FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - ACS POLI 1-0

VIDEO Ăla mic, de răsuflă greu, e FCSB! Steaua a făcut din nou un meci modest, 1-0 cu ACS Poli. Notele GSP

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 decembrie 2016 00:00

Echipa de start a Stelei, posturile de bază ale jucătorilor: un portar, un stoper, doi fundaşi stânga, 4 mijlocaşi centrali şi 3 mijlocaşi de bandă. Un sistem, teoretic, 4-3-3, la cum a fost dispunerea în teren.

Practic, a fost un 4-6-0. Fără atacant şi fără fundaş dreapta de meserie, Steaua a găsit totuşi un oponent lovit din plin de absenţe importante: Croitoru, Llorente, Pedro Henrique, Doman.

Click aici pentru VIDEO!

Tactică pentru viteza lui Popa şi De Amorim

Timişoara şi-a asumat din start rolul de victimă. S-a aşezat în propriul teren şi a lăsat-o pe Steaua să paseze şi să dezvolte acţiuni ofensive. În lipsa unui vârf autentic, dar cu rapizii Popa şi De Amorim în benzi, Reghe le-a cerut fundaşilor şi mijlocaşilor centrali, Pintilii şi Ovidiu Popescu, să apeleze des la lansări în spatele stoperilor bănăţeni. Prima mare ocazie a venit în urma unei erori individuale în centrul defensivei lui Poli. Balonul a sărit la Boldrin, singur în mijlocul careului, doar cu Straton în faţă, dar şutul său slab, moale şi extrem de previzibil i-a trădat momentele delicate prin care continuă să treacă. Ratare mare (5).

Popa, ce gol!

Apoi, jocul vicecampioanei s-a lâncezit. Până în minutul 33. Străuţ a judecat greşit traiectoria unei mingi, a pierdut-o, De Amorim a insistat, a centrat, iar Adi Popa a reuşit o execuţie de mare jucător: a reluat din voleu, ceva în genul Ilie Dumitrescu în celebrul România - Argentina, din 1994. Un gol spectaculos. Păcat că tribunele au fost goale!

Gol Poli, anulat pentru ofsaid

După pauză s-a jucat fotbal puţin. Spre deloc. Steaua n-a prea mai fost preocupată să marcheze, iar când atunci când a dat impresia că vrea, nu prea a mai reuşit să ducă la bun sfârşit vreo acţiune de poartă. În schimb, Timişoara a prins curaj şi a început să pună probleme. A şi marcat, cu un sfert de oră înainte de final, însă asistentul era cu fanionul sus, indicând ofsaid la devierea lui Drăghici, care trimisese mingea în poartă. Prima reluare TV: mai degrabă nu e ofsaid!

Două ocazii imense Timişoara

Steaua s-a ghemuit tot mai mult în jurul lui Niţă în final, iar Poli a ratat marea lovitură. Cap Şeroni în urma unui corner, iar balonul s-a dus la 5 centimetri de bară (82). După alte 3 minute, altă ocazie imensă a oaspeţilor: mingea s-a plimbat agonizant prin faţa porţii, după care a ieşit afară. Fluierul de final a fost izbăvitor pentru gazde. Care au terminat învingătoare, însă în genunchi! Dacă Steaua a ajuns să sufere într-un asemenea hal şi pentru un succes cu Poli Timişoara înseamnă că problemele trupei lui Reghe sunt mult mai profunde decât ceea ce ţine de o tactică de meci sau de lipsa unui atacant.

clipboard01

6din 11 meciuri a câştigat Steaua în acest campionat pe teren propriu, a irosit 36% din punctajul maxim, 12 din 33

Fără Pintilii cu Dinamo?

În finalul primei reprize, căpitanul Stelei a acuzat o accidentare şi s-a chinuit să termine în picioare primele 45 de minute. La vestiare, după un control mai amănunţit al medicului echipei, s-a constatat că problema e serioasă şi s-a decis ca fotbalistul să fie schimbat. În locul său a intrat Bourceanu. Dacă e vorba despre o recidivă la accidentarea suferită în august, atunci Pintilii va lipsi şi la meciul de joi seară, cu Dinamo, din semifinalele Cupei Ligii.

Boldrin, out cu CFR

Mijlocaşul brazilian al Stelei a încasat un cartonaş galben în repriza a doua, pentru o lovitură cu cotul aplicată unui adversar la un duel aerian. Avertismentul este al 4-lea în acest campionat, iar Boldrin va fi suspendat în următoarea etapă. Care se va disputa în 2017, pe 4 februarie, când Steaua va avea un meci extrem de important: cu CFR, în deplasare.

Bourceanu, intrare criminală

În finalul meciului, Bourceanu, care încasase un cartonaş galben pe parcursul reprizei secunde, a avut un atac violent asupra lui George Neagu. Intrarea a fost cu crampoanele direct pe tibia adversarului. Bârsan i-a acordat corect cartonaş roşu stelistului, iar în prima fază s-a crezut că e vorba despre o fractură şi a fost chemată de urgenţă ambulanţa. În cele din urmă, Neagu s-a ales doar cu o contuzie puternică şi cu tibia purtând urmele crampoanelor lui Bourceanu.

 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (42)
polistul68
polistul68  •  18 Decembrie 2016, 22:11
Postat de Petre Radulescu pe 18 Decembrie 2016, 15:00

Nu mosulica Vilmos, nu avem dreptul si nici nu am facut. Cel putin aseara n-a existat nicio faza in care arbitrul sa greseasca in favoarea noastra. La golul lui Barbut a fost off-side, milimetric, dar off-side. Steaua, spre surprindearea dvs nu s-a preocupat cu astfel de mizerii, care au fost apanajul celor care s-au facut an de an de kakkaat in Europa, ceea ce in ceea ce o priveste pe Steaua nu-i cazul. Performantele noastre europene, chiar si dupa '89, sunt uriase in comparatie cu ale oricarei alte echipe de la noi. Asa ca, va rog sa nu mai aberati, nu de alta dar aveti o varsta si va faceti de ras cand afirmati ca Steaua este ajutata de arbitri. Mai repet inca o data, aseara a fost un arbitraj perfect. Uitati-va cum am fost arbitrati cu fosta echipa a securitatii comuniste, dinamu, si veti vedea acolo furacini in favoarea echipei patronate de nepotul securistului Anghelache. Hai fiti bun si nu va mai aberati. Daca continuati vor rade si copiii care mai intra pe aci de dvs.

cum ti-ai dat seama ca a fost milietric ? Ai aparatura aceea , de ultima generatie ? Spui ca a fost "milimetric"..la un teren de 120/6, filmat din diferite unghiuri, tu vezi milimetrii...se pare ca ai calitati paranormale..oricum, fie si vorba de milimetrii, directiva UEFA spune clar..in caz de incertitudine, se da credit atacului. Fi putin mai realist, si jignirile vis-a-vis de numarul anilor, denota lipsa altor argumente..daca intelegi ce vreau sa spun.

ovialex23
ovialex23  •  18 Decembrie 2016, 16:58

@Petre Radulescu. Cred ca nu ai avut semnal tv in timpul meciului de crezi ca arbitrajul a fost corect.

dtdr
dtdr  •  18 Decembrie 2016, 16:15

La arbitru cred ca i-ati dat 10 ca v-a salvat ! Mda, strategia lui jiji si reghe se vede ca da roade !

Vezi toate comentariile (42)
Comentează