FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CFR 1-0

VIDEO Cadou meschin » Steaua s-a chinuit teribil şi cu CFR Cluj, dar George Ţucudean a reuşit să îi facă cadou o victorie lui Costel Gâlcă

Articol de GSP - Publicat luni, 09 martie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 08 martie 2015 23:31

Clujul a ratat ocazii imense, Steaua fiind ţinută în viaţă de Arlauskis. Trupa din Ghencea a cîştigat nemeritat şi arată, spre deosebire de precedentele două sezoane, ca o echipă ce şi-a pierdut orice imaginaţie, organizare, determinare şi plăcere de a juca fotbal.

Trebuie să fie ciudat să fii bărbat şi să-ţi sărbătoreşti ziua de naştere pe 8 martie. Costel Gâlcă a împlinit ieri 43 de ani, iar aseară pe stadion i s-a cîntat "La mulţi ani!", dar nu de către public, care a lipsit aproape cu desăvîrşire, ci de la staţia de amplificare.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Lipsa audienţei trebuie să-l fi surprins şi pe Eugen Trică, tehnicianul din Gruia care provoca un adevărat acces de furie al tribunelor pline din Ghencea la un meci disputat în urmă cu fix 7 ani. Alte vremuri, unele bune în relaţia Steaua-fani.

Ciudatul Gâlcă vs curajosul Trică
Să trecem la fotbal. Gâlcă l-a titularizat pe Arlauskis, deşi lituanianul i-a anunţat clar pe şefi că nu va mai semna, mai înţelege cineva strategia Stelei? L-a scos din lot cînd mai spera să-l semneze, îl foloseşte cînd ştie sigur că nu-l va mai avea de la vară! Coerentă gîndire.

De partea cealaltă, lui Trică i se pot reproşa multe, numai că îi lipseşte curajul nu. Să joci în faţa Stelei cu două vîrfuri, Tade şi Jazvici, susţinute de alţi 3 mijlocaşi ofensivi, Deac, Chanturia şi Păun, asta înseamnă să ai sînge fierbinte în ADN-ul de antrenor.

CFR, ocazii imense în debut
Şi începutul meciului i-a validat alegerile lui "Jose". Două pase verticale, în spatele defensivei roş-albastre, însă Carp a fost blocat în ultimul moment (3), iar Jazvici, după ce l-a pus la respect pe Tamaş, a rămas singur cu Arlauskis, dar a greşit ţinta cu vreo 10 centimetri. Steaua aproape că n-a contat în prima repriză, însă era şi greu să fie altfel cu atîtea mîini moarte în teren.

În special Stanciu, a cărui prestaţie a fost atît de slabă încît a reuşit încă din minutul 20 să fie huiduit de public, chiar dacă un procent important l-a constituit aseară sexul frumos, care a avut parte de intrare liberă.

La pauză, Gâlcă, pardon, Gigi Becali a simţit că e nevoie de schimbări. Stanciu a rămas la cabine şi la propriu, Neagu a păţit la fel, au intrat Iancu şi Breeveld. Trică n-a modificat nimic. Nici nu avea motive, dar nici soluţiile Stelei, care a ţinut aseară rezerve jucători de 2,5 milioane de euro, în timp ce lîngă Eugen s-au aşezat nume ca Kereki, Pîrv, Petruş şi Szilard.

Steaua a fost la fel de modestă. Şi a continuat să se joace cu focu'. Deac a avut golul în gheată, însă şutul său din careu a fost deviat în corner (53). A intrat şi Ţucudean, ocaziile au apărut tot în careul lui Arlauskis! Păun a prins un trasor de la marginea careului, lituanianul a scos de sub bară (61), după care Jazvici a preferat un şut în locul unei mingi pe care scria pasă de gol pentru Tade (64).

Salvatorul Ţucudean
Minutele s-au scurs, publicul a început să-şi piardă răbdarea, CFR a continuat să joace aşa cum o făcea cînd echipa chiar se bătea pentru titlul de campioană, iar cuplul Paszkany-Mureşan nu-şi bătea joc de propriii jucători şi de Liga 1. Din păcate pentru Trică, echipa sa a început să se sufoce în ultimul sfert de oră. Terenul s-a înclinat spre poarta lui Mincă, iar golul izbăvitor pentru gazde a venit din fază fixă: autor Ţucudean.

Chiar şi aşa, finalul a fost agonizant pentru Steaua. Arlauskis şi-a mai făcut o dată datoria şi a scos şuturile lui Tiago Lopes (85) şi Negruţ (90+3), securizînd o victorie pe care campioana n-a meritat-o deloc. Gâlcă şi ai lui rămîn pe primul loc, au avans important, dar dacă aşa trebuie să arate campioana Ligii 1 în 2014-2015, atunci fotbalul românesc trebuie să-şi arunce apă rece peste faţă şi să se întrebe la modul serios încotro merge.

Bourceanu merita "roşu"!
În minutul 17, oaspeţii au reclamat faptul că Alex Bourceanu ar fi trebuit eliminat în urma intervenţiei pe care a avut-o asupra lui Deac. "Centralul" Chivulete a scos cartonaşul galben, însă reluările TV au arătat că mijlocaşul campioanei s-a dus direct cu crampoanele pe gamba stîngă a lui Deac, după care piciorul i-a alunecat inclusiv pe glezna clujeanului. După cîteva zeci de secunde de îngrijiri medicale, Deac a putut să continue meciul. Oaspeţii au reclamat şi un penalty neacordat la o tragere în careu a lui Rusescu asupra lui Muniru.

258 de minute consecutive fără gol marcat a bifat Steaua în Liga 1 pînă la momentul reuşitei lui Ţucudean

Ce a declarat Ţucudean după meci:
- "Dacă nu am fi cîştigat, ne-am fi cauzat şi nouă probleme, nu doar antrenorului nostru. M-a criticat Gabi Popescu? A spus că n-am stofă de fotbalist? Chiar crezi că mă interesează?! Mă doare undeva de ce spun unii despre mine, nu pot la TV să spun unde mă doare. Treaba lor, să comenteze, au început acum toţi să vorbească"
- "Sper ca pe viitor publicul să fie alături de echipă. Fanii trebuie să fie lîngă formaţia lor de suflet indiferent de rezultate, de vreme, de orice! Noi vom continua să jucăm, să cîştigăm şi să ne apropiem toate cele 3 trofee"
- "Nu e treaba mea să comentez zvonurile despre o posibilă revenire a lui Reghecampf. Nu ştiu dacă va veni sau nu, avem un antrenor, îi dedicăm victoria, a fost ziua lui, pînă la urmă, doar evoluţiile noastre îl vor ţine în funcţie"

Ce a declarat Gâlcă după meci:
- "Am făcut un meci slab, am fost prea nervoşi, toată echipa a jucat sub nivelul pe care eu îl aştept de la fiecare dintre ei. Singurul lucru pozitiv din acest meci e că am cîştigat"
- "Arlauskis a jucat pentru că am vorbit înainte de meci cu patronul nostru, care mi-a zis că pot să-l folosesc. De prelungirea contractului lui Prepeliţă nu mă întrebaţi pe mine, întrebaţi jucătorul şi şefii clubului"

Ce a declarat Trică după meci:
- "Mare păcat că am pierdut. Am avut 6-7 ocazii mari, dar n-am marcat şi simt o dezamăgire imensă. Bourceanu trebuia eliminat, Muniru mi-a zis că a fost tras în careu, deci am avut şi penalty. Cred că la acest meci trebuia delegat un alt arbitru, cu mai mare experienţă"
- "CFR va primi punctele înapoi, o să vedeţi. Problema mare a fost că n-am avut voie să transferăm, dar cred că săptămîna viitoare ni se va ridica interdicţia şi avem deja 6 fotbalişti pe care îi vom aduce la echipă"

"Pentru mine, Nicuşor Stanciu e cea mai mare surpriză neplăcută. Ar trebui să se întrebe singur de ce nu doar că nu joacă niciodată 90 de minute, dar e aproape întotdeauna prima schimbare la Steaua" (Viorel Hizo, fost antrenor al lui Stanciu la Vaslui)

654468-steaua-cfr-1-0.jpg

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (48)
uzu_buzu_
uzu_buzu_  •  11 Martie 2015, 20:00

unde revedem si noi intrarea "de galben" a lui Bourceanu la Deac, ca faza in care Gabi Muresan il loveste cu cotul pe Zoro si-i sparge nasu am revazut-o de un milion de ori din toate unghiurile ... Oi imputite ... Deci fii atent: nu numes "oaie" un suporter al Stelei. fiecare tine cu cine vrea., dupa cum il duce capu'. Numesc oaie pe imbecilii astia de la ziar si pe comentatorii TV care nu se stiu abtine atunci cand de fapt ar trebui, prin natura profesiei, sa arate impartialitate.

belzebut1683
belzebut1683  •  09 Martie 2015, 17:45
Postat de stelbz pe 09 Martie 2015, 09:14

CFR a aratat ca nu este echipa de ultimul loc, ci de primele 3-4 din clasament cum normal ar fi fost sa fie daca..... Putea sa se termine 0-2, 0-1, 1-1, 0-0, dar iata ca a fost 1-0. In lipsa lui Sanmartean Steaua nu are conducator de joc pt. fazele de atac si, fara aducerea unui jucator gen Teixeira sau Eric, practica un joc haotic. Stanciu a demonstrat iarasi ca este de nota 3, Chipciu infumurat si egoist, Bourceanu nu mai e ceea ce a fost, Rusescu joaca cu frica reaccidentarii. Mi-a placut Iancu, dar si "dinamovistii" Tamas si Tucudean(care daca ar primi mingii in gura portii ar arata ca este omul de gol de care avem nevoie).

Corect!

gica10
gica10  •  09 Martie 2015, 17:39

De penalty la Paun(faza in care a primit galben pentru simulare) nu se spune nimic?Dar faza in care Arlauskis il darama pe Thiago in careul mic si se da fault in atac?Cat despre maniera lui Chivulete doar un cuvant:gretos........doar la judet poti sa fi asa gazdar.Exista o ciclicitate in viata,iar dupa 2008 lui Tudor iaca a venit si Chivulete pe turnanta!Mai o bricheta mica si mai trece un campionat......

Vezi toate comentariile (48)
Comentează