FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO Ani de liceu » Patrick Petre nu se dezminte după primul gol marcat în Liga 1: ”Sînt mai talentat ca tata. Am FCD în ADN”

Patrick e internațional de bază la reprezentativa Under 18
Patrick e internațional de bază la reprezentativa Under 18

Articol de - Publicat duminica, 09 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 08 noiembrie 2014 23:03

Patrick Petre, 17 ani, este made in Dinamo: are tupeu de fotbalist şi nu se ascunde să vorbească despre viaţa lui personală şi sportivă.

Patrick Petre şi-a făcut rapid simţită prezenţa. După debutul promiţător, etapa trecută, în Derby de România, vineri seară a reprezentat o rază de soare pe cerul cenuşiu din Ştefan cel Mare, marcînd un gol aplaudat şi de Gică Hagi.

VIDEO: Vezi AICI reuşita!

Puştiul-minune al "cîinilor" a intrat în minutul 81 şi a înscris din centrul careului, un şut fulgerător sub bară, după o preluare de fotbalist. Dar încă nu se poate bucura.

"La ce bun să marchezi dacă nu cîştigi?! OK, îmi prinde bine, mă stimulează cuvintele frumoase, dar eu vreau să ajut Dinamo să cîştige meciuri, campionate, trofee. E firesc ca lumea să aştepte multe de la mine, datorită numelui şi a faptului că am emblema «cîinilor» la piept", a comentat ieri Patrick pentru Gazeta Sporturilor.

"Lumea să uite de tata!"
Cine este tînărul Patrick? Sută la sută made in Dinamo, puştiul este elev în clasa a XI-a la Liceul "Mircea Eliade". Timpul se împarte între fotbal, şcoală şi prietena sa, Mirabela, iar el nu se ascunde în spatele limbajului de lemn.

Are personalitate. A declarat în ziarul clubului, "Dinamo în Ring": "Am crescut cu mingea de fotbal lîngă mine. De cînd mă ştiu am vrut să ajung la prima echipă a lui Dinamo. Vreau să-mi fac un nume al meu, iar lumea să uite treptat de tata. Cred că sînt mai talentat decît el, deşi îmi vine greu s-o spun eu. Mi-am dorit dintotdeauna să-l ajung, de mic urmăream meciurile lui şi am vrut să joc şi eu cu tribunele pline".

"Mirabela e prietena mea, fotbalul e fotbal"
Continuă: "Timpul meu înseamnă fotbal, odihnă, şcoală, trebuie să-mi fac timp pentru toate, inclusiv pentru prietena mea, Mirabela, altfel nu mă mai bagă în seamă. Sînt bine organizat. Cu tata vorbesc de cîteva ori pe zi, e atent la cariera mea, chiar dacă eu locuiesc acum doar cu mama. Mama mă mai zăpăcea înainte cu şcoala, acum a lăsat-o mai moale, înţelege ce sacrificii presupune viaţa de fotbalist. E confidenta mea".

Cu Mirabela e împreună de un an şi jumătate, a mărturisit pentru GSP: "Ne înţelegem bine, fără să amestecăm fotbalul. Ne simţim bine, asta contează. Dar cînd e vorba de antrenament, de meci, uit de toate. Nu mă gîndesc la nimic altceva decît să înving, nu mă mai interesează altceva".

Lacrimi şi critici
Florentin Petre a fost în tribune, la stadion, era să plîngă cînd a văzut că fiul său a marcat primul gol în Liga 1: "Mi-era jenă, că erau oameni pe lîngă mine, aveam lacrimi în ochi. Are un tupeu bun, să dea Dumnezeu să mă depăşească! A crescut frumos, în spiritul fotbaliştilor. A greşit şi înainte de golul 3 al adversarilor, dar acolo a fost o eroare în lanţ. Oricum, trebuie să crească. Mi-aduc aminte că atunci cînd jucam eu la Dinamo şi mai pierdeam cîte un meci, mă suna mama lui Patrick şi-mi zicea că puştiul se închidea în baie şi plîngea de nervi. Sînt onorat că «Regele» Hagi, idolul meu, mi-a lăudat băiatul fără să fie întrebat".

"Patrick are tupeu, nu s-a pierdut, chiar dacă a greşit un pic la golul trei al Viitorului. Stoican a riscat să-l bage, poate că n-ar fi trebuit să-l forţeze cu Steaua şi cu Viitorul, cînd echipa era condusă" ( Mircea Rednic, antrenor)

"Felicitări pentru Patrick, are un viitor frumos! Trebuie să fie sprijinit şi să fie atent şi el cum va creşte" (Gheorghe Hagi, antrenor Viitorul)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (34)
rolando
rolando  •  09 Noiembrie 2014, 18:55

daca viitorul fotbalistilor romani nu o sa aiba inaltimi, "altitudine" , talentul lor o sa paleasca in fata celor mari...

samertx
samertx  •  09 Noiembrie 2014, 15:47
Postat de valah1986campionii.europei pe 09 Noiembrie 2014, 13:37

Nedelcearu ala este cel mai bun dintre pustii lui Dinamo, daca se tine de treaba din cativa ani o sa fie titular la Nationala mare. Pare matur si isi intretine familia desi este inca in liceu. Jos palaria in fata unui astfel de caracter deosebit. Acum la Brasov se bat in strada cele doua tabere de activisti politici, jandarmeria este intre cele doua tabere! Am iesit ciao.

Băi, Piszdel, Dinamo are juniori mulți! Pe care îl vrei penetrant îndeajuns să te atingă unde te mănâncă?

neuer1606
neuer1606  •  09 Noiembrie 2014, 13:55
Postat de valah1986campionii.europei pe 09 Noiembrie 2014, 13:37

Nedelcearu ala este cel mai bun dintre pustii lui Dinamo, daca se tine de treaba din cativa ani o sa fie titular la Nationala mare. Pare matur si isi intretine familia desi este inca in liceu. Jos palaria in fata unui astfel de caracter deosebit. Acum la Brasov se bat in strada cele doua tabere de activisti politici, jandarmeria este intre cele doua tabere! Am iesit ciao.

O zi buna!

Vezi toate comentariile (34)
Comentează