FOTBAL  »  Superliga  »  CSA - FCSB

UPDATE A mai pierdut o bătălie! Ce a decis azi Tribunalul București în procesul CSA - FCSB + reacția lui Talpan pentru GSP.ro

Articol de - Publicat joi, 25 ianuarie 2018 18:02

Tribunalul București a respins azi o excepție invocată de avocații FCSB și a amânat pentru 7 martie pronunțarea în dosarul în care CSA Steaua îi cere lui Becali daune de 37 de milioane de euro.

Continuă emoțiile pentru FCSB și Gigi Becali! Azi a mai avut loc o bătălie între Clubul Sportiv al Armatei Steaua și cel din Liga 1. Oficialii clubului sportiv îi cer 37 de milioane de euro patronului FCSB, acesta fiind acuzat că a folosit marca Steaua ilegal, din 2004 până în 2014.

Azi, judecătorii Tribunalului București au anunțat că au respins o excepție de apărare a FCSB!

"Avocații FCSB au invocat faptul că acțiunea CSA Steaua ar fi fost tardivă, dar instanța nu a ținut cont și a respins argumentul. Cazul va merge mai departe, noul termen urmând să aibă loc pe 7 martie", au precizat surse judiciare. Decizia nu va fi definitivă, putând fi atacată cu apel. 

Juristul CSA, Florin Talpan, a explicat pentru GSP.ro ce s-a întâmplat la termenul de azi și de ce apărarea FCSB a dat chix: 

"Am invocat în faţa instanţei art. 2528 din noul Cod Civil, conform căruia prescripția dreptului la acțiune în repararea unei pagube care a fost cauzată printr-o faptă ilicită începe să curgă de la data când păgubitul, în cazul nostru CSA Steaua, a cunoscut atât paguba cât şi pe cel care răspunde de ea.

În 2014, Înalta Curte de Casaţie a stabilit că FCSB nu avea dreptul să înregistreze şi să folosească marca Steaua. Ulterior s-a făcut evaluarea prejudiciului, de către un evaluator, fără de care nu puteam să cerem în instanţă recuperarea acestuia. Iar acţiunea de recuperare a prejudiciului a fost demarată de CSA Steaua în instanţă în 2016, deci ne încadrăm oricum în termenul de 3 ani de prescripţie a dreptului la acţiune. Cei de la FCSB au invocat că a trecut termenul dreptului de acţiune luând în calcul anul 2003, ceea ce era, evident, eronat. Era extrem de important să căştigăm în instanţă pe acesată excepţie invocată de FCSB". 

Procesul a început în septembrie 2016, iar până acum au fost mai multe termene și amânări.

După ce a câştigat definitiv brandul Steaua, Ministerul Apărării Naţionale a solicitat în mod oficial să fie evaluată marca. În februarie 2016 a venit şi rezultatul evaluării, care a stabilit un nivel de 57,3 milioane de euro. 

"În 5-6 luni o să fim din nou Steaua! Câştig toate procesele, o să vedeţi. În câteva luni se rezolvă. Cum să ceri atâţia bani? Un club, cu tot patrimoniul, se vinde cu câteva milioane de euro. Cum să ceară CSA 37 de milioane pentru o marcă licențiată?" Gigi Becali, patron FCSB

24.000.000 €a fost bugetul în 2014, ultimul înainte de a se pierde definitiv brandul Steaua

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (107)
ticbis
ticbis  •  26 Ianuarie 2018, 22:24
Postat de martinpen pe 26 Ianuarie 2018, 22:14

Mai omule, degeaba e in vigoare, daca nu era in vigoare atunci cand altii spuneau ca statul nu are voie sa aiba echipe. Avea voie statul, dar presa a facut taraboi... acum te-ai prins ?

Echipa de fotbal a CSA-ului s-a infiintat in anul 2017, in liga a IV-a. Logic, trebuie sa se supuna articolului pe care ti l-am citat din statutul FRF, adoptat in 2012 si in vigoare in prezent. N-are nicio legatura cu procesele CSA-ului cu Steaua lui Becali. E clar acum???

martinpen
martinpen  •  26 Ianuarie 2018, 22:14
Postat de ticbis pe 26 Ianuarie 2018, 21:00

Bati campii, articolul pe care ti l-am citat este in vigoare in momentul de fata in Romania in statulul FRF! Restul sunt aberatii din mintea ta!

Mai omule, degeaba e in vigoare, daca nu era in vigoare atunci cand altii spuneau ca statul nu are voie sa aiba echipe. Avea voie statul, dar presa a facut taraboi... acum te-ai prins ?

ticbis
ticbis  •  26 Ianuarie 2018, 21:00
Postat de martinpen pe 26 Ianuarie 2018, 18:51

Foarte bun acest statud din 2013, numai ca Armata a fost obligata sa nu mai tina echipa in 2003, de aceea a dat-o in folosinta lui Paunescu. Care ce crezi ? a vandut-o ca si cum era a lui. Mai mult, avea si datorii la stat vreo 12 milioane... Becali a cumparat linistit. PS Daca nu e interzis in Constitutie, te asigur eu ca e permis orice. Asa ca nu mai devia, concentreaza-te sa nu ma mai jignesti, ca nu ai niciun drept, decat daca ai lipsit la cei 7 ani de-acasa... Biserica si oricare institutie, daca infiinteaza o structura sportiva cu personalitate juridica, au dreptul sa participe in Liga 1, conform statului pe care l-ai citat. Asta scrie inainte a ce ai citat tu din acelasi statut : "Pot r ivit p reved e ril o r Statut u lui Feder a ţi e i R o m âne de Fotbal, se po t afili a l a FR F nu m a i stru c tu r ile s porti v e cu personalitate juridi c ă, legal constituite ș i recunoscute oficial.

Bati campii, articolul pe care ti l-am citat este in vigoare in momentul de fata in Romania in statulul FRF! Restul sunt aberatii din mintea ta!

Vezi toate comentariile (107)
Comentează