FOTBAL  »  Superliga  »  PROCES

VIDEO UPDATE Borcea și Victor Becali, încătușați împreună la proces! Dialog amuzant cu Giovani: "Cristi, ai făcut burtică! Victore, l-ai vopsit bine?" » Ce s-a întâmplat în sala de judecată

Articol de - Publicat marti, 16 mai 2017 11:59

Astăzi, la Înalta Curte de Casație a avut c un termen în dosarul în care Cristi Borcea, Victor Becali și Ioan Becali au fost condamnați că i-au dat mită judecătoarei Geanina Teodorovici pentru a da pedepse mai mici în "Dosarul Transferurilor."

update 16:30

S-a terminat audierea. Termenul următor va fi pe 27 iunie, iar celălalt termen este a fost pus pe 10 octombrie, după vacanța judecătorească.

update 16:00

A început audierea lui Borcea.

"Nu sunt reale acuzațiile.Consider că sunt nevinovat. Sunt nevinovat de dare de mită. Nu am făcut asta, nu o cunosc pe doama Teodorovici, decât din sala de judecată. În viața privată nu am cunoscut-o și nu am întâlnit-o. Nu pot să-mi explic ce a determinat-o să spună că mă cunoaște. După două luni de când a fost arestată a pomenit numele meu.

În niciun caz eu n-am știut de discuțiile fraților Becali și că au luat legatura cu doamna judecător. Chiar ei au declarat că nu am fost de față. Doamna judecător a zis că a fost adusă la mine acasă, de avocatul Iorgovan, că nu am discutat despre dosar, că ne-am placut, dar ăa nu i-am oferit niciun ban.

În 2009, eram în relații foarte bune cu frații Becali. Niciodată nu am discutat despre judecătoarea Teodorovici, nici cu fratii Becali, nici cu Iorgovan. Și nici ei cu mine.


În Dosarul Transferurilor nu a existat niciun motiv să cred că ar fi ceva aranjat. Toți am cerut expertiza, dar nu ni s-a aprobat. Nu mi-am dat seama dacă doamna Teodorovici era corectă, detașată, și nu m-am gândit că ar putea fi vorba să interacționeze cu cineva.

Nu am auzit și nici nu am știut de vreun aranjament legat de acest dosar. Aveam relații de colaborare, personale, cu frații Becali, dar nu puteam eu să știu ce făceau ei", declară Borcea.

update 15:40

Ioan Becali s-a așezat în față, în banca avocaților, dar avocatul lui Borcea i-a atras atenția că nu are voie acolo.

"Lăsați-l că e operat și nu vede bine", a spus una dintre avocate.

"Vedeți? Vedeți ce îmi face?", a spus Becali în timp ce s-a ridicat și s-a dus mai în spate.

 

update 15:30

Ioan Becali, aflat în sală, s-a amuzat de fratele său și de Cristi Borcea.

Ioan Becali: "V-au făcut poze încătușați împreună?"
Victor Becali: "Nu, mie nu. Poate lui Cristi că el e mai monden. Eu mă bag după el"
Ioan Becali: "L-ai vopsit bine, Victore?"
Victor Becali: "Da, da, eu în tund și îl aranjez"
Ioan Becali: "Cristi, ai burtică. La față ești slab. Ești cam balonat"

Borcea este extrem de aranjat, fiind îmbrăcat la costum, vopsit și tuns, în timp ce Victor Becali este îmbrăcat mai sport, având mai multe mătănii în mână, pe care le răsucește.

update 15:20

Cristi Borcea și Victor Becali au venit împreună în sala de judecată, încătușați unul de celălalt. Judecătoarea Geanina Teodorovici, care recent a avut un accident rutier, nu a  putut să vină.

update 15:00

Deși termenul era programat să înceapă la ora 10:30, nici până acum nu a început.

Știrea inițială:
Ioan Becali, eliberat după condamnarea din "Dosarul Transferurilor", este prezent în sala de judecată. Borcea, care este în continuare încarcera, este așteptat să vină să dea declarații. La termenul de azi, Victor Becali nu va fi audiat.

Cei trei nu au vurt să dea declarații cât timp procesul a fost judecat la Tribunalul București, cerând doar să fie reprezentați de avocați.

Magistrații au condamnat-o pe Geanina Terceanu la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Frații Becali au primit o condamnare de 3 ani de închisoare, iar Cristi Borcea a fost condamnat la 3 ani și jumatate,

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
zarqa
zarqa  •  16 Mai 2017, 22:36

Măi fraților, aceste condamnări (ca nr de ani) sunt pentru găinării, nu pentru golăniile și furturile făcute de acesti mafioți. Păi acești impresari +Cr.Borcea +MM Stoica&co au vândut jucători, unii chiar f valoroși, pe sume de ordinul milioanelor de dolari. I-au luat de la cluburile românesti și i-au dat la cluburile străine iar sumele încasate și le-au însușit fără pic de jenă. Au declarat încasări foarte mici, sume modice inducând în eroare cluburile românesti de unde proveneau jucătorii. Deci este furt, hoție, înșelăciune, întocmire de facturi false, fals și uz de fals. Pe deasupra mai mituiesc și judecătorii. Ex. Tamaș (fost Dinamo) este vândut la Spartak Moscova cu 2,7 milioane de dolari iar la clubul alb-roșu vin cu 600 000 dolari. Operație făcută de Borcea și frații Becali. Sau, pe Fl.Bratu îl vând la Galatasaray Ist. cu 2,5 milioane de dolari și ”decontează” la clubul Rapid suma de 450 000 dolari. Câți ani de pușcărie merită acești nemernici ? O babă din Botoșani a dat mită o găină la un medic și a fost condamnată doi ani și opt luni. Ocnașul de MM Stoica, pe când era la Oțelul Gl, l-a vândut la ruși pe fotbalistul Iulian Arhire pentru suma de 700 000 de dolari. În visteria clubului gălățean a băgat 50 000 de dolari. A făcut șase luni de pușcărie. Este corect ???

martin_dinca
martin_dinca  •  16 Mai 2017, 19:33

Poate se intreaba cineva cum de Gianina Terceanu Teodorovici a suferit taman acum un accident din care ABIA a scapat cu viata...dar nu a putut ajunge la procesul asta... Asa, fara nicio legatura cu articolul.

utraian
utraian  •  16 Mai 2017, 16:48

"Magistrații au condamnat-o azi pe Geanina Terceanu la cinci ani și șase luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Frații Becali au primit o condamnare de 3 ani de închisoare, iar Cristi Borcea a fost condamnat la 3 ani și jumatate". Ati dat copy-paste la un articol din noiembrie. Care azi? Stirea asta "initiala" cred ca e din 24 noiembrie 2016 la Curtea de Apel

Vezi toate comentariile (9)
Comentează