FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

(UPDATE) VÎNDUT pe 6 milioane € » Galata l-a luat pe golgeterul Ligii 1, Bogdan Stancu! Vezi primele imagini cu el la Istanbul!

Articol de - Publicat joi, 20 ianuarie 2011 00:00

Gigi Becali s-a întors valvîrtej de la Strasbourg pentru a negocia afacerea iernii în Liga 1.


Cedarea lui Stancu va fi oficializată în cursul zilei de azi pentru o sumă record. Doar jumătate din bani vor ajunge în Ghencea, restul urmînd să fie încasaţi de fraţii Ioan şi Victor Becali

Steaua e pe punctul de a bate toate recordurile în materie de vînzare de jucători. Clubul din Ghencea şi Galatasaray au negociat pe întreaga durată a zilei de ieri pentru Bogdan Stancu. Spre seară, turcii, prin intermediul lui Ioan şi Victor Becali, erau pe punctul să accepte suma de 6 milioane de euro, solicitată de Gigi Becali.

Patronul Stelei a trebuit să-şi întrerupă activitatea de la Strasbourg, de la Parlamentul European, şi a revenit ieri la prînz, de urgenţă, la Bucureşti. Varianta Stancu la Galatasaray a devenit o prioritate pentru başkanii lui Hagi după ce varianta Marica a picat din cauza pretenţiilor lui Stuttgart, care a solicitat 10 milioane de euro.

"Atunci, îl luăm pe Stancu, e aproape la jumătate din preţul lui Marica, e şi mai tînăr cu doi ani", a fost argumentul lui Gică în faţa şefilor. Giovanni şi Victor au intermediat afacerea, l-au convins pe Gigi să-l lase pe Stancu, iar în această dimineaţă e de aşteptat ca transferul să fie oficializat.

Dacă Steaua va încasa 6 milioane de euro, va fi cea mai mare sumă luată vreodată de o echipă din România pentru vînzarea unui fotbalist. Precedentul record îi aparţinea lui Ştefan Radu, plecat la Lazio pentru 5,4 milioane în ianuarie 2008.

Vrea 300.000 de euro la semnătură
Plecarea lui Stancu redeschide pista Junior Moraes. Bistriţa cere 1.250.000 de euro în schimbul vîrfului de 23 de ani, însă Becali este dispus să ofere maximum 700.000 de euro pentru a-l lua în Ghencea. Atacantul carioca solicită 300.000 de euro la semnătură, plus un salariu stagional la acelaşi nivel, pretenţii considerate exagerate de Gigi.

"Normal că dacă pleacă Stancu vom aduce un alt atacant. Ne vom consulta şi vom vedea cine vine! Nu-l iau cu banii din transferul lui Bogdan, ne intră în cont două milioane de euro de la UEFA, deci nu avem probleme!", a punctat patronul roş-albaştrilor.

100 de meciuri a jucat Bogdan Stancu la Steaua în toate competiţiile, reuşind să marcheze 43 de goluri

42% din şuturile trase de Stancu pe spaţiul porţii au fost goluri, adică 13 din 31

Stancu e 47% din Steaua
Prin vînzarea lui Stancu la Galatasaray, Steaua pierde un fotbalist esenţial din compartimentul ofensiv. În actualul sezon, în toate competiţiile, trupa din Ghencea a marcat 38 de goluri, aproape jumătate dintre ele fiind cu contribuţia directă a lui Stancu: 16 goluri şi două pase de gol.

"Nu voiam să-l dau acum, dar a insistat Hagi"
Gigi Becali a confirmat că negocierile cu Galatasaray sînt aproape finalizate

- Domnule Becali, e adevărat că Stancu e ca şi vîndut la Galata?
- Vîndut încă nu, că nu s-au semnat actele, dar e foarte adevărat că sînt discuţii foarte, foarte avansate.

- Dar spuneaţi că doar la vară luaţi în considerare cedarea lui.
- Da, dar a insistat atît de mult Hagi, încît mi-am zis: <De ce să nu-l ajut şi eu pe naşu' şi să-i întorc spatele tocmai acum?!>. În plus, Giovanni şi Victor m-au tot rugat că e bine ca Bogdan să plece acum. Am zis "OK", dar am şi eu o condiţie.

- Care?
- Preţul de transfer să fie 6 milioane de euro. Dacă Galatasaray pune pe masă această sumă, îl va avea pe Stancu. Joi dimineaţă vom avea un răspuns clar, însă e cert că transferul e aproape făcut.

- Vezi lua pe cineva în schimb dacă va pleca Stancu?
- Automat. A plecat şi Kapetanos, e nevoie de alt atacant. Vom vedea pe cine vom aduce, însă e clar că vom lua un alt atacant de mare valoare.


Hagi: "E numărul 1!"

"Regele" e fascinat de lotul Stelei şi-l vede pe "Motan" cel mai tare atacant din Liga 1

- Domnule Hagi, Stancu la Galatasaray?
- Eu nu pot să spun că-l iau pe Bogdan la Galatasaray, nici nu e normal să dau nume. Pot spune doar că Stancu nu e bun, e foarte, foarte bun! Probabil că e cel mai bun din România!

- Ce vă place cel mai mult la el?
- Faptul că dă goluri constant, e un marcator adevărat. Un golgeter pur-sînge. Nu-mi cereţi mai multe despre Stancu deoarece nu vreau să vorbesc foarte mult despre achiziţii. Le-am dat nişte nume conducătorilor şi ei se ocupă în mod direct de transferuri. Dar voi mai lua 2-3 fotbalişti noi.

"Stancu e superbun, şi mie-mi place. Îl cunosc foarte bine, doar l-am avut adversar de atîtea ori!"
Juan Culio, mijlocaş Galatasaray

Hoffenheim II în loc de Lokomotiv
Mîine, în primul amical din Turcia, Steaua nu va mai evolua cu Lokomotiv Moscova. Ruşii au cerut anularea întîlnirii din cauza problemelor de lot. Conducerea roş-albaştrilor s-a reorientat, astfel că Bănel şi Compania vor întîlni echipa secundă a lui Hoffenheim. Partida se va disputa de la ora 15:00 şi va fi transmisă pe sport.ro.

Măcelaru e mîndru
Dragoş Măcelaru nu mai suportă glumele pe seama numelui său: "Mă cheamă Măcelaru şi sînt mîndru de asta! O să fac cunoscut acest nume în fotbalul românesc!". Inclusiv Mihai Stoica zisese despre el: "Are un nume care-l ajută să se impună în poarta Stelei".

"Cinci victorii, neapărat!"
Pablo Brandan ştie care e unica şansă a sa şi a colegilor lui să mai ia titlul: "Ne trebuie succese în primele cinci etape de anul ăsta ca să mai sperăm. Oţelul îmi aminteşte de Unirea Urziceni, e o formaţie cu acelaşi stil, adică se apără şi pleacă pe contraatac".

inbox
>> Brandan: "Am realizat că la Steaua nu e suficient să fii bun, lumea te vrea foarte bun meci de meci!".
>> Ieri a fost prima zi în care portarii Stelei s-au antrenat dimineaţa pe acelaşi teren cu jucătorii de cîmp. De obicei lucrau alături, pe un teren separat, dar de data asta i-a încurcat Samsunspor, care făcea antrenament acolo.
>> Dică a simţit dureri la gambă spre finalul antrenamentului de ieri dimineaţă, dar a continuat, după ce s-a consultat cu medicul.
>> Ieri, la Curtea Supremă de Casaţie şi Justiţie a avut loc un nou episod al "Dosarului Valiza". Au fost prezenţi Teia Sponte şi Victor Piţurcă, însă instanţa a decis amînarea procesului.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (90)
ss_iniesta_ss
ss_iniesta_ss  •  21 Ianuarie 2011, 09:07

ce bine imi pare... sa mai pierdeti si voi din jucatorii buni ... a plecat kapetanos, a plecat stancu ...si v-ati luat teapa de la fratii dinamita....care au incasat 3 milioane de euro ...

jay.84
jay.84  •  21 Ianuarie 2011, 00:48
Postat de jay.84 pe 21 Ianuarie 2011, 00:45

@dancrisan spune-mi o echipa din provincie care a refuzat 1 mil de euro pt vreun jucator!! cum era ca steaua sa refuze 6 milioane?! doh... otelul daca primeste 1 mil pe rapa, il da fara sa clipeasca. valabil si pt gloria/moraes

@dancrisan si in plus, pastele cailor, exista! Spre deosebire de alte sărbători, Paştele Cailor nu are o dată fixă, aceasta fiind diferită, de la an la an, în funcţie de Paştele ortodox.

jardel_g3
jardel_g3  •  21 Ianuarie 2011, 00:46

rety

Vezi toate comentariile (90)
Comentează