FOTBAL  »  Superliga  »  ACS POLI TIMIȘOARA - FC BOTOȘANI 1-0

VIDEO Elektrizant » ACS Poli a bifat primele puncte în noul sezon, 1-0 cu Botoșani, după un meci început cu jumătate de oră întîrziere

Articol de GSP - Publicat marti, 28 iulie 2015 00:00

Timișorenii s-au impus după o fază încîntătoare la capătul căreia s-a aflat Robert Elek, marcatorul singurului gol al unui meci bun doar în startul reprizei secunde

Meciul a început cu jumătate de oră întîrziere din cauza problemelor cu vizele ale unor jucători, iar anunțul făcut de crainic în legătură cu modificarea orei de start i-a înfuriat pe fani. Dacă ar fi știut ce fel de meci îi așteaptă, probabil nu ar mai fi fost atît de supărați. Intrați pe teren, jucătorii celor două echipe au început cu duritățile. La felul în care s-a desfășurat prima parte, parcă toți jucătorii ar fi fost înlocuiți cu luptători care nu au făcut nimic altceva decît să își pună adversarii la pămînt. Zicu nu avea ce să caute pe teren: tehnicul mijlocaș a încercat cîteva driblinguri și pase filtrante, dar s-a lovit de aproape fiecare dată de zidul botoșănean.

Click aici pentru VIDEO!

Pe vremuri eram numiți brazilienii Europei, dar meciul de la Timișoara a ținut să mai pună distanță între ce se spune și realitate. Explicațiile ar fi multe: lipsa de omogenitate, transferurile făcute tîrziu sau pregătirea fizică. Nici unul dintre aceste lucruri nu are treabă cu plătitorii de bilete și privitorii Ligii 1, care sînt obligați să urmărească un fotbal sărăcuț.

Salvatorul Elek

Pauza și ploaia măruntă i-au mai trezit pe jucători, iar după mai multe ocazii, bănățenii au creat o fază superbă pe traseul Melinte-Zicu-Elek. Închizătorul a trimis o diagonală perfectă, Zicu a centrat din prima, iar Elek a împins mingea în plasă de la 5 metri. Toată faza s-a petrecut în timpul în care fundașul central al moldovenilor, Cordoș, era în afara terenului pentru a primi îngrijiri medicale.

A urmat o nouă eclipsă fotbalistică, în care suporterii s-au putut bucura doar de cîte un sprint spectaculos sau o încercare a lui Zicu de a marca din lovitură liberă. Bănățenii au reușit prima victorie din acest sezon, iar pe moldoveni se pare că i-a dat peste cap prima participare în Europa.

Au rămas fără trei fundași!

Leo Grozavu a avut mari bătăi de cap în compartimentul defensiv. Pe lîngă faptul că nu s-a putut baza pe Ngadeu, acesta fiind accidentat, înaintea meciului l-a pierdut și pe Dimitrov, care nu a avut drept de joc. În timpul partidei a rămas, pe rînd, fără Cordoș și Plămadă, care au părăsit terenul accidentați. Față de foaia inițială de joc, pe teren au rămas doar Acsinte și Miron, aceștia fiind singurii fundași ce au putut termina partida pe gazon.

Au cerut penalty!

În repriza secundă, Dan Popescu a intervenit în careu asupra lui Hadnagy, însă "centralul" Ovidiu Hațegan a lăsat jocul să continue. Reluările au arătat că fundașul celor de la ACS Poli l-a atins pe vîrful moldovenilor, iar arbitrul ar fi trebuit să acorde lovitură de la 11 metri pentru trupa lui Leo Grozavu. Atacul a avut loc în partea dreaptă a careului. Și băieții lui Dan Alexa au cerut un penalty după cîteva minute, cînd o minge aruncată în careul oaspeților l-a atins pe mînă pe Raul Costin, însă jucătorul nu a dat impresia de a juca intenționat balonul.

caseta

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
victor_l
victor_l  •  28 Iulie 2015, 11:32

Nu stiu ce meci ati vazut de afirmati ca "spectatorii s-au infuriat" la anuntul aminarii fluierului de start. Sigur nu le-a placut, dar nu a fost vorba de furie.

sakamoto
sakamoto  •  28 Iulie 2015, 10:51

Ca si cipriotul tudor, hottziganul a acordat cu multa generozitate, cartonase galbene timisorenilor. Si cind a fost cazul si cind n-a fost. In schimb cu cei de la Botosani a fost reticent, in acordarea cartonaselor. Politica lpf fata de timisoreni. Pt canu vor sa se inchine, in fata celor doua grande baliga di vaca. Sa le dea punctele, sa stea capra in fata lor. Acestea conduc fotbalul romanesc, datorita slugii lor preasupuse, cuibul Mafiei:LPF!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează