FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

VIDEO Disputa Steaua - MApN a ajuns în Parlament: "Ce negociaţi, domnilor? Cînd se va termina mascarada?"

Articol de GSP - Publicat marti, 24 februarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 24 februarie 2015 10:58

Surpriză la şedinţa de ieri a Camerei Deputaţilor! Problema conflictului dintre FC Steaua şi MApN în privinţa mărcii a ajuns şi în Parlament.
Debutatul Mihai Tararache a luat cuvîntul la ultima şedinţă pentru a cere explicaţii celor de la MApN în privinţa negocierilor cu echipa lui Gigi Becali pentru marca Steaua. ”Roş-albaştrii” au pierdut dreptul de a folosi vechea siglă şi numele, în urma deciziei anunţate de ÎCCJ. După apariţia motivării, Armata susţine că actuala campioană a României a pierdut şi palmaresul înainte de 1999.

Iată o parte din discursul deputatului:
"Aşa cum bine ştim, avem parte astăzi de o întreagă tevatură legată de marca Steaua şi folosirea ei, asta de cînd instanţele au admis că marca Steaua aparţine clubului sportiv al armatei. Pe de altă parte, ce nu realizează cei care astăzi negociază, străinii ar spune ca la piaţă, este faptul că Steaua aparţine milioanelor de fani ai ei, care sînt adevaraţii actionari ai acestei echipe, pentru că fără ei echipa Steaua, marca Steaua, nu ar exista. Steaua nu poate fi a unei persoane fizice, aşa cum nu poate fi a ministerului, prin CSA, aşa cum era în vremuri demult apuse.

Steaua este un simbol naţional al României, nicidecum un obiect pentru care se poate negocia. Chiar nu putem renunţa la vechile metehne, chiar nu ne dăm seama că ne batem joc de valorile noastre, de simbolurile noastre naţionale? Oriunde te duci în lume, eşti întrebat de Steaua, nu de vreun om de afaceri sau de vreun ministru, eşti întrebat de Steaua pentru că este una din puţinele echipe româneşti de fotbal care ne-au adus atîtea bucurii şi care a făcut cunoscut numele României peste graniţe.

Cum putem să ne batem joc de un simbol, de o echipă cu care ne mîndrim cu toţii. Ce negociaţi, domnilor? Cum puteţi negocia un simbol al României, ce aparţine românilor şi exclusiv lor? De ce atîta nepasare faţă de acest simbol?
Cînd se va termina această mascaradă?

Cînd veţi da, în folosinţă gratuită, marca istorică clubului FC Steaua Bucureşti?

În încheiere, domnule ministru, vă cer să interveniţi, în cel mai scurt timp, pentru soluţionarea acestei situaţii ruşinoase. Solicit răspuns scris şi oral, în termenul prevăzut de lege.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (34)
gbleotu
gbleotu  •  25 Februarie 2015, 08:58

Felicitari domnule deputat MIHAI TARARACHE!!! Armata ar trebui sa il sprijine pe Becali! Becali plateste cu 1 000 000 Euro utilizarea terenului si anexele iar stadionul arata rau ! Unde sunt utilizati banii? Acum mai vor banii si pentru sila!! Domnilor Becali adauga plusvaloare la brandul STEAUA! Sprijiniti-l!!!

costi42
costi42  •  24 Februarie 2015, 19:12

Asta-i Romanica noastra cand ai un borcoi si un talpoi[cersetori]esuficient.daca tara ar fi condusa si guverata nu am fi de rasul lumii.ne meritam soarta.

delus
delus  •  24 Februarie 2015, 18:53

Uite mai ca sunt si oameni cu sange in vene, din pacate putini,mai ales pe aici care comenteaza in fel si chip .

Vezi toate comentariile (34)
Comentează