FOTBAL  »  Superliga  »  ARENA NAȚIONALĂ

UPDATE Liber la fotbal pe Arena Națională! » Surse din Primărie pentru GSP: "Vom deschide stadionul până cel târziu la finele acestei luni. Chiar și fără agrement"

Articol de GSP - Publicat vineri, 04 martie 2016 15:21

Așa cum GSP a anunțat în exclusivitate, astăzi, Răzvan Burleanu, președintele FRF, și Gino Iorgulescu, președintele LPF, s-au întâlnit cu primarul interimar Răzvan Sava, în vederea rezolvării problemei Arenei Naționale.

Așa cum GSP a anunțat în exclusivitate, astăzi, Răzvan Burleanu, președintele FRF, și Gino Iorgulescu, președintele LPF, s-au întâlnit cu primarul interimar Răzvan Sava, în vederea rezolvării problemei Arenei Naționale.

UPDATE 15:00

Chiar dacă după discuțiile de azi șefii fotbalului și primarul n-au reușit să se pună de acord ca să dea un comunicat comun, surse din Primărie susțin pentru Gazetă că "vom deschide stadionul până cel târziu la finele acestei luni. Dacă nu ne vor da agrementul, vom lua pe cont propriu o hotărâre care ține de obligațiile noastre față de publicul din București". 

Primăria se gândește să schimbe doar membrana, nu acoperișul, asta numai dacă Ministerul Dezvoltării nu va da agrementul în urma testului de foc din Italia, unde materialul Duraskin a fost clasificat tip „B”. 

SPANIA NU, DOUĂ MECIURI STEAUA - DINAMO DA

Dacă Arena Națională se va deschide la finalul acestei luni, înseamnă că suporterii din București vor rata meciurile României, cu Lituania, 23 martie, care tocmai a fost anunțat la Giurgiu, și Spania, 27 martie.

În plus, nici partida din turul semifinalelor Cupei Ligii, Steaua - Astra, de pe 9 martie, nu se va putea juca pe Arena Națională, dar nici meciul din campionat dintre cele două echipe, de pe 13 martie.

Totuși, pe cel mai mare stadion din țară se vor putea disputa următoarele două Derby-uri de România. Pe 10 aprilie se va juca meciul retur din play-off-ul Ligii 1, Steaua - Dinamo, iar pe 21 aprilie va avea loc returul semifinalei Cupei României, în care tot Steaua va fi gazdă.

UPDATE 13:15

Răzvan Sava, primarul interimar, a anunțat că Arena Națională se va deschide cel mai târziu pe 21 martie, dacă Ministrul Dezvoltării va da o ordonanță specială. 

"I-am invitat pe reprezentanții Federației Române de Fotbal pentru a le prezenta situația din cazul National Arena. I-am asigurat că sunt primul care vreau ca stadionul să fie redeschis. Vreau ca bucureștenii să se bucure de aceasta investiție.

În acest moment stadionul nu are autorizație de securitate la incendiu. Am depus la MDRAP expertiza tehnică făcută la un laborator din Italia acreditat la nivel european.

În urma testelor făcute a reieșit că materialul este de clasa B, deci este compatibil cu legislația în vigoare și pe baza expertizei trebuie să primim agrementul necesar ca Arena Națională să obțină autorizația de securitate la incendiu.

Îl solicit public domnului vicepremier Dâncu să grăbească procedurile la minister și să elibereze agrementul necesar.
Am depus expertiza în data de 19 februarie. Teoretic, cel mai tarziu 19 martie, am putea avea agrementul pentru obținerea autorizației. Cel mai tarziu, pe 21 martie am putea deschide stadionul.

În cazul în care MDRAP nu va elibera agrementul, voi găsi altă soluție pentru a-l redeschide cat mai repede" Răzvan Sava, pe Facebook

 Citește și: Motivul real pentru care e închisă Arena Națională » Tolontan: "Primarul Sava desenează cu creta cadavrul stadionului ca să-l acuze de crimă pe Oprescu"

Știrea inițială:

Cei doi șefi ai fotbalului românesc îi impută primarului Bucureștiului că nu vrea să deschidă Arena Națională și că spectatorii au de suferit din cauza acestei decizii. Burleanu și Iorgulescu speră ca următoarele meciuri ale României, dar și cele mai tari partide din Liga 1, Cupa României și Cupa Ligii, să se poată disputa pe cel mai mare stadion din țară.

"Am venit din curiozitate, ca să văd dacă cel puțin următoarele derby-uri din Liga 1 și meciul amical cu Georgia (n.r. 3 iunie) se pot juca pe Arena Națională. Este exclusiv decizia primarului. Noi ne asumăm responsabilitatea deschiderii stadionului și vom continua și de aici înainte să o spunem și chiar să o și facem", a spus Răzvan Burleanu la sosirea la PMB.

Din cauză că Arena Națională este închisă de patru luni, meciul amical dintre România și Spania, de pe 27 martie, se va disputa la Cluj.

"Domnul primar al Capitalei a ratat oportunitatea imensă pentru București. Noi suntem responsabili în relația noastră cu Spania, o campioană europeană, și nu putem să îi spunem azi că jucăm la București, după la Cluj și înapoi la București", a adăugat Burleanu.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
benaflek
benaflek  •  04 Martie 2016, 21:11

eu jucam pe arena nationala fara suporteri ca sa i pun cu adevarat pe baietii astia in dificultate.atunci iesea de o revolutie ca lumea.22 de jucatori + 3 arbitri + rezerve si ce o mai fi fost in total 50 de oameni fugeau in 2 min in caz de incendiu

dumbojet
dumbojet  •  04 Martie 2016, 19:22

Ce bineeee !!!! Sper ca o sa isi mai ia Reghe inca un Rolls si Rednic inca un Bentley ! Ei sa fie fericiti, ca noi traim cum putem si le dam lor banii de paine, ca ei sa isi cumpere masini de lux. Rednic si Reghe, sunt doi *** care traiesc nemeritat de bine din bani furati adusi la fotbal de acesti "patroni".

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ottobraun
ottobraun  •  04 Martie 2016, 17:57

Cluj Arena nu primeste ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (32)
Comentează