FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - CEAHLĂUL 2-0

VIDEO "Bătrînul" şi Toto » Ploieştiul se menţine la 5 "lungimi" de Steaua după 2-0 cu Ceahlăul

Geraldo și-a dominat adversarii la toate capitolele // Foto: rpressport.ro
Geraldo și-a dominat adversarii la toate capitolele // Foto: rpressport.ro

Articol de GSP - Publicat marti, 21 octombrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 20 octombrie 2014 23:21

"Capul" lui Geraldo, 34 de ani, şi insistenţa teribilă a lui Tamuz au făcut diferenţa între Gigi Mulţescu (63) şi Florin Marin (61).

20 octombrie e zi de sărbătoare pentru nemţeni. Sau ar trebui să fie. Pe 20 octombrie 1919, cîţiva profesori de la Liceul "Petru Rareş" au pus bazele Asociaţiei Sportive Ceahlăul.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Foarte probabil, nici unul dintre actualii jucători ai lui Florin Marin n-a avut habar de cei 95 de ani aniversaţi ieri de clubul la care este legitimat, altfel s-ar fi prezentat cu mai multă demnitate pe gazonul din Ploieşti!

E adevărat că din trupa de bază a oaspeţilor au lipsit mai multe nume "grele", dar de multe ori atitudinea e chiar mai importantă decît talentul sau pregătirea şi face diferenţa cînd dezechilibrul valoric nu e uriaş.

Teixeira, Sînmărtean de la Ploieşti
În aceste condiţii, monologul Petrolului era de intuit. Avîndu-l "la platane" pe DJ Teixeira, absolut încîntător cînd atinge mingea!, "lupii" au dansat cum au vrut în faţa anemicilor adversari. Şi dacă la pauză s-a intrat cu avantaj minim pentru amfitrioni, "cap" Geraldo (24) din 7 metri, asta nu înseamnă că n-au mai fost ocazii.

Dimpotrivă! Atîta doar că Tamuz, Astafei, Priso şi De Lucas au fost la fel de precişi în execuţii precum e o maimuţă beată pusă să opereze pe creier, în vreme ce Istvan Kovacs s-o fi decis să prelungească suspansul şi i-a refuzat aceluiaşi Priso penalty-ul destul de evident după intervenţia lui Vaidas (33).

Altă viaţă
N-aş vrea să fi fost în vestiarul moldovenilor la pauză şi să stau în faţa unui "Flocea" furibund! Muştruluiala a avut efect, iar în partea secundă "plăieşii" au aratat a fotbalişti. Sau măcar au încercat. Au intrat chiar şi în careul advers, Popadiuc (55) a vrut să vadă dacă Pecanha a venit la meci, oricum, altă viaţă faţă de primele 45 de minute.

Tot Toto
Cu timpul, şi jocul galben-albaştrilor s-a bramburit, teama de un posibil X s-a strecurat în ghete, Calancea a spus şi el "pas!" cîtorva strădanii din partea lui Tamuz, astfel că tabela n-avea cum să-şi mai schimbe înfăţişarea.

Ei, nu! Cîtă vreme e pe teren, Toto nu renunţă niciodată. Nu s-a lăsat nici aseară pînă n-a marcat (87), a liniştit meciul şi a aprins din nou tribunele. Steaua e la numai 5 puncte, titlul rămîne în continuare un vis realizabil la Ploieşti!

"Am jucat excelent, mă bucură victoria şi că ne menţinem sus în clasament" (Toto Tamuz, atacant Petrolul)

"Prima repriză a fost fără cusur, la pauză trebuia să avem 3-0! După pauză, construcţia a avut de suferit, hazardul şi-a spus cuvîntul mai mult" (Gigi Mulţescu, antrenor Petrolul)

"Am intrat cu teamă, ne-au forţat să greşim, am luat şi gol din fază fixă, n-am fost noi în prima repriză. Apoi ne-am revenit, însă am ratat tot ce ne-am creat, iar experienţa lor superioară a făcut diferenţa" (Florin Marin, antrenor Ceahlăul)

"«Naţionala» a pierdut mult prin plecarea lui Piţurcă, el ne-ar fi calificat sigur la Europene" (Florin Marin, antrenor Ceahlăul)

"Petrolul a făcut o primă repriză foarte bună, nouă ne-a fost teamă şi n-am pus probleme în atac. În partea a doua, am evoluat mai bine şi am pus ceva probleme adversarilor, însă ploieştenii au meritat victoria. Se vor lupta la titlu" (Florin Marin, antrenor Ceahlăul)

"Sînt fericit că am marcat, că am cîştigat şi că jucăm din ce în ce mai bine. Mă bucură revenirea lui Albin, mă ajută pe teren. Sper să menţinem această formă cît mai mult şi să ajungem pe primul loc" (Toto Tamuz, atacant Petrolul)

"În primul rînd m-a mulţumit jocul. Prima repriză, fără cusur. Mă rog, cusurul a fost la finalizare că trebuia să avem un avantaj de trei goluri la pauză. S-a văzut că în această pauză am pus la punct pregătirea fizică, băieţii au alergat formidabil" (Gheorghe Mulţescu, antrenor Petrolul)

638445-petrolul-ceahlaul-2-0.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
mplttev
mplttev  •  22 Octombrie 2014, 09:37

Parerea mea: Pecania 8, Alcenat 8, Geraldo 8, Gerson 6, Salti 7, De Lucas 5,5 , Filip 5 , Priso 5, Astafei 5 (i s-a urcat faima la cap?), Teixeira 6, Tamuz 8. Eu nu știu cum îl vede reporterul care semnează articolul, pe Alcenat. Are o tehnică impecabilă și o viteză foarte bună.

whiteredarad
whiteredarad  •  21 Octombrie 2014, 11:35
Postat de rossonero.bucuresti pe 21 Octombrie 2014, 09:31

lungimi eu inteleg ca vine de la canotaj dar acolo inseamna lungimea unei barci in spetza aici ar fi 1 lungime=1 meci adica 3 ouncte cum e la 5 puncte de steaua, se poate recupera prin mai putzin de 2 lungimi (meciuri) si nu 5 lungimi eu asa inteleg 5 puncte= 1 lungime + 2 treimi de lungime haha

Chestia cu "lungimile" e rizibila si cel putin ridicola. "O lungime" ar putea fi,nu un punct,ci un meci. care ti-ar putea aduce 3 puncte. In plus sporturile pe apa,care au "lungimi de ambarcatiune" nu se prea aseamana cu cele care este un joc cu mingea. Dar la noi se poate arice,oricum ...!...

rossonero.bucuresti
rossonero.bucuresti  •  21 Octombrie 2014, 09:31

lungimi eu inteleg ca vine de la canotaj dar acolo inseamna lungimea unei barci in spetza aici ar fi 1 lungime=1 meci adica 3 ouncte cum e la 5 puncte de steaua, se poate recupera prin mai putzin de 2 lungimi (meciuri) si nu 5 lungimi eu asa inteleg 5 puncte= 1 lungime + 2 treimi de lungime haha

Vezi toate comentariile (3)
Comentează