FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - STEAUA 0-1

VIDEO 25 şi vor mai fi! » Steaua a devenit campioană, matematic, în urma victoriei de la Cluj, scor 1-0

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 mai 2014 00:00 / Actualizat vineri, 09 mai 2014 00:39

Prepeliţă a profitat de o eroare a lui Max Nicu şi a înscris cu capul singurul gol al meciului. Roş-albaştrii îşi păstrează titlul, al 25-lea din istorie, după o demonstraţie de forţă: cu trei etape înainte de final au 10 puncte peste Petrolul.

Steaua este numai una. De doi ani. Chiar şi relaxată, în aşteptarea titlului care se apropia indiferent de rezultatul de pe Cluj Arena, trupa lui Reghecampf tot a fost mai bună, mult mai bună decît U, o adversară motivată de ameninţarea încă existentă a retrogradării.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Meciul a semănat cu duelul Stelei cu Chelsea din Champions League, cu una dintre formaţii superioară după toate criteriile şi tratîndu-şi cu răbdare oponentul agitat. "Chelsea", adică cea mai puternică, se îmbracă în roşu şi albastru în Liga 1.

Max cadou!
Prepeliţă a stricat echilibrul aparent al unei reprize care îi oferea lui U speranţe la un egal şi la un punct. Sînmărtean a centrat din corner, de pe stînga, şi Max Nicu, internaţionalul din Germania de la care "tricolorii" aşteptau salvarea acum cîţiva ani, l-a pierdut din marcaj pe Prepe ca într-un meci de juniori. 0-1 şi titlul 25 putea fi aşezat în vitrina din Ghencea. Vitrină care nu există în realitate, dar vorba vine. :)

Chipciu şi-a permis să exerseze situaţiile în care se găseşte de obicei un vîrf, postul pe care vrea să-l specializeze Reghecampf, şi a ratat singur cu Veselovski. Steaua s-a concentrat mai mult să conserve avantajul şi să privească liniştită la cronometru decît să forţeze noi goluri pe terenul unei formaţii disperate că jocul rezultatelor din ultimele trei etape ar putea-o aduce iar în "febra" retrogradării.

Lemnaru n-a existat
Reprofilatul Chipciu a mai ratat o dată. Şi încă o dată, cu o execuţie al cărei alibi a fost frumuseţea ei, un "interior" spre colţul lung din care mingea a zburat un pic peste. Alt jucător mutat pe un post nou, fundaşul dreapta Varela, se bate cu Tîrnăcop ca şi cum Steaua ar fi cea presată să ia punctele neapărat, deşi clasamentul zicea că mai degrabă U era aceea. Lemnaru, atacantul care ar putea trece în Ghencea în vara asta, are cel mai prost meci al sezonului, se întoarce greu, se loveşte de adversari, se chinuie.

Pe margine, Reghecampf mai soarbe o gură de apă şi se convinge încă o dată că se poate şi cu experimentul "Chipciu vîrf", şi cu tentativa "Varela fundaş dreapta". Campioana a lăsat impresia, de-a lungul sezonului, că poate învinge oricum. Faţă de titlul de anul trecut, i-a pierdut pe Chiricheş, pe Rusescu şi pe Bourceanu. Trei dintre cei mai buni jucători din campionat.

Consecinţa: cu trei etape înaintea finalului, Steaua e tot prima şi are 10 puncte peste Petrolul, de pe poziţia a doua. Roş-albaştrii păstrează titlul şi privesc cum competiţia întîrzie să le opună o echipă pe măsură. Cine mai opreşte echipa lui Reghecampf? Şi cînd? Liga 1 a început să semene cu o nouă difuzare a finalei de la Sevilla: de fiecare dată, tot Steaua cîştigă.

6 titluri la rînd a cîştigat Steaua în anii '90: 1993, 1994, 1995, 1996, 1997, 1998. Roş-albaştrii sînt singurii care au reuşit, după Revoluţie, să-şi păstreze titlul de campioni în două sezoane consecutive

"E primul meu titlu în România, am mai cîştigat cu Panathinaikos în Grecia. Steaua e o echipă minunată, le mulţumesc oamenilor care m-au adus la acest club! E un moment pe care-l voi preţui pînă o să mor! Bem un pahar cu şampanie, apoi pregătim finala Cupei" (Lucian Sînmărtean, mijlocaş Steaua)

"Un titlu cîştigat în stil de mare campioană. Continuăm petrecerea şi în seara asta, şi vineri. Jucătorii au muncit de-a lungul unui an greu, merită să petreacă! Steaua are cei mai buni fotbalişti şi cel mai bun staff" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Dacă avem forţă să facem eventul? Probabil glumiţi! Normal că avem forţă s-o batem pe Astra! Vreau şi Cupa, îmi doresc şi al treilea titlu la rînd, în sezonul următor. Am contract şi voi continua la Steaua" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Am avut penalty la un fault asupra lui Lemnaru, dar ce să mai vorbim despre arbitri? Ori e prostie, ori e... Nu mai zic nimic, mergem să batem la Corona Braşov şi să ne salvăm" (Ducu Ninu, fundaş U Cluj)

616261-u-cluj-steaua-0-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

"Vreau la Steaua!"
Ghencea a devenit "El Dorado" pentru fotbaliştii din Liga 1. După Buş, de la Corona, încă un jucător se autopropune la campioană. Portughezul Bruno Madeira, de la FC Braşov, a înscris ieri golul cu care echipa lui a devenit ca şi salvată, pentru 1-0 contra Coronei, şi la finalul meciului şi-a expus visul: "Unde aş vrea să joc? La Steaua, normal! În România, toată lumea îşi doreşte să ajungă la Steaua, e cel mai mare club de aici. Dar e greu pentru mine, sînt conştient". Madeira, 29 de ani, joacă mijlocaş defensiv, poziţie pe care Reghecampf îi foloseşte, în general, pe doi dintre Pintilii, Sînmărtean şi Prepeliţă.

Un suporter a sărit la Varela!
Steliştii au fost aproape să retrăiască secvenţele petrecute la Ploieşti în urmă cu doi ani, cînd un suporter a intrat pe teren şi l-a lovit pe Galamaz. Un fan al lui U Cluj a reuşit să ajungă pe gazon şi a aruncat cu o bluză în Varela, care se pregătea să repună de la margine. Suporterul a alunecat cînd a aruncat haina şi a ajuns la picioarele fotbalistului, care l-a privit cîteva secunde uimit. Au intervenit oamenii de ordine şi l-au evacuat pe ultras, pe care Chipciu încerca să-l pedepsească.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (41)
pinteaviteazul
pinteaviteazul  •  10 Mai 2014, 13:37
Postat de valah7mai1986 pe 09 Mai 2014, 09:15

Campioni chiar la Cluj! Ce se bucura Alpin si restul mongolezilor din Gruia. :)))))))))))) Urmeaza inca 3 eventuri consecutive, nu avem adversar in tara, toti sunt morti si faliti.

Indianule, pinguinii se bucura mereu cind o echipa cistiga campionatul pe terenul lor...au experienta in a viziona trunful altora !!!

shab
shab  •  09 Mai 2014, 19:12
Postat de batranu.cismigiu pe 09 Mai 2014, 12:54

Spuneam ca Avram fragmenteaza jocul, inchide si deschide ochii in general, n-am specificat ca a facut asta si la acest meci. Dar evolutia lui Lemnaru (integralist?) tot nu poate fi trecuta cu vederea. Teja, poate ca stie de ce.

Tu crezi ca intre Varela, Gardos, Szukala, Lato si Pintilii te descurci la fel de usor cum o faci cu Corona sau Chiajna? Ai imbatranit degeaba, ca tot nu intelegi nimic din fotbal. Ramai la table, bosorogule.

batranu.cismigiu
batranu.cismigiu  •  09 Mai 2014, 13:10
Postat de silent.otto pe 09 Mai 2014, 12:58

Corsican maroniu incearca cu o lama de calitata, adanc longitudinal pe vene.

La avatar il ai, de semanat ii semeni perfect, observ ca de idei nu duci lipsa... ce mai astepti?

Vezi toate comentariile (41)
Comentează