FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

VIDEO Dragobete "roş-albastre" » Au trecut 28 de ani de cînd Steaua a cîştigat Supercupa Europei!

Articol de GSP - Publicat marti, 24 februarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 24 februarie 2015 13:52

Ziua îndrăgostiţilor, varianta românească, e o sărbătoare cu totul şi cu totul specială pentru fanii Stelei. În urmă cu fix 28 de ani, "roş-albaştrii" se impuneau în faţa celor de la Dinamo Kiev, scor 1-0, cîştigînd Supercupa Europei.
Disputată la Monte Carlo, Supercupa punea faţă în faţă pe atunci cîştigătoarea Cupei Campionilor Europeni şi cea a Cupei Cupelor, competiţie desfiinţată ulterior. Dinamo Kiev era cu adevărat o forţă la nivel european în acea perioadă, iar partida a fost una cu adevărat dificilă pentru elevii lui Anghel Iordănescu. Probabil, dacă Armata nu ar fi reuşit să-l aducă în regim de urgenţă pe Gică Hagi de la Sportul, finala ar fi avut altă cîştigătoare.

Ştefan Iovan, căpitanul de la Sevilla, e convins şi acum că ”Regele” a schimbat-o pe Steaua:  "Gică şi, mai tîrziu, Ilie Dumitrescu au transformat echipa. Nu spun că în rău, doar că s-a schimbat jocul. Ei ţineau mingea mai mult, erau capabili să rezolve singuri acţiuni de atac, ceea ce încetinea rimul faţă de jocul pe care-l avusese Steaua '86. Echipa care a cîştigat Cupa Campionilor pasa foarte bine, dar nimeni din acea formaţie nu dribla!".

Hagi a marcat singurul gol al partidei, în minutul 44, din lovitură liberă, aducînd Stelei şi fotbalului românesc cel de-al doilea trofeu major european, după Cupa Campionilor Europeni din 1986.

Supercupa Europei, 24 februarie 1987
Steaua - Dinamo Kiev    1-0 (1-0)
A marcat: Hagi (44)
Stadion: "Louis II" (Monte Carlo); Spectatori: 9.000
Steaua: Stîngaciu - Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu - L. Bălan, T. Stoica, Boloni, Hagi (84 Balint) – Lăcătuş (89 Majearu), Piţurcă. Antrenor: Anghel Iordănescu
Dinamo: Cianov - Bal, Baltacea, Kuzneţov, Demianenko - Evtuşenko, Iakovenko, Raţ, Zavarov (78 Morozov) - Belanov (51 Mihailicenko), Blohin. Antrenor: Valeri Lobanovski
A arbitrat: Luigi Agnolin (Italia)

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
katakuha
katakuha  •  24 Februarie 2015, 21:42

Pffff... Altii sarbatoresc o victorie cu 1-0 din pozitia de lanterna rosie sau ca au dat foc la scaune acum 20 de ani... Mega performante, ce pot sa zic... le urez sa le tot serbeze daca asta e tot ce au reusit pana acum. Pacat ca nu mai exista cu adevarat STEAUA, nimicita de un oier oarecare. Romania te iubesc!

tigruzzu
tigruzzu  •  24 Februarie 2015, 13:01

Si RAPID le-a stricat borsul, batandu-i cu 1:0 chiar in cuibarul lor din Ghencea... unde astia de 12 ani nu mai pot castiga un meci cu RAPID. Vai de 5teaua lor...

lucianostelistu
lucianostelistu  •  24 Februarie 2015, 12:02
Postat de adi84. pe 24 Februarie 2015, 09:45

Steaua. Nu FCSB sau FC Gazda. Steaua, care in acea perioada era compusa din jucatori care azi sunt terfeliti de unii FCSB-isti si de seful lor de la stana! Din pacate azi, in acest moment Steaua nu exista....exista doar o clona de care s-a folosit ciobanul pentru a face bani!!!

FCSB , ESTE SINGURA ECHIPA CARE A FACUT PERFORMANTA IN ULTIMII 2O DE ANI .... FCSB CEL DE ACUM SI IN URMA CU UN AN ERA STEAUA ..................... FOTBAL CLUB ARMATA STEAUA BUC. = FOTBAL STEAUA BUC. ...... A DISPARUT DOAR , DOAR CUVANTUL ARMATA................................

Vezi toate comentariile (4)
Comentează