FOTBAL  »  Superliga  »  DECLARA

UPDATE Jucătorul ajuns acum la Barcelona n-a fost niciodată la FC Vaslui :) Reacția lui Porumboiu: "A ieșit o confuzie imensă!"

Foto: Reuters +9   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 14 ianuarie 2018 17:50

Fostul finanțator al lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a susținut ieri că fundașul columbian Yerry Mina, cumpărat zilele acestea de Barcelona pentru 12 milioane de euro de la Palmeiras, ar fi dat probe de joc la echipa moldavă în 2014.

La o analiză atentă a perioadei despre care vorbește Porumboiu, reporterii GSP au descoperit că omul de afaceri s-a înșelat în privința jucătorului. Într-adevăr, în 2014, FC Vaslui a avut în probe un jucător cu un nume asemănător cu cel care a ajuns la Barcelona, dar acesta se numea Willian Mina Ruano, nu Yerry Mina. Fotbalistul aflat atunci în probe era mijlocaș și era din Ecuador, nu columbian și fundaș, precum cel ajuns acum la Barcelona.

"A ieșit o confuzie imensă. Eu am fost sunat de impresarul Mugurel Elisei să-mi spună că în 2014 jucătorul a fost în cantonament în Antalya. Eu nu aveam de unde să știu, nu mă mai implicam la echipă. Elisei mi-a spus că am avut un jucător care a ajuns la Barcelona și l-am întrebat dacă e sigur de treaba asta. Eu am vorbit la radio și am spus că nu-mi vine să cred. Le-am zis celor de la radio să-l întrebe pe Mugurel Elisei, că el zice că l-am avut la echipă. Eu n-am afirmat asta niciodată. Și de aici au pornit tot felul de lucruri. Am văzut acum că un borfaș, care juniorilor le spunea minori, iar în loc de «autogol» spunea «autor necunoscut», își dă cu părerea. Acum am ajuns râsul lumii, dar eu n-am afirmat niciodată acel lucru, ci am spus că trebuie întrebat impresarul", a declarat azi Porumboiu pentru GSP.ro.

Adrian Porumboiu a explicat ieri, la Radio Sport 1, că jucătorul de 23 de ani al catalanilor ar fi fost în probe la FC Vaslui în 2014, când antrenor era Liviu Ciobotariu"Fundașul luat de Barcelona a fost în 2014 la Vaslui, când eu deja nu mai eram la club. A jucat o repriză la noi în turneul din Antalya și cine a venit să-l vadă pe Antal, pe care voiam să-l vând, l-a luat pe columbian. N-a rămas la noi pentru 10.000 de euro. L-am văzut ieri la Barcelona".

Giganți ratați pe bune de echipele din Liga 1

Liga 1 e celebră pentru faptul că a refuzat jucători care ulterior au confirmat în Europa și sumele lor de transfer au ajuns la zeci de milioane de euro. 

Cel mai important este, cu siguranţă, Radamel Falcao, cotat în 2014 la 60 de milioane de euro. CFR a oferit 2 milioane euro lui River Plate, dar argentinienii au refuzat. A fost apoi propus în Ghencea pentru 5 milioane de euro, dar Gigi Becali a considerat suma mult prea mare.

Celebre sunt şi refuzurile lui Viorel Hizo când era la Rapid. Nu i-a vrut pe Obi Mikel şi Taiwo, considerând că nigerienii nu se vor adapta climei. Mikel a ajuns la Chelsea pentru 20 de milioane de euro, iar Taiwo la Olympique Marseille. Tot Rapid l-a refuzat pe Kolarov, actualul jucător al lui AS Roma, care a trecut și pe la Manchester City. Atunci, Copos a avut de ales între el şi Bozovici, alegându-l pe ultimul pentru că era mai ieftin cu 200.000 de euro.

Alţi jucători refuzaţi de echipele din Liga 1 sunt Doumbia Seydou, refuzat de Mircea Rednic când era la Rapid, acum la ŢSKA Moscova. Acelaşi Rednic l-a dorit pe Bassong la Dinamo, când era la Metz, dar transferul nu s-a perfectat. Şi sârbul Tosici, ajuns la un moment dat la Manchester United, a fost considerat slab de către Sorin Cârţu. Tot la Timişoara, Toni Doboş l-a refuzat pe Nikola Zigici şi i-a transmis să se apuce de baschet.

Şi Steaua a mai ales greşit. L-a luat pe Carlos în 2006 când putea să-l transfere pe Hilario, ajuns imediat la Chelsea, şi l-a împrumutat pe Gora Tall în locul lui Ouon, un fundaş central extrem de apreciat în Cipru la acea vreme.

Citește și: Barcelona și-a prezentat noua achiziție! De ce s-a descălțat când a intrat pe Camp Nou

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (28)
fibra
fibra  •  15 Ianuarie 2018, 12:16

E clar ca Roza e in actiune,dar de ce va uitati in gura agricultorului care debiteaza enormitati?

castaway
castaway  •  14 Ianuarie 2018, 23:46

Cred ca Porumboiu , a ajuns sa mulga aceiasi vaca de doua ori ! Probabil blameaza arbitrii, care au cerut sa fie cosita pasunea prea scurta si pe CFR ca iau tramsformat pasunea in parloaga ,dupa ultimul meci de acum ceva ani.

lionforever
lionforever  •  14 Ianuarie 2018, 21:12

*** . S-a dovedit încă o dată desi nu mai trebuia ca vorbele neamțului era 100% adevărate.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (28)
Comentează