FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - ACS POLI 3-1

VIDEO Conspirația Reghecampf » Toate par să lucreze pentru Laurențiu: Steaua trece și de Timișoara într-un nou meci în care a beneficiat de noroc, 3-1

Articol de GSP - Publicat marti, 22 decembrie 2015 00:00

Poli a venit fără cei mai importanți jucători și a rupt echilibrul cu un autogol al tînărului Bocșan. Roș-albaștrii termină anul aproape de lider și de al patrulea titlu consecutiv.

Route 27 se poate numerota 28, apoi 29, 30 și tot așa. Steaua domină campionatul la fel de clar cum îl controla în mandatul trecut al lui Reghecampf. Sigur, e la 6 puncte în spatele liderului, Astra, dar numai fiindcă antrenorul nu a mai luat echipa de la start, de data asta.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Popică, "motoreta" defectă

A preluat-o pe parcurs, cînd situația părea îngrijorătoare ori gravă, de-a dreptul. Întrebarea "mai prinde Steaua loc de play-off?", dinaintea întoarcerii lui Reghecampf, nu-și mai are rostul. Și au trecut doar trei etape de cînd s-a întors Laurențiu!

Adversarele și publicul au un deja vu: e în desfășurare un sezon pe care îl vor cîștiga, probabil, tot roș-albaștrii. Nu mai contează nici problemele cu sigla, cu stadionul, cu baza de pregătire. Steaua are spectatori pe teren neutru, la Pitești, și are noroc.

Echipa suferă din motive diverse, dar găsește cumva o cale să pună mîna pe puncte. Reghecampf nu poate face din Adi Popa un jucător tehnic nici dacă importă lîngă Thomas Neubert jumătate dintre preparatorii fizici ai Bundesligii!

Extrema stelistă rostogolește mingea, pare că se rostogolește și tricoul cu 77 o dată cu balonul. În Trivale, Dobrin privește dintr-o fotografie uriașă celălalt sport, fotbalul-chin pe care îl practică Popa.

Mai bun preparatorul decît portarul!

Poate Reghecampf să explice cum apariția sa pe bancă transformă și o fază "clasică" a lui Popa într-un gol? Adi se agită pe dreapta, mută balonul spre interior și-l trimite cu stîngul spre careu. Direct la adversar, am zis că a fost o fază clasică pentru Adi! Doar că oponentul nu e Luchin, nu e Scutaru.

Stoperii titulari ai Timișoarei lipsesc și un loc de apărător central e ocupat de tînărul Bocșan, 20 de ani și un singur meci de Liga 1 în CV. Fundașul cvasidebutant lovește ciudat balonul trimis de Popa și îl deviază cu stîngul exact lîngă bara lui Kirschstein. 1-0.

Timișoara și-a luat portar german, Steaua merge mai bine cu preparator fizic din Bundesliga 2 și antrenor cu nume nemțesc.

Lucky Reghe

Fără posibilitatea de a mai aplica tactica ermetică, oamenii lui Florin Marin se mai deschid și plătesc. Stanciu înscrie pentru 2-0 și ascunde prestația mediocră. România s-ar putea prezenta la Euro la fel de bine cu o trupă de clovni dacă Nicușor și Adi Popa au de gînd să repete în Franța simulările jenante pe care le exersează în campionat.

Hamroun condimentează arena Prințului Dobrin cu un gol de fotbalist, un șut perfect, imparabil pentru Kirschstein. Înainte să trimită în plasă, algerianul a controlat balonul și l-a ținut departe pe Belu cu o demonstrație de virtuozitate și de experiență superioară în fața fundașului bănățean.

O provocare preluată, de la Poli, de fundașul stînga. Dan Popescu are acum posibilitatea să nu se laude doar că joacă pe postul pe care l-a ocupat și Roberto Carlos. Poate veni cu un argument extra, imaginea golului marcat de el contra Stelei. Popescu și-a așezat balonul cu o mișcare scurtă și apoi l-a teleghidat pînă în vinclul lui Niță. Superb!

Rămîne însă 3-1. Punctaj maxim pentru Reghecampf, 9 puncte din 3 meciuri. Au crescut șansele la titlu, moralul e din nou very high. TRX, Asterix, Obelix, metode de antrenament și poțiuni magice, nimeni nu știe exact cum procedează, dar Reghe bate tot, sperie adversarii și atrage norocul.

Doi s-au rupt din prima

Reghecampf și Florin Marin au avut de făcut schimbări încă din prima parte a meciului. Întîi s-a accidentat Lucian Filip, ca urmare a unei contre cu Elek. Mijlocașul s-a plîns de dureri la coapsă și a fost înlocuit cu Tahar. Cu două minute înaintea pauzei, Elek s-a accidentat și el. Atacantul violeților a părăsit terenul, tot ținîndu-se de coapsă. Pentru că nu mai avea nici un vîrf în lot, Florin Marin l-a trimis pe teren pe Bărbuț, o extremă.

Ce a spus Reghecampf după meci la DigiSport:

  • "Nu ne dorim să vindem! Ne interesează doar să aducem jucători puternici cu care să ne întărim lotul. Nu există jucător la Steaua care să aibă curaj să-mi spună că vrea să plece. Eu am ultimul cuvînt la Steaua, chiar dacă vorbesc și cu patronul"
  • "Am multe lucruri în cap cu ce trebuie făcut în vacanţă, trebuie să aducem jucători, trebuie să facem totul pentru a ajunge în grupele UEFA Champions League"
  • "E puţin locul 4 pentru Steaua şi vom încerca să facem totul ca să terminăm acest campionat pe primul loc! Vom da drumul la planul noastru pentru viitor"
  • "Lupta în play-off o să fie foarte grea, dar ne vom întări şi sper ca în momentul cînd va începe sezonul să conducem şi să cîştigăm fiecare meci"

steaua acs poli 3 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (50)
983732924972315
Soos Vilmos  •  22 Decembrie 2015, 18:05

Am inteles ca comentariul meu nu respecta regulile site-ului. Daca aceste reguli inseamna preaslavirea unei echipe ( in acest caz fcsb) si minimalizarea sau chiar ignorarea celorlalte, atunci imi asum vina de nu respecta aceste reguli. Daca nu , inseamna ca si la gsp infloreate cenzura.

983732924972315
Soos Vilmos  •  22 Decembrie 2015, 16:05

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

grandetorito
grandetorito  •  22 Decembrie 2015, 15:49
Postat de baba_yaga pe 22 Decembrie 2015, 13:28

Maică, să vedem cât îi va ține norocul chior. Ciubărul nu merge de prea multe ori la...zer!

Care noroc, bre?! Despre ce vb?!

Vezi toate comentariile (50)
Comentează
Close