FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA 0-2

VIDEO Făcuseră din Ţînţar armăsar » Steaua şi-a îndeplinit şi ultimul obiectiv al sezonului: 2-0 cu Dinamo

Reghecampf a fost cîștigătorul clar al derbyului de aseară +1   FOTO
Reghecampf a fost cîștigătorul clar al derbyului de aseară

Articol de - Publicat sambata, 11 mai 2013 00:00 / Actualizat sambata, 11 mai 2013 00:27

Steaua a aliniat formula de gală, Dinamo o echipă încropită. Derby cu gust leşios, dominat de campioni.

Parfumul inconfundabil al derbyului. Asta a fost odată ca niciodată. Acum, Luchin şi Alexe se luptă pentru aceeaşi minge şi dau cap în cap. Este minutul 30 şi 1-0 pentru Steaua. Cu 5 mai devreme, Laurenţiu Rus pierduse duelul direct cu Chipciu, care a fugit mîncînd pămîntul spre poarta apărată de Bălgrădean. Care Bălgrădean îşi face treaba, dar intervine Grigore, pe punctul să dea autogol. Stîngăcii, nesiguranţă şi trac de începători, totul marca Dinamo, sezonul primăvară-vară 2013. În Groapă se poartă încropeala în tonuri de gri.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Am trecut binişor de jumătatea primei reprize a eternului derby românesc, mă rog, dacă o eternitate se măsoară în cîteva decenii!, şi Steaua a pus stăpînire pe joc. Bourceanu, Pintilii, Tănase şi Chiricheş au cîştigat lupta la mijlocul terenului, unde de dincolo doar Strătilă şi Boubacar au încercat ceva. Boubacar a încercat chiar prea mult şi şi-a băgat mingea în poartă (13) după o altă incursiune hotărîtă a lui Chipciu şi un reflex, salvator în teorie, al lui Bălgrădean. Înainte de gol, Strătilă (7) reuşise să scape de marcajul lui Lato, dar şutul slab nu i-a pus probleme lui Tătăruşanu.

10 minute de pauză înainte de pauză
Lipseşte miza, se simte. Lipseşte şi o anumită calitate fotbalistică, mai ales la Dinamo, care îi propune printre titulari pe Dandea, Muşat şi Strătilă. Nu lipsesc însă evenimentele colaterale fotbalului, aşa că partida este întreruptă în minutul 35 de Sebastian Colţescu, atunci cînd Bourceanu, pe punctul să execute un corner, era bombardat cu obiecte care nu mai făceau trebuinţă unor spectatori dinamovişti. 10 minute de pauză pentru jucători, 10 minute de relaş pentru public, care nu percepe panica suspendării definitive a derbyului.

Steaua pare mulţumită că are avantaj pe tabelă, Dinamo încearcă să ţină sub control greşelile individuale. Final de repriză cu băieţii lui Ţălnar în atac. Este un mod mai elegant de a apăra poarta lui Bălgrădean. Dar nu, Grigore şi Muşat mai greşesc o dată, iar Adi Popa este la cîţiva centimetri de 2-0. Bălgrădean şi bara rezolvă faza mai bine decît stoperii.

Tănase pune punct
Simetric, repriza a doua începe cu o acţiune frontală şi curajoasă a lui Strătilă (48), care a arat careul stelist. Lipseşte însă pasa decisivă. Dinamo vrea mai mult, iar Curtean (53) şutează tare din afara suprafeţei de pedeapsă. Rusescu (63) răspunde cu un şut pe jos care îl întinde pe Bălgrădean. Steaua amortizează presiunea adversarului prin posesie. Aşteptăm să se întîmple ceva bun, ceva care să ne scoată din picoteală. Este totuşi o pîclă deasă în ideile de joc, iar noi vedem şi mai puţin din cauza ceţii fumigenelor aduse din belşug de cele două galerii şi evident nedescoperite la control.

Lumina este adusă de şutul lui Tănase (70), care duce scorul la 2-0 şi pune ordine pe teren. Steaua este echipa (mult) mai bună. Azi, 10 mai 2013. Să uităm repede acest derby! În amintirea celor care au fost şi în aşteptarea celor care vor veni.

"Am insistat ca meciul să continue. A fost cea mai frumoasă victorie din Liga 1. Dinamoviştii au jucat foarte dur, probabil că au fost frustraţi să vadă Steaua campioană. Eu vreau să joc în continuare, nu vreau vacanţă! Nu are cine să ne oprească în România" (Adrian Popa, mijlocaş Steaua)

571077-dinamo-steaua-0-2.jpg

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Ședința s-a încheiat! Cristiano Bergodi a plecat OFICIAL de la Rapid: „Mulțumim pentru momentele frumoase”


Comentarii (64)
alinacainerosu2009
alinacainerosu2009  •  01 Iunie 2013, 20:15

Dinamo !!!

alinacainerosu2009
alinacainerosu2009  •  01 Iunie 2013, 20:14

Dinamo !!!

slickbubu
slickbubu  •  11 Mai 2013, 18:26
Postat de adimutu14 pe 11 Mai 2013, 15:54

Daca era arbitrul corect primul care iesea de pe teren ar fi fost Latovlevici la intrarea lui la Stratila!

asa...si ? la un moment dat erau 8 jucatori de camp la Steaua pe teren (2 erau afara) si au fost 2 ocazii uriase pt stelisti + ca in momentele alea dinamovistii nu mai stiau pe unde e mingea. steaua, cu arbitraj corect, ar fi castigat aseara si in 10 jucatori lejer

Vezi toate comentariile (64)
Comentează