FOTBAL  »  Superliga  »  DERBY DE ROMÂNIA

VIDEO Cel mai spectaculos Derby de România al secolului? Azi se împlinesc 11 ani de la supermeciul Steaua - Dinamo 2-4. Cum ai trăit partida?

FOTO: Cristi Preda
FOTO: Cristi Preda

Articol de GSP - Publicat sambata, 07 aprilie 2018 16:23

Azi, 7 aprilie, se împlinesc fix 11 ani de la unul dintre cele mai spectaculoase derby-uri dintre Steaua și Dinamo din secolul 21.

În Sâmbăta Mare din 2007, dinamoviștii obțineau o victorie răsunătoare în Ghencea, scor 4-2, în sezonul în care "câinii" au cucerit ultimul titlu din vistierie.

Roș-albii au fost net superiori rivalilor, pe care îi conduceaucu 3-0 încă din minutul 30, după 3 superexecuții ale lui Cătălin Munteanu, Ionel Dănciulescu și Claudiu Niculescu.

Roș-albaștrii au marcat după pauză, prin Vali Badea, dar Claudiu Niculescu a marcat imediat golul 4 al lui Dinamo, după o gafă de proporții a căpitanului Mirel Rădoi.

"Câinii" s-au jucat cu ocaziile până la final, Steaua reducând din diferență în prelungirile partidei, prin Cyril Thereau.

Cu Bogdan Lobonț într-o zi extraordinară, cu o echipă foarte bine organizată și un atac letal, Dinamo i-a administrat Stelei una dintre cele mai mari umilințe de după Revoluție. A fost prima victorie reușită de Dinamo în Ghencea după 17 ani, chiar la partida care inaugura noua tabelă.

Echipele de start:

Steaua: Andrey - Nicoliţă, Rădoi (c), Baciu, P. Marin - Paraschiv, Lovin, Boştină - Elton - Thereau, Badea
Antrenor: Cosmin Olăroiu

Dinamo: Lobonţ - Blay, Moţi, R.Ştefan, Pulhac - Ad.Cristea, Mărgăritescu, Fernandes, C.Munteanu - Niculescu, Dănciulescu
Antrenor: Mircea Rednic

Dinamo a câștigat titlul de o manieră autoritară în acel an, obținând de fiecare dată victorii de pus în ramă în fața Stelei și Rapidului, pe care le-a învins de 4 ori. Totuși, sezonul bun al "câinilor" avea să fie umbrit de ratarea calificării în grupele Champions League, aceștia fiind învinși în preliminarii de Lazio.

Azi, la 11 ani distanță, Dinamo se află în poate cea mai neagră perioadă din istorie, perspectivele  fiind extrem de sumbre. Din amintirea acelei "sâmbete nemuritoare" nu a  rămas mai nimic, iar fanii echipei din "Ștefan cel Mare" se pot consola urmărind duelul cu Concordia Chiajna din play-out.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (31)
doggheart
doggheart  •  08 Aprilie 2018, 13:30
Postat de aius pe 07 Aprilie 2018, 18:47

Mi se rupe de derbi de romania !

Fugi samanatare si sustine clona,nu ai treaba cu pagina asta...*** lesinat incult arogant...nici in vise nu vei trai asa ceva...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

pepeci
pepeci  •  08 Aprilie 2018, 13:00

Articol facut de securitate...Despre morti numai de bine! Sper sa ajunga si *** acolo, in subsolul clasamentului, in zeama competitiei.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

vasy86le
vasy86le  •  08 Aprilie 2018, 09:14
Postat de patraulea2015 pe 08 Aprilie 2018, 01:19

Playout!!! Doar Dinamo Bucuresti!!

De parca Play-out-ul nu face parte tot din liga 1, asta e, a fost un sezon dezastruos, nu e Dinamo nici prima nici ultima echipa care a joaca in Play-out, se intampla si la case mai mari dar na, acum aveti si voi motiv de facut misto, ca la asta nu va intrece nimeni, semanati leit cu mm, sunteti facuti dupa chipul si asemanarea sa. Cat despre acel meci, a fost cel mai frumos derby de Romania, goluri spectaculoase, fotbal de calitate, etc , nu bambilici ca acum.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează