FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZIE

UPDATE Judecata FRF în cazul Rapidului începe abia luni! Când am putea avea o decizie finală. Precizările șefului FRF: "E ceva putred la Ligă"

FOTO: Alin Grigore
FOTO: Alin Grigore

Articol de - Publicat vineri, 22 iulie 2016 15:21

Rapid fusese exclusă inițial de LPF din Liga 1, ieri la amiază. Spre seară, în urma unei hârtii pe care ar fi primit-o de la lichidatorul judiciar, șefii Ligii s-au răzgândit și au pasat decizia finală către FRF. 

Azi, în ziua în care începe noul campionat, știm doar că o decizie finală e încă destul de departe.

La sediul FRF se preconiza că se va discuta azi și această speță, dar situația Rapidului nu a fost luată deloc în discuție de membrii Comitetului Executiv.  

Problema a fost lămurită abia la finalul ședinței CEx, spre finalul conferinței de presă susținute de Răzvan Burleanu. "Decizia în cazul Rapidului se va lua luni, în Comisia de Disciplină a FRF", a declarat inițial șeful FRF.

Provocat să ofere mai multe detalii de către un jurnalist din sală, Burleanu a revenit asupra subiectului: 

"Într-o astfel de speță, ai nevoie de zile. Există Comisia de Disciplină, apoi Comisia de Recurs, apoi TAS. Nu poți să aduni aceste foruri într-o cameră.

Pot să vă explic faptul că această Comisie poate întoarce din nou cazul la Ligă, decizând că este de competenţa LPF să ia o hotărâre. În egală măsură, ar putea să se ia o decizie. Oricum, e ceva putred la Ligă.

O decizie definitivă se consideră doar din partea TAS-ului.

În această fugă de responsabilitate, de ce nu a fost sesizată această Comisie de Disciplină acum o lună? În timpul acesta, se judeca, se putea ajunge şi la TAS, iar acum ştiam pe cine vom avea în Liga 1", a zis Burleanu la conferința de presă.

Practic, în aceste condiții, chiar dacă Liga nu a oferit până la această oră o înștiințare oficială scrisă, meciul Rapid/ACS Poli - FC Botoșani este amânat până la o dată ce va fi anunțată ulterior. Site-ul LPF oferă azi o avancronică a partidelor primei etape, din care lipsește vreo referire la meciul respectiv, ca și în cazul partidei amânate dintre Steaua și CSMS Iași. 

La sediul FRF au fost prezenți azi și aproximativ 30 de fani ai Rapidului, care sperau să afle în sfârșit un verdict în cazul echipei lor de suflet.

"LPF şi FRF sunt în culpă dacă acceptă Rapidul"

Un avocat din lumea fotbalului a precizat că "este o mare eroare dacă LPF şi FRF acceptă Rapidul în primul eşalon, un club în faliment şi în procedură de dizolvare. Decizia Tribunalului este executorie, produce efecte imediat, chiar dacă nu este definitivă. În acest moment, SC Rapid SA este în dizolvare, nu mai este membru FRF sau LPF, conform regulamentelor proprii. Deci nu mai poate juca la niciun nivel". Aceste aspecte sunt stipulate în Statutul FRF şi Statutul LPF la articolul 17, respectiv articolul 16.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (58)
alexbibirica1
alexbibirica1  •  22 Iulie 2016, 18:49

valerii moraru este un impostor...În realitate, se pare că Brihac nu a semnat niciun act, echipa lui moraru prezentând, posibil, documente falsificate sau poziţii neoficiale. Într-un comunicat remis vineri către forul tutelar al Ligii 1, Aurel Brihac a făcut câteva precizări importante. "Cererea NU a fost completată şi NU a fost depusă de Brihac Aurel, în calitate de lichidator judiciar. Brihac Aurel NU a solicitat înscrierea şi participarea în campionatul Ligii 1 sau în Cupa Ligii, în ediţia 2016-2017", se arată în comunicatul remis astăzi LPF. De asemenea, în același comunicat se precizează că echipa lui moraru nu are antrenor principal, nu are contracte cu staff-ul medical, cu responsabilii pentru ordine și siguranță, nu are contracte de asigurare și nici președinte, vicepreședinte, director executiv, director sportiv. Team managerul Dănuț Perjă se află în preaviz, iar delegatul Ion Drăghici are contractul închis. Lichidatorul judiciar a precizat și că , în acest moment, echipa lui moraru are un singur angajat cu contract de muncă individuală: directorul economic Maria Dincă, plus alte trei convenții care urmează să se rezilieze.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  22 Iulie 2016, 18:07

Dar decizia in cazul de iesire din insolventa a lui Dinamo nu a fost executorie inainte de termenul la care DInamo se putea inscrie in cupele europene ?? dar s-a asteptat decizia definitiva de la recursul facut de ANAF si uite asa am pierdut un an ?

ervfr
ervfr  •  22 Iulie 2016, 17:13

Nu inteleg deloc legile sportive din Romania. In mod normal ar fi ca la inceputul fiecarui campionat in Liga 1 toate formatiile sa nu fie in insolventa sau in faliment. Toate echipele sa prezinte macar un draft de plan de actiune prin care sa arate ca acest lucru nu se va intampla in decursul anului in care va fi in Liga 1. E prea complicat si atunci cred ca vor ramane doar vreo 10-12 formatii. Cine sa-si asume raspunderea? Merge si asa in Romania este la putere, in fata toti vrem schimbari, cand de fapt nimeni nu doreste sa se schimbe nimic si doar sa aiba de castigat. Nu vom merge departe fotblistic vorbind. Vom bate pasul pe loc chiar daca vor veni antrenori ca Mourinho sau Klopp sau Lucescu. Suntem multumiti sufleteste de tot ce se intampla si tot timpul ne mandrim cu trecutul pentru ca prezentul nu exista iar viitorul e cam sumbru.

Vezi toate comentariile (58)
Comentează
Close