FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - RAPID 2-0

VIDEO Cronică ”U” Cluj - Rapid 2-0 » Bum-bum Niculescu!

Claudiu Niculescu a marcat un SUPERGOL împotriva Rapidului
Claudiu Niculescu a marcat un SUPERGOL împotriva Rapidului

Articol de GSP - Publicat duminica, 31 iulie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 31 iulie 2011 02:42

U CLUJ: M. Popa - Achim, Szukala, Pele, Mendy - Al. Păcurar (Marinescu 74), Boştină, Nasser - Cojocnean (Unguruşan 84), Cl. Niculescu (Tony 66), Ad. Cristea
Rezerve: Matache, Bazzi, Abrudan, Balde

RAPID: D. Coman - Rui Duarte, M. Antonio, Burcă, Bozovici - I. Apostol (Grigorie 50), Alexa, Herea - Deac, Sburlea (Roman 58), Surdu (Pancu 73)
Rezerve: C. Straton, Oros, Grigore, Teixeira

Cînd s-a spus că Niculescu (35 de ani) îşi trăieşte a doua tinereţe la Cluj, mulţi au zîmbit. Inclusiv Rapidul, bătut aseară de execuţiile lui Clau-gol

"Naţional Arena" e gata, dar nu avem adversar. Tipic pentru FRF, nimic special, dar nu te poţi pune nici cu toanele "pumelor", care ne-au persiflat pînă la ultimul dolar. "Cluj Arena" mai are puţin pînă la tăiatul panglicii, iar Universitatea a început noul sezon, tot pe navetă, la Mediaş. În faţa sa, Rapidul lui Răzvan, reconstruit din temelii şi creditat cu cel mai mare scor la banca Ligii 1.

Vezi AICI comentariul liveTEXT!

Deac şi Herea răvăşesc defensiva studenţească de la primul fluier, însă "decarul" oaspeţilor greşeşte finalizarea (4, 5). Rapid vorbeşte româneşte de la mijloc în sus, iar asta se observă în traseele din teren, unde vişiniul dă tonul cromatic la posesie. Unde sînt clujenii? În jumătatea proprie, cautînd o breşă pe contraatac. Cojocnean se strecoară pe lîngă Marcos Antonio, l-a păcălit şi pe Bozovici, dar cînd îl vede pe Coman, aproape culcat la pămînt, îl ţinteşte din plin (14). Din mijlocul tribunei, Copos strîmbă din nas. Jos, pe bancă, Răzvan caută răspunsul din priviri, dar nimeni nu se uită în direcţia sa.

Nu e timp nici măcar de o răsuflare, Surdu sare peste întreg zidul defensiv al clujenilor, întoarce mingea pentru Alexa, dar Marius Popa nu poate fi păcălit aşa de uşor (16). Răspund şi clujenii, cu o fază închegată, dar Cojocnean pare obsedat de mănuşile lui Coman (26). Pe Rui Duarte nu-l remarcă nimeni pe teren, iar Claudiu Niculescu îl serveşte cu o minge plină de efect, direct din corner. Coman e bătut de devierea lusitanului (28), dar Rapidul nu lasă garda jos. Mutat în flancul drept, Deac centrează ideal, dar Sburlea pare naufragiat în atacul giuleştenilor (32).

Vezi aici o galerie foto de la U Cluj - Rapid 2-0

La poarta adversă, Păcurar lansează un avertisment, iar apoi urmează explozia. La 35 de ani, Niculescu controlează mingea ca în prima tinereţe, l-a pus la respect pe Deac şi Dani Coman e simplu spectator. Un trasor direct în vinclu! Vişiniii sînt în genunchi, figura lui Răzvan se printează alb-negru pe ecran. Scenariul de coşmar de la Zenica, cu Bosnia falimentîndu-i cariera de selecţioner în doar 45 de minute, îl urmăreşte parcă pe Lucescu junior.

La reluare, Rapidul e detonată şi din tribune, de o petardă. Răzvan îl trimite şi pe Grigorie în ofensivă, dar efectul rămîne zero. Nimic din marşul vişiniu care a supus Vasluiul în runda trecută. Niculescu le ridică din nou tensiunea fanilor rapidişti, dar acum balonul se duce peste poartă (53). Surdu luftează hilar din careu (64), iar Pancu e ultima soluţie pentru un Ctrl+Alt+Delete. Restart, dar tot cu şepcile roşii în prim-plan. Cojocnean nu are alura lui Bolt, dar Burcă l-a fotografiat din spate, fiind salvat de intervenţia lui Coman (72). Se fac schimbări pe bandă rulantă la clujeni, dar Rapidul nu mai poate riposta. A fost anesteziat de două gloanţe trase de lunetistul Niculescu.

U CLUJ: M. Popa - Achim, Szukala, Pele, Mendy - Al. Păcurar (Marinescu 74), Boştină, Nasser - Cojocnean (Unguruşan 84), Cl. Niculescu (Tony 66), Ad. Cristea
Rezerve: Matache, Bazzi, Abrudan, Balde

RAPID: D. Coman - Rui Duarte, M. Antonio, Burcă, Bozovici - I. Apostol (Grigorie 50), Alexa, Herea - Deac, Sburlea (Roman 58), Surdu (Pancu 73)
Rezerve: C. Straton, Oros, Grigore, Teixeira

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (48)
reality
reality  •  01 August 2011, 12:45

cum draq ati luat-o de la U Cluj? unde e marele Rapid,? unde e marele Copos cel care se bucura cu Becali si Mariusica Stan ca a fost retrogradata Poli? marea fratie de ca*cat Poli&Rapid / se iubesc la infinit iar voi ne-ati injurat pe la toate colturile, eu am spus de la inceput ca e un ra*hat cu apa rece, vorbe de 2 parale.

double07
double07  •  31 Iulie 2011, 23:48
Postat de v_for_vendetta pe 31 Iulie 2011, 18:31

Niculescu avea loc oricand si la orice ora in primul 11 al lui dinamo...este peste tot ce au ei acolo!

corect

v_for_vendetta
v_for_vendetta  •  31 Iulie 2011, 18:35
Postat de mihalache.corneliu pe 31 Iulie 2011, 12:20

Consider ca nu este o tragedie si in meciul cu Petrolul vom vedea o alta echipa a Rapidului care va pleca cu 3 puncte de la Buzau. Autogolul lui Duarte este un ghinion imens si nu un merit al clujenilor, iar golul lui Niculescu il consider unul extrem de norocos. Puneti-l sa mai traga de 50 de ori din acea pozitie si nu va mai nimeri nici macar spatiul portii! Corneliu38

prietene....lasati-o mai moale cu ghinionul si cu mama omida....Niculescu are cel putin 30 de goluri marcate din acea pozitie...sa nu mai pui ca,daca mai primea una doua lovituri libere din acea pozitie....plecati cu 3 sau 4 goluri.....ala,din pozitia aia nu a iertat pe nimeni! dupa prima etapa va vedeati campioni......chiar spuneam intr-un comentariu ca o sa va dezumflati voi repede....este tipic echipelor romaniesti nu numai voua!

Vezi toate comentariile (48)
Comentează