Becali. Patronul din Ghencea a acceptat în cele din urmă ca Andrei Prepeliţă şi Giedrius Arlauskis să fie reprimiţi în lot. Astfel, cei doi au făcut ieri deplasarea cu echipa la Craiova şi vor fi trecuţi pe foaia de joc la meciul cu CSU.

Amîndoi fuseseră excluşi înaintea partidei cu Rapid pentru că la vară li se termină contractul cu Steaua şi pînă acum nu au acceptat ofertele de prelungire propuse de club. Gâlcă l-a rugat însă pe Gigi să-l lase să se bazeze pe ei în continuare, iar Becali a acceptat ca ei să fie reprimiţi în lot. Vestea l-a bucurat pe tehnician, mai ales că avea deja probleme de lot, Tănase fiind suspendat, iar Luchin accidentat.

Arlauskis, bănuit că a semnat
Cu toate acestea, goalkeeperul de 27 de ani nu va reveni între buturi, ci va fi doar rezerva lui Cojocaru. Gigi nu vrea să-l mai vadă titular deoarece bănuieşte că Arlauskis a semnat deja cu altă formaţie, după ce a respins din start orice negociere pentru prelungirea angajamentului.

În plus, portarul a dat şi nişte declaraţii neagreate de conducerea Stelei după ce n-a făcut parte din lot la meciul cu Rapid: "Gigi nu mai vrea să mai prind echipa dacă nu-mi prelungesc contractul. A fost foarte bine pînă acum, dar vreau să joc la alt nivel. L-am rugat pe Argăseală să mă lase în pace pentru că îi dau cuvîntul meu că nu semnez cu altă echipă pînă în vară. I-am spus să mă lase să cîştigăm campionatul şi poate o să prelungim".

Experienţa îl cere titular pe Prepe
Situaţia nu este la fel în ceea ce-l priveşte pe Andrei Prepeliţă. Gâlcă a primit acordul lui Becali de a-l putea folosi şi sînt şanse mari ca el să fie titular azi, urmînd să evolueze alături de Breeveld, la închidere. Antrenorul l-a convins pe patronul clubului spunîndu-i că are probleme la mijlocul terenului şi că titlul nu este cîştigat încă.

Cu Rapid, nici Breeveld şi nici Filip nu l-au mulţumit pe Gâlcă, iar Bourceanu nu mai este nici el agreat de patron pentru a fi titularizat, deoarece la finalul sezonului îi expiră împrumutul. În prima jumătate a sezonului, Prepe a fost om de bază, fiind fotbalistul stelist care a bifat cele mai multe minute în tricoul roş-albastru, 2.606.

În plus, mijlocaşul de 29 de ani este şi cel mai experimentat fotbalist pe care-l are Gâlcă la dispoziţie, avînd 302 meciuri în Liga 1, cele mai multe dintre toţi steliştii.

Atenţie la cartonaşe!
Costel Gâlcă mai are însă un motiv de îngrijorare. Nu mai puţini de 7 fotbalişti stelişti sînt la limita suspendării. Arlauskis, Adi Popa, Prepeliţă, Stanciu, Iancu, Breeveld şi Rusescu ar fi suspendaţi cu CFR Cluj, dacă vor încasa cartonaş galben la Craiova. În plus, în eventualitatea în care un fotbalist ar primi cartonaş roşu, acesta ar rata partida din semifinalele Cupei României, unde Steaua va întîlni Petrolul, la mijlocul săptămînii viitoare. De partea cealaltă, oltenii au şi ei trei fotbalişti la limita suspendării: Bălgrădean, Kay şi Nuno Rocha.

Dacă e pe Extensiv, e Prepeliţă
Partida de azi se va disputa pe stadionul din parcul Romanescu. Astfel, Extensivul va găzdui din nou o partidă în Liga 1 după o pauză de 6 ani şi jumătate. Precedentul meci disputat aici a fost FC Universitatea Craiova - Poli Timişoara, 1-3, disputat în septembrie 2008. În partida respectivă a evoluat şi Andrei Prepeliţă, care atunci îmbrăca tricoul alb-albastru, fiind singurul fotbalist care a jucat în meciul respectiv şi care se va afla şi azi pe gazon.

653558-steaua-craiova-echipe.jpg

*click pe imagine pentru mărire

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (42)
costacurta
costacurta  •  01 Martie 2015, 14:53
Postat de craioveanu91 pe 01 Martie 2015, 10:15

forza Stiinta !!!! in 2 ore plec spre stadion :D

Mai bine stai acasa, e meci de x 2.

vvalyy
vvalyy  •  01 Martie 2015, 14:17
Postat de adi84. pe 01 Martie 2015, 12:28

Cat mai multe infrangeri ale FCSB-ului inseamna cat mai multe victorii pentru stelistii adevarati. FCSB nu este Steaua. FCSB este o inventie a unui fariseu pentru a face bani in timp ce isi bate joc de suporteri!

esti degeaba superter Steaua....cauta alta echipa ca tu esti prea prost

rozu
rozu  •  01 Martie 2015, 13:22

prepelita si'a facut datoria fata de steaua, atat cat a jucat... este de 4 ani in ghencea si este suficient, mai ales pentru steaua! in cazul lituanianului, fecali are dreptate! chiar si asa, ajutand enorm echipa in aceasta toamna, adunat de pe drumurile inghetate ale siberiei, arla avea datoria morala sa mai semneze, macar, 1 sezon cu steaua. normal ar fi fost sa semneze 4 si sa primeasca 500.000/an. asa ar fi castigat si steaua ceva, sau macar si'ar fi recuperat ceva din investitie. nici eu nu l'as mai baga 1 minut in poarta pana'n vara!

Vezi toate comentariile (42)
Comentează