FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - ASA TÎRGU MUREŞ 2-0

VIDEO Bătrînii ştiu fotbal! » Petrolul a jucat entuziasmant şi a zdrobit-o pe ASA: 2-0

Articol de GSP - Publicat luni, 24 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 23 noiembrie 2014 23:10

Albin, 28 de ani, şi Geraldo, 34 de ani, au "închis" repede meciul, cu goluri marcate în primele 21 de minute, după care gazdele au jucat şi pentru spectacol, iar Pecanha, la aproape 35 de ani, a îndepărtat suspansul la ocaziile oaspeţilor din final.

Chiar şi cu peluzele închise, atmosfera pe stadionul "Ilie Oană" îmbie la fotbal de calitate. Adăugaţi un antrenor a cărui filosofie e jocul ofensiv şi aveţi imaginea perfectă a ceea ce înseamnă azi Petrolul. Mulţescu n-a inventat alţi jucători faţă de perioada Răzvan Lucescu, dar parcă i-a pus să joace alt fotbal, iar trupa lui Pustai a simţit-o pe propria piele în prima repriză.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Atacuri în valuri, în mare viteză, cu pase din una-două atingeri cînd pe dreapta, cînd pe stînga, cînd pe glezna stîngă a lui Albin, cînd pe cea dreaptă, la fel de fină, a lui Teixeira. Dintr-o astfel de construcţie sclipitoare, pe "ruta" Alcenat-Tamuz-Albin, şutul uruguayanului l-a făcut KO pe Stăncioiu (16).

După 5 minute, goalkeeper-ul oaspeţilor s-a trimis singur la podea: a ieşit complet aiurea la un corner şi i-a oferit lui Geraldo şansa unui gol care să liniştească meciul. Pînă la finalul reprizei, ASA a trăit periculos, raidurile lui Toto, Juan, Filipe şi ceilalţi "lupi" creînd panică mare, însă a rămas doar 2-0.

După pauză, meciul a arătat altfel. Pustai a renunţat la viteză, adică la Axente şi Bumba, şi a mizat pe tehnicitate şi posesie. I-a băgat pe Zicu şi pe Voiculeţ şi ASA a început să pună probleme. Petrolul are însă şi portar de calitate, iar Pecanha a apărat tot ce a trecut de defensiva sa.

Petrolul a cîştigat, se menţine pe podium, iar pentru Mulţescu urmează un meci cu un grad ridicat emoţional: pe Ştefan cel Mare, ca adversar al primei sale iubiri, Dinamo.

5 e numărul golurilor marcate de Juan Albin în actualul campionat, fiind al doilea golgeter al Petrolului, după Toto Tamuz, 10 reuşite

"Dacă sînt surprins că Mureşan a primit 16 etape şi altă comisie i-a şters suspendarea? Nu, aici, în România, orice e posibil. Avem 6 puncte în spatele Stelei, nu cedăm în lupta la titlu şi vrem să terminăm primii" (Geraldo Alves, căpitan Petrolul)

"Dacă a ajuns şi Zicu, un jucător foarte tehnic, să se preteze la astfel de faulturi criminale, înseamnă că la ASA e un microb în sensul ăsta şi se ia de la unul la altul. Am determinat adversarul să joace ce am dorit noi, practic nu i-am dat nici o şansă, succesul e indubitabil" (Gheorghe Mulţescu, antrenor Petrolul)

642441-petrolul-asa-2-0.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Olaianos, protest inedit
Înainte de startul meciului, Marian Olaianos, unul dintre comentatori, a anunţat că nu-i va pronunţa numele lui Gabi Mureşan pe parcursul partidei. "Nu e o acuzaţie, e un protest al unui comentator care crede în fotbal, care îşi respectă meseria şi nu poate să fie de acord cu un gest violent care a mutilat un fotbalist", a spus Olaianos, care l-a numit pe mijlocaşul mureşenilor, în timpul celor 90 de minute, "jucătorul cu numărul 6". Gabi Mureşan e cel care l-a lovit cu cotul pe Rusescu şi i-a provocat acestuia o accidentare extrem de gravă. Pe tot parcursul meciului, Mureşan a fost huiduit la fiecare atingere de balon de suporterii gazdelor!

Zicu trebuia eliminat
La jumătatea reprizei secunde, arbitrul a comis o mare eroare: nu l-a eliminat pe Zicu pentru un atac criminal asupra lui Geraldo. Jucătorul oaspeţilor a pus crampoanele direct pe tibia căpitanului Petrolului, însă "centralul", deşi a acordat fault, nu i-a arătat lui Zicu nici măcar cartonaşul galben! Geraldo a reacţionat nervos, i-a arătat lui Rusandu inclusiv urmele crampoanelor lui Zicu şi a avut nevoie de 3-4 minute de îngrijiri medicale pentru a putea reveni pe gazon.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (12)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  25 Noiembrie 2014, 02:16
Postat de zidane92 pe 24 Noiembrie 2014, 12:19

Bravo Petrolul,nu ne dezamagiti,anul asta aveti in spate 14 milioane de suporteri,iar duminica va antrenam pentru batalia cu Steaua! Sper ca duminica sa bateti 3-0 in groapa,Gigi Multescu merita revansa si eu il sustin,el e un simbol al lui Dinamo nu fosilele comuniste gelu eftimie si nepotul goitza!

eu cred ca daca bat, vor bate greu, dar e posibil sa fie chiar invers. revine si lazar.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  25 Noiembrie 2014, 02:15

batranii stiu fotbal..)) dar ce domnilor, sunt in atele ?..))

gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  24 Noiembrie 2014, 16:13

am avut impresia ca vad meciul dintre petrolul si zagreb. numai ca, ...invers. meritul e al lui multescu, pentru schimbarea de atitudine, pt. joc pragmatic. meritul este al baietilor, ca au inteles si au pus pe iarba bravo petrolul !

Vezi toate comentariile (12)
Comentează