FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ

VIDEO Acuzat de CFR, absolvit de CCA! » Concluzia prestaţiei lui Balaj la Pandurii - CFR 2-1

Balaj a fost multă vreme considerat arbitrul de casă al CFR-ului
Balaj a fost multă vreme considerat arbitrul de casă al CFR-ului

Articol de GSP - Publicat marti, 25 septembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 03 septembrie 2013 12:22

Ardelenii l-au pus violent la zid pe Balaj, îl ameninţă inclusiv cu un referat la UEFA, însă forul prezidat de Deaconu i-a dat dreptate băimăreanului la toate fazele.

Derby-ul Pandurii - CFR 2-1 s-a lăsat cu acuzaţii violente la adresa "centralului" Cristi Balaj. Arbitrul a fost pus la zid de către şefii campioanei, care l-au acuzat inclusiv de arbitraj premeditat împotriva lor.

"Un bufon, o să ne ocupăm de el la UEFA!"
Discursul celor din Gruia a fost extrem de dur şi chiar ameninţător. "Balaj a fost un bufon în acest meci, însă vom avea noi grijă de el! Îi vom face, din nou, memoriu, cum i-am mai făcut, la UEFA, unde ştim noi că trebuie. Asta, aşa, ca să nu-l mai vedem pe la meciuri din Europa", a declarat Paszkany.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Andone i-a adus acuzaţii şi mai dure: "E cam arogant domnul Balaj. M-a lăsat fără replică la final, atunci cînd mi-a zis «Dacă vorbeaţi frumos, poate vă dădeam penalty». Să se ia de mînă cu Teo Crăciunescu şi să se lase împreună de arbitraj!".

"Arbitraj fără greşeală!"
Ieri dimineaţă însă, arbitrul de 41 de ani a primit o veste bună de la şefii săi direcţi, cei de la CCA. Deaconu, Huzu şi ceilalţi membri ai comisiei au analizat toate fazele de la Tg. Jiu şi la fiecare dintre ele i-au dat dreptate lui Balaj. Inclusiv la cea din minutul 65, cînd CFR a solicitat, la scorul de 1-1, penalty.

"Avem o fază aproape identică trimisă de UEFA ca exemplu cînd să nu se dea penalty la astfel de dueluri, deci Balaj a procedat corect" a fost concluzia celor din CCA.

Gazeta dă verdictul în fazele-cheie: patru decizii bune, două greşite!

1. Bjelanovici l-a lovit pe Lazar
În minutul 28, atacantul CFR-ului a ajuns prea tîrziu la o minge în careul advers, nu l-a ferit pe portarul gorjenilor şi l-a lovit cu piciorul peste faţă. Balaj a acordat fault şi cartonaş galben.
Verdictul GSP: Balaj a greşit, se impunea cartonaş roşu

2. Penalty la Grigoraş
În minutul 50, Alexandru Grigoraş cade de lîngă Sepsi, în careu, iar Balaj dictează penalty pentru gazde, transformat în gol de Maxim.
Verdict GSP: Balaj a avut dreptate, Sepsi îl trage de gît pe Grigoraş

3. Nicoară a solicitat penalty
În minutul 66, Nicoară a scăpat pe stînga, a intrat în careu şi a căzut de lîngă Unguruşanu, însă Balaj a lăsat jocul să continue.
Verdict GSP: Balaj a greşit, se impunea penalty pentru că Unguruşanu îl loveşte peste piciorul drept pe Nicoară

4. Penalty la Mureşan
În minutul 79, Balaj a indicat din nou punctul cu var, după ce Mureşan a atins mingea cu mîna. Penalty-ul a fost transformat în gol de Răduţ.
Vedict GSP: Balaj a avut dreptate, mîna stîngă a lui Mureşan aflîndu-se la mare distanţă de corp şi suficient de departe de poziţia din care pleacă mingea

5. Eliminarea lui Cadu
În minutul 4 al prelungirilor, Cadu a fost eliminat după ce a reacţionat la un fault suportat din partea lui Maxim. Balaj i-a arătat cartonaşul roşu.
Verdict GSP: Balaj a avut dreptate, Cadu a avut o comportare violentă

6. CFR a cerut penalty la Camora
La ultima fază, clujenii au trimis mingea în careu, Mamele a respins dintr-un duel cu Camora, acesta din urmă s-a prăbuşit, iar ardelenii au solicitat penalty, însă Balaj a lăsat jocul să continue.
Verdict GSP: Balaj a procedat corect, Mamele a jucat balonul, după care, din inerţie, l-a busculat pe Camora

6 e nota pe care Gazeta i-a acordat-o lui Balaj, ceea ce înseamnă prestaţie satisfăcătoare ţinînd cont şi de faptul că meciul a fost extrem de greu de condus, cu multe faze complicate

6.686 de lei a încasat Balaj în weekend-ul trecut, cînd a fost rezervă la U Cluj - Dinamo şi "central" la Pandurii - CFR

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (90)
haideusicfr
haideusicfr  •  28 Septembrie 2012, 09:12

Dar ce * zice* CCA=ul Federatia in legatura cu jucatorii criminali ce au rupt picioare celor de la CFR si care nu au primit nici macar cate un galben ????? Sanmartean ,Grigorie si inca unul de la Rapid )nu=imi aduc aminte acum _ ) vinovati de gravele accidentari Deac ,Vass si Ronny ? Brazilianul nu va fi disponibil mai degraba de un an ??? In toate aceste cazuri jucatorii trebuiau pedepsiti cu retrgaerea dreptului de joc plus plata salariilor celor accidentati.Si dupa aceea (numai dupa aceea ) CCA trebuia sa=l judece pe Cadu ( ce nu a rupt nimica in cariera sa .La fel Muresan . Si eu cred ca Becali a trecut la ..* valize* . *Ce nu a castigat CFR destul * ?

cosmin_lazar
cosmin_lazar  •  26 Septembrie 2012, 00:16
Postat de craiova pe 25 Septembrie 2012, 20:01

sincer acum nu aveti nici o pregatire sa dati verdicte. Desi sunt de acord cu voi cand spuneti rosu la Bjelanovic , dar nu sunt de acord cu penalty la Nicoara. Nicoara lasa picioarele in spate intentionat pt a fi lovit. Cine a jucat fotbal stie ca un jucator care ataca poarta si este lovit nu poate sa cada decat spre poarta. Si ca sa intelegeti ce spun , va puteti pune intrebarea: Daca Nicoara este lovit intr-unul din picioare , de ce picioarele lui nu se lovesc intre ele ceea ce este logic si fizic normal? Va dau eu raspunsul , pentru ca Nicoara a asteptat un atac oricum ar fi fost el facut si apoi si-a dat drumu.

Ai dreptate Nicoara a asteptat atacul iardupa a cazut. Se numeste imprudenta a aparatorului. La fel si la Sepsi, a avut mana pe Gerigoras, care asta a a steptat si a cazut. Mingea era la 1m deasupra lor nu avea cum sa o loveasca indifernt cum l-ar fi tinut Sepsi.

joker_28
joker_28  •  25 Septembrie 2012, 23:29

e clara treaba ciobanul a cumparat si CCA!!Dragi arbitri aveti liber la furat in cea ce priveste CFR....cu cat ii dezavantajati mai mult cu atat mai bine oricum nu veti pati nimic!!BRAVO CCA!!

Vezi toate comentariile (90)
Comentează