FOTBAL  »  Superliga  »  PALMARES UNIVERSITATEA CRAIOVA

UPDATE Lovitură pentru CSU Craiova!Mititelu a făcut un anunț uriaș: "Am câștigat procesul pentru palmares" » Reacția clubului din Liga 1

Articol de GSP - Publicat miercuri, 24 mai 2017 14:00

Adrian Mititelu a anunțat că a câștigat procesul cu CSU Craiova, privind palmaresul Universității Craiova.

update 15:40

CSU Craiova a emis un comunicat după anunțul făcut de Adrian Mititelu.

"Nu este prima oară când Adrian Mititelu anunță că a câștigat acest proces. A mai făcut-o o dată, în februarie 2015. De atunci nu s-a schimbat absolut nimic, drept urmare argumentația pe care am oferit-o atunci o vom relua:

„Clubul Sportiv Universitatea Craiova nu a pierdut niciun proces legat de palmares şi cu atât mai puţin palmaresul în sine. În acţiunea introdusă la Tribunalul Dolj prin care Clubul Sportiv Universitatea Craiova cerea să se constate că palmaresul cuprins între perioada 1948-1992 îi aparţine de drept instanţa a decis să respingă cererea fără a motiva această hotărâre până în prezent.

Motivul pentru care noi credem că s-a luat această hotărâre este că instanţa a decis că nu are calitatea de a judeca această cerere, palmaresul fiind o stare de fapt şi nu de drept.

Părţile în dosar au fost “Clubul Sportiv Universitatea Craiova” de drept public, înfiinţat în 1948, şi Fotbal Club U Craiova S.A, societate înfiinţată în 2002, aflată în faliment, reprezentată de lichidatorul judiciar.

Nicio altă entitate, persoană juridică sau fizică, nu a considerat că are calitate în acest proces si nu s-a opus cererii noastre. Practic instanţa spune că nu are calitatea de a constata o stare de fapt şi că dacă cineva ne contestă palmaresul trebuie să se adreseze instanţei. Bănuim însă că nimeni nu o va face, ştiind că şansele de a câştiga sunt zero.
Reamintim că există în acest moment o soluţie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justitie ce a dat dreptate unui Club Sportiv într-o speţă similară cu a noastră.

Pentru a înţelege situaţia dăm următorul exemplu: Ce o să se întâmple cu un cetăţean ce se adresează unei secţii de poliţie cerându-i să i se dea o hârtie din care să reiasă că portofelul aflat în buzunarul său îi aparţine de drept? Fără discuţie că acesta va fi trimis la plimbare fără să primească nicio hârtie în acest sens. Cum ar fi ca în acel moment o altă persoană să vină să spună că dacă poliţia nu ţi-a dat hârtie că este portofelul tău înseamnă ca este al meu? Comic.

Pentru a înţelege ce înseamnă palmaresul şi ce înseamnă continuitatea vom da urmatorul exemplu: Pe 3 Iunie 1973 Universitatea învingea Steaua pe 23 August cu scorul de 6-2, două goluri Nelu Oblemenco. Indiferent de continuitatea patrimonială şi de moştenirea lăsată de marele Oblemenco nimeni niciodată nu va putea spune că a jucat în acel meci în locul Tunarului şi mai mult că a înscris cele doua goluri.

Palmaresul va aparţine întotdeauna celor ce l-au făcut. În cazul nostru Clubul Sportiv Universitatea Craiova, de drept public, înfiinţat în 1948. Acesta, împreună cu Craiova Maxima, autorităţile locale şi un grup de investitori au dat girul pentru formarea unei echipe de fotbal care să continue tradiţia echipei de fotbal “Ştiinţa Craiova”.

Nu trebuie să confundăm Clubul Sportiv U Craiova S.A, societate ce este într-adevăr înfiinţată în 2013 şi care asigură finanţarea şi administrarea echipei de fotbal “Universitatea Craiova” cu Clubul Sportiv Universitatea Craiova de drept public, înfiinţat în anul 1948. Între cele două este un parteneriat identic cu cel făcut în anul 1994 când Asociaţia Sportivă „Fotbal Club Universitatea Craiova“ administra şi finanţa echipa de fotbal Universitatea Craiova.

Un parteneriat identic cu cel între Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti şi S.C. Dinamo 1948 S.A. înfiinţată în 2001, identic cu cel între Clubul Sportiv al Armatei Steaua şi S.C. FC Steaua Bucuresti, societate înfiinţată în 2003, cu cel între Petrolul Ploiesti si Fotbal Club Petrolul S.A., societate înfiinţată în 1999. La fel societatea ce administreaza Rapid Bucuresti, respectiv S.C. Fotbal Club Rapid S.A. înfiinţată în 2006.

Credem că este timpul să punem capăt odată pentru totdeauna poveştilor menite a induce în eroare o parte a suporterilor “Ştiinţei”. Universitatea aşa cum o ştim cu toţii din 2002 a murit în momentul în care Societatea Fotbal Club U Craiova S.A. a intrat în faliment. Juridic nu se mai poate face nimic pentru a da o continuitate acelei societăţi. Se punea problema cine are autoritatea morală de a reînvia “Campioana unei mari iubiri”.

Clubul Sportiv Universitatea Craiova, de drept public, care a girat la nivelul anului 1994 formarea unei echipe de fotbal şi cel ce deţine palmaresul sau o pleiadă de societăţi comerciale apărute precum ciupercile după ploaie? Cei care au făcut istorie pentru Ştiinţa, respectiv Tilihoi, Ungureanu, Cârtu, Geolgău, Craioveanu, Silviu Lung, Negrilă, Săndoi, Beldeanu, Donose si toate glorile ce au luptat pentru culorile alb-albastre sau diverse personaje ce au pătat istoria acestei echipe? Profesorul Corneliu Andrei Stroe considerat de noi mentorul “Ştiinţei” renăscute aşa cum a fost si al Craiovei Maxima, împreună cu autorităţile locale sau diverse organizaţii obscure?"

Știrea inițială:

"Am câștigat procesul cu palmaresul pe fond! A fost respinsă renunțarea la judecată!", a scris Mititelu pe facebook.  

Astfel, CSU Craiova, echipa din Liga 1, nu deține palmaresul legendarului club oltea

"Ieri s-a judecat pe fond și când au văzut că nu mai pot tergiversa procesul, au renunțat la judecată. Nu au vrut să aibă o înfrângere pe fond.

Instanța a rămas în pronunțare și a judecat pe fond. Le-a respins cererea de a lua palmaresul. S-a consolidat, printr-o sentință, ceea ce toată lumea știa", a spus Mititelu pentru GSP.RO.

Universitatea Craiova are în palmares 4 titluri de campioană și 6 Cupe al României.

Pe 31 mai, Curtea de Apel va da deciza finală în dosarul dezafilierii Universității Craiova. La Tribunal, Mircea Sandu și Dumitru Dragomir au fost găsiți vinovați, iar Mititelu ar trebui să primească 220 de milioane de euro.

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (121)
fcu1948
fcu1948  •  26 Mai 2017, 12:13
Postat de echilibrat pe 26 Mai 2017, 01:21

Nu exista nici o decizie a instantei cum nici nu a existat in ultimii 15 ani un club sportiv cu numele real, ala din acte, Fotbal Club Universitatea Craiova. Daca FCU Craiova, societatea intrata in faliment acum 3 ani, avea ceva de vindut, palmares si/sau brand, se scotea la licitatie. Asa cum s-a facut la FC Arges si se va face la Rapid in toamna. FCU Craiova n-are nimic de vindut ca palmares si brand. Vorbesti de continuatoarea Stiintei ? Pai cine detine cu acte in regula brandul "Stiinta Craiova" ? Universitatea Craiova, echipa de liga 1.

Vorbesti ca de fiecare data in necunostinta de cauza. Csu clona nu detine nimic, nu are nici un brand si nici o marca. Dosarul ala la care faci referire are ca obiect anularea marcii detinute de Mititelu. Iar SENTINTA NU ESTE DEFINITIVA SI IREVOCABILA.

fcu1948
fcu1948  •  26 Mai 2017, 12:08
Postat de echilibrat pe 26 Mai 2017, 01:27

Acel club a refuzat sa participe in competitii. Putea sa o faca legal in 2011, in liga 4. Si putea sa o faca in 2012 - in liga 2. In lumea civilizata cind un "investitor" refuza sa participe in competitie - ca nu are jucatori, ca nu are bani, bla, bla, bla - orasul refondeaza gruparea sportiva cu alti investitori (Napoli, Ascoli, Cluj, Ploiesti). Nu poti, indiferent de motive, fotbalul merge inainte cu alti oameni care pot. Simplu. Greseala orasului Craiova a fost ca nu si-a refondat gruparea sportiva in 2011, ci a asteptat cu lasitate inca 2 ani. S-a stat dupa Mititelu desi la Napoli, Ascoli, Cluj si Ploiesti nimeni nu a facut greseala sa stea dupa gropari. O bila neagra pentru fostii primari Solomon si Vasilescu, ca nu s-au miscat mai repede.

Tu chiar crezi ce afirmi sau doar iti faci datoria de troll? Cum putea Universitatea Craiova sa participe in competitii in 2011 cand era dezafiliata si i se luasera TOTI JUCATORII. Daca era exclusa din competitii si nu mai avea fotbalisti sub contract, cum era sa evolueze? Orasul despre care vb tu reformeaza clubul atunci cand cumpara de la actionari sau de la lichidator palmaresul si marca, adica preiau istoria. Nu cand fac ei la Bucuresti un club nou IN PARALEL CU VECHIUL CLUB.

fcu1948
fcu1948  •  26 Mai 2017, 12:01
Postat de echilibrat pe 26 Mai 2017, 02:20

Ti-am mai spus, la Cluj si Ploiesti, nimeni nu considera, nici macar in gluma, ca fostii patroni de acolo ar detine istoria acelor cluburi. Cum sa detii istoria ? Ce treaba are Dan Capra cu titlurile Petrolului din anii 50 ? Te-a lasat orasul sa fii patron citiva ani ? Adio si-un praz verde. La fel - situatia de la UA Batrina Doamna, club infiintat in 2013, in paralel cu fosta FC UTA, pe atunci in liga 2. Cind orasul decide ca un gropar este istorie, s-a terminat totul. Cum la Arad, Cluj, Ploiesti fostii gropari au detinut continuitatea, dar nu si istoria - asa s-a intimplat si la Craiova.

Amice, tu ai auzit de dreptul de proprietate? De cand decide un oras PE BANII unei persoane private? Si cum se face ca vorbesti in numele unui oras, te-a mandatat populatia Craiovei sa faci afirmatii in numele ei? Daca orasul Craiova vrea sa detina Universitatea, desi legal acest lucru nu este posibil, atunci sa cumpere clubul de la Mititelu si s-a rezolvat problema. Pana atunci, clubul ramane la el, ca doar este proprietate privata, iar Constitutia Romaniei ocroteste si apara acest drept.

Vezi toate comentariile (121)
Comentează
Close