FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CSU CRAIOVA 2-1

VIDEO Asta e Dinamo! Nemec îi duce pe ”câini” în rai: victorie vitală pentru playoff, 2-1 cu CSU Craiova

Nemec e golgeterul lui Dinamo în 2017, cu 3 reuşite
Nemec e golgeterul lui Dinamo în 2017, cu 3 reuşite

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 februarie 2017 00:00

Contra a readus în numai două săptămâni spiritul de luptă din vremea de glorie a ”câinilor”. Muncitoare și agresivă, echipa e aproape de play-off.

Filip urcă pe stânga și centrează, Nemec preia cu o tehnică excelentă, protejează mingea trei secunde de atacul fundașilor speriați că l-au pierdut și o trimite în poartă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Nistor aruncă balonul pe extremă ca la handbal, Palici întoarce mingea în centru și Nemec deviază ca un Inzaghi cu fizic de baschetbalist. Popov, Kelici și Briceag sunt bulversați. Fundașii Craiovei nu sunt singurii care se miră. De unde a apărut echipa asta?

Disperare!

Dinamo atacă repede, simplu și eficient. Aduce mulți oameni în ofensivă, pentru că toată lumea aleargă de parcă fiecare fază ar fi ultima. Presați și agresați, albaștrii își arată toate defectele.

Echipa lui Mulțescu e tehnică și spectaculoasă când o lași să joace, extrem de fragilă dacă e obligată să-și blocheze ea adversarul.

A schimbat tot

Dinamo chiar e precum Contra, determinată și curajoasă. Așa cum până de curând a fost ca Andone, cam fără chef și lipsită de luciditate.

Cosmin i-a trezit pe niște jucători pe care Ando nici nu-i cunoștea după nume. Toți arată mai bine. Palici și Nistor reușesc, finalmente, să colaboreze și produc al doilea gol.

Nedelcearu și Dielna se completează, francezul e mai agil și-i ține spatele românului. Filip nu mai gafează, nu se mai ceartă cu adversarii și cu arbitrii, e concentrat și își salvează echipa din situații complicate în fața flancului de forță al Universității. Bucurică, Bancu și Ivan se lovesc de fundașul stânga al lui Dinamo.

Bară! Bară! Bară!

Sau de bare. După 2-0, "câinii" mai țin ritmul fantastic încă zece minute și apoi se relaxează, obosiți sau precauți. Albaștrii urcă și creează o fază greu de reprodus chiar și în vreo reclamă: trei bare în 30 de secunde!

Ivan șutează în transversală, Băluță trage în bară și el, apoi Romera intervine în fața porții și mai atinge bara o dată!

Dinamo scapă cu noroc și își recapătă stilul cu presing extrem de agresiv, cu un consum de energie imens.

Un pas în spate

Contra întreține jocul lui Dinamo ca pe un foc. Antrenorul se agită pe margine, dă indicații și urmărește fazele care se desfășoară în fața băncii ca un antrenor de box șoptindu-i elevului său cum ar trebui continuat. Pare că totul se potrivește cu fotbalul pe care l-a adus Cosmin.

Hanca și Bumba sunt excelenți pe contraatac, Romera și Filip sunt răi și bateriile lor par să nu se mai termine. Benzile lui Dinamo continuă să zbârnâie și Mingote îl blochează pe Hanca la 5 metri de poartă.

Contra face apoi două schimbări care cer un joc mai calm, ies Palici și Bumba, intră Mahlangu și Bawab. Fotbaliștii aduși de pe bancă sunt mai puternici, mai buni pentru ultima jumătate de oră în care "câinii" sunt mai preocupați să stopeze atacurile Craiovei.

Retragerea nu e neapărat o tactică, e mai mult o adaptare la starea de oboseală pe care a acumulat-o echipa. Tot jocul lui Dinamo s-a construit pe o alergătură continuă.

Gustavooo!

Pasul în spate al gazdelor îi încurajează pe olteni să avanseze și să-și recapete moralul afectat de startul de meci năucitor. Mulțescu a dres din prima repriză formula fricoasă pe care o alcătuise, a renunțat la Mateiu pentru Gustavo.

Brazilianul apare târziu într-o fază importantă. În minutul 70, intră în viteză în careu și e întâmpinat de Nedelcearu. Fundașul tropăie pe lângă sud-american ca în jurul unui șoricel și-l agață un pic, suficient pentru penalty.

Ivan bate prost, însă Gustavo sprintează de la marginea careului ca la un concurs de atletism, ajunge la minge înaintea tuturor și transformă! Șutul în portar al lui Ivan e anulat. Andrei e tânăr, însă vârsta rămâne principala sa calitate.

Încă nu are realizări importante și nu are nici post. În continuare e ceva între vârf și extremă, între un mijlocaș și un atacant.

"Câinii" rezistă

Inspirația lui Gustavo aprinde finalul. Ultimele zece minute par din alt meci. Dinamo a obosit evident și caută să "taie" jocul prin orice mijloace. Albaștrii nu sunt nici ei suficient de puternici ca să-și împingă adversarul, așteaptă încă o invenție a lui Gustavo. Sau poate a lui Nuno Rocha, trimis pe teren spre final.

Mulțescu n-a avut curaj să joace din start și cu Gustavo, și cu Rocha.
Gigi a crezut c-o să profite când Dinamo va ataca disperată și va greși. Calculele n-au funcționat fiindcă a venit Contra cu o altă echipă, mai bine organizată și mai serioasă.

"Câinii" continuă lupta pentru play-off. Schimbarea Andone-Contra îi face fericiți și frustrați că n-au înlocuit antrenorul mai devreme.

Ce a spus Contra după victorie:

  • "Trebuie să recunosc că am avut și noroc, dar se simte un alt ritm, o altă stare de spirit. Băieții mei au suferit, dar de aici putem să muncim, să avem liniște, să îmbunătățim lucrurile"
  • "Se vede o echipă Dinamo mai bună. Arată altfel. Și ce dacă adversarul a avut 3 bare? Era 2-0 atunci, se punea doar un gol. Nu mă consider un antrenor norocos, poate sunt un om norocos! Am pierdut un pic controlul meciului pe final, dar la 2-1 Craiova nu și-a mai creat ocazii"
  • "Ţin duminică şi cu Steaua, cum ţin şi cu Iaşi în partida cu CFR Cluj, şi cu Gaz Metan în meciul cu Craiova"
  • "Ne gândim la meciul de miercuri cu Steaua, din Cupa Ligii, apoi ultima finală pentru play-off cu Pandurii. Jucăm cu sabia deasupra capului la fiecare partidă"
  • "Dacă intrăm relaxați cu Steaua, la adăpostul acelui 4-1, nu rezolvăm nimic. Avem multe de realizat, să rămânem cu picioarele pe pământ!"
  • "Să fim mai atenți cu penalty-urile că sunt 10 împotriva noastră!"

Ce a spus Mulțescu după eșec

  • "Am primit două goluri contrar jocului. Apoi, dacă nu reușești să înscrii la ce ocazii ne creăm, ce mai poate fi de spus?! Meritam un punct. Am dominat mai mult decât adversarul, dar se joacă pe goluri. A fost cel mai îndrăcit ritm din toate meciurile, echipele s-au gândit doar la atac"
  • "Arbitrul Kovacs i-a lăsat să ne calce în picioare în minutul 30, a fost total pe dinafară, i-a lăsat pe dinamoviști să joace dur. Apoi echipa adversă a fost o rușine la cum s-a prezentat pe final. A tras de timp pe final în ultimul hal, nu s-a mai jucat nimic"
  • "Mi s-au făcut și două figuri frumoase. Acka m-a anunțat înainte de meci că nu poate juca, spunându-mi că este accidentat. Iar domnul Kelici, când să ieșim pentru repriza a doua, m-a anunțat că nu mai poate nici el, că are dureri. Mi-a schimbat toate planurile că voiam să-l bag pe Nuno Rocha în locul lui Măzărache. Unii jucători au început să mă dezamăgească"

"Nu mă simt erou! Era important să învingem, suntem fericiți cu toții. Mă bucur că am ajutat la victorie. Sper să ajungem în play-off și să jucăm și mai bine. Contra ne încurajează tot timpul, e un antrenor interesant"
Adam Nemec, atacant Dinamo

"Eu am demonstrat ce trebuia cât am fost la Craiova, urez baftă oltenilor pe mai departe! Trebuie să ajungem în play-off pentru suporterii minunați ai lui Dinamo. Sunt cei mai tari fani pe care i-am întâlnit eu în carieră"
Thaer Bawab, atacant Dinamo

"I-am dominat toată repriza secundă, am și marcat, trebuia să avem cel puțin un punct. Presiunea e și mai mare, ne trebuie neapărat o victorie, e obligatoriu să batem pe Gaz Metan. Dacă dădeam gol din prima repriză, era mai ușor. Îmi asum ratarea de la penalty, am ținut să execut eu și nu mi-a ieșit"
Andrei Ivan, atacant CSU Craiova

"Trăim o mare dezamăgire, am pierdut pe mâna noastră. Ne-am trezit târziu în partea a doua. Vom trage cu dinții să ajungem în play-off, nu ne gândim că am putea rata așa ceva. N-am emoții. I-am dezamăgit prea mult pe fanii noștri"
Alexandru Băluță, mijlocaș CSU Craiova

"Mă bucură faptul că echipa și-a schimbat atitudinea și au venit victoriile. Nu vrem să vedem relaxare nici cu Pandurii, va fi cel mai greu meci. Nu depindem de nimeni, nici de Steaua, nici de altcineva, decât de noi. Cred că Steaua va juca pe bune"
Adrian Mutu, manager general Dinamo

"Fotbalul românesc are nevoie de meciuri cum a fost Dinamo - Craiova. Felicit jucătorii pentru atitudine, felicit antrenorii cum au pregătit meciul. Cu așa meciuri, câștigăm suporterii pe stadion!"
Florentin Petre, fostă glorie Dinamo

Cifrele meciului

  • Posesie: 55% - 45%
  • Șuturi pe poartă: 4-4
  • Șuturi la poartă: 7-12
  • Cornere: 1-5

dinamo csu craiova 2 1

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (7)
tandd
tandd  •  26 Februarie 2017, 14:01
Postat de observator_federal pe 26 Februarie 2017, 10:37

Ai mai auzit si pe altii afirmand ca aseara a tinut arbitrul cu Craiova? Daca sunt multi, este foarte grav, sa stii...

explica termenul ...i-a ajutat arbitrul,,, orice discutie se face pe baza de argumente nu doar fiindca ,,asa am zis io,,,

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  26 Februarie 2017, 12:02

A revenit oxervatorul, sa ne lumineze... E drept, pe el il bate rau in ochi Steaua, drept care nu vede altceva decat ”bagatelizarea realizarilor unui jucator sau ironiile motivate doar de circumstanta neapartenentei la FCSB ”. Oare i-o fi sarit in ochii paliti de stele si ”bagatelizarea realizarilor unui jucator sau ironiile motivate doar de circumstanta apartenentei la FCSB ”? Ca doar o fi citit si el ”parerile” tovarasilor lui de suferinta despre, sa zicem, Stanciu, Chipciu, Tatarusanu, Rusescu, Stancu, Prepelita, Keseru etc., ca lista-i lunga...

observator_federal
observator_federal  •  26 Februarie 2017, 10:56

Sa vorbim in treacat si despre Ivan care "nu are realizari, principala lui calitate este ca e tanar". Ivan se desprinde dintre ceilalti jucatori (unii laudati ca parca nu-si consuma bateriile) prin tehnica, explozia reactiilor, viteza, dribling, faptul ca castiga si fizic multe dueluri la minge (inclusiv cele aeriene). Acestea-s calitatile exceptionale care evidentiaza jucatorii valorosi (vezi ce jucatori sunt apreciati in campionatele mari), iar bagatelizarea realizarilor unui jucator sau ironiile motivate doar de circumstanta neapartenentei la FCSB sunt jenante pentru un cronicar "obiectiv"... Asa se intreceau in a-l minimaliza si pe Alibec pana cand a ajuns la clubul patronului cu "slujitori" in toata massmedia...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează