FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL

UPDATE VIDEO Fraţii Capră reţinuţi pentru 24 de ore alături de alte 5 persoane în dosarul Petrolul! Procurorii cer mandat de arestare pe 29 de zile

Articol de GSP - Publicat marti, 25 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 25 noiembrie 2014 21:38

Procurorii DIICOT au descins în acestă dimineaţă la sediul clubului Petrolul Ploieşti, unde există suspiciuni că s-a făcut o evaziune fiscală de proporţii ce ar fi condus la un prejudiciu de peste 15 milioane de euro.


UPDATE ora 21:13 / Din informaţiile GSP, şapte persoane, printre care fraţii Capră şi directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, au fost reţinute de anchetatori pentru 24 de ore! Mîine se va propune prelungirea arestării lor pentru 29 de zile. 

UDPATE Petrolul Ploieşti a reacţionat după evenimente de azi, postînd un comunicat oficial pe site-ul clubului:

”25 noiembrie 2014, Ploieşti. FC Petrolul precizează că activitatea echipei nu va fi afectată în urma evenimentelor de astăzi, iar fotbaliştii şi staff-ul tehnic îşi vor continua normal programul de pregătire, în perspectiva partidei cu Dinamo.

Totodată, FC Petrolul menţionează că salariile jucătorilor şi ale antrenorilor sunt achitate la zi, întreg lotul fiind concentrat exclusiv asupra confruntării de duminică.

De asemenea, FC Petrolul are certitudinea că situaţia de moment, în care sunt implicaţi patronul Dan Capră şi directorul general Marius Bucuroiu, se va rezolva favorabil în cel mai scurt timp, iar ambii îşi vor relua activitatea în cadrul clubului”

UPDATE Procurorul Ionuţ Botnaru a vorbit pentru Mediafax şi a menţionat "că cei 3 au calitatea de suspecţi în acest dosar, fiind acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani". Acesta a mai spus că în acest dosar sînt 19 persoane care au calitatea de suspecţi printre care se numără şi soţiile lui Daniel Capră şi Nicolae Capră. Cele două se află şi ele la DIICOT Ploieşti, unde au loc audierile.

UPDATE  Observatorulph.ro anunţă că Dan Capră, finanţatorul Petrolului, împreună cu fratele său Nicolae, au fost ridicaţi de acasă de mascaţi şi duşi la Parchet pentru audieri. De asemenea, directorul general al clubului, Marius Bucuroiu, a fost dus şi el.

***

Deocamdată nu s-au făcut publice numele celor implicaţi în dosar, dar ar fi vorba despre persoane din club care în anul 2012 ar fi falsificat documente pentru a evita plata TVA. Digi24 susţine că "prejudiciul nu a fost făcut prin transferuri de jucători, ci prin sume foarte mari de bani ce ar fi intrat în club şi mai apoi s-ar fi făcut deduceri ilegale de TVA".

Iată ce spune comunicatul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT):

" Ancheta a fost declanşată ca urmare a sesizării primite de la Direcţia Generală Antifraudă.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că o parte din membrii grupării, în calitate de administratori ai S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploieşti, au iniţiat în anul 2012 o grupare infracţională organizată la care au aderat şi ceilalţi membri, în vederea creării unor lanţuri infracţionale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării şi finanţării S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploieşti.

Astfel, au fost efectuate operaţiuni nereale prin emiterea de documente şi facturi fictive, în scopul deducerii TVA  şi diminuării  bazei de impozitare (impozit pe profit).

De asemenea, în scopul creării unor relaţii comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracţională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii şi livrări de mărfuri, sumele astfel obţinute fiind însuşite de către membrii grupării, în scopul preluării şi finanţării clubului, prin creditări succesive.

Prejudiciul produs prin activitatea infracţională este 15.400.000 euro.

La sediul D.I.I.C.O.T – ST Ploieşti vor fi aduse în vederea audierii 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploieşti.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie".

Percheziţii la Primăria Ploieşti la începutul anului
Pe 21 ianuarie, DNA a făcut percheziţii şi la Primăria Ploieşti, într-un dosar privind plăţile către clubul Petrolul!

Cu cîteva zile înainte de acea dată, au fost citaţi pentru a da declaraţii la DNA 26 din cei 27 de membri ai Consiliului Local Ploieşti, aceştia fiind programaţi din jumătate în jumătate de oră pentru audieri. Este vorba despre consilierii care au aprobat, în 2012, o hotărîre prin care echipa de fotbal Petrolul Ploieşti primea bani de la bugetul local în funcţie de performanţele sale sportive.

În octombrie anul trecut, GSP a prezentat în exclusivitate documentul cu primele încasate de petrolişti din banii primăriei, un total de două milioane de euro. Detalii AICI

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (277)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  26 Noiembrie 2014, 23:38
Postat de djeurofighter pe 26 Noiembrie 2014, 08:55

Si am inteles ca si rechinul din Constanta este cercetat, nu-i cunosc numele.

te referi la bosanceanu ? de vreo 4 ani are dosare, vreo 8..))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  26 Noiembrie 2014, 23:36
Postat de djeurofighter pe 26 Noiembrie 2014, 08:58

Credeam ca vorbesti de celalalt Muresan, care era bun pe post de medic anestezist.

ala zice de altcineva.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  26 Noiembrie 2014, 23:36
Postat de qpax pe 25 Noiembrie 2014, 23:25

bah ... da pe exemplarul bovin din Valea Boului l-a mai vazut careva? ...:))

da, l-a vazut ma-ta azinoapte, si-au dat limbi in tufa din spatele colibei tale natale..)

Vezi toate comentariile (277)
Comentează