FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - ASA 1-1

VIDEO Fotbal Club Steaua Beluga! Roș-albaștrii au ajuns de râsul primei divizii: abia a scos o remiză cu ultima clasată, 1-1 cu ASA

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 martie 2017 00:00

FCSB a jucat exact după chipul şi asemănarea oamenilor care se ocupă de ea, după ce inclusiv patronul a spus că în cantonament se consumă sticle de vodcă.

Când joci cu ASA Tg. Mureş, aproape desfiinţată şi care vine la Bucureşti cu Sin şi Bâtfoi în primul "11", în mod normal nu te poate împiedica nimic să câştigi. Nici absenţele din lot, Niţă, Tamaş şi Enache fiind suspendaţi.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Nici asistenţa redusă din tribune, aseară au fost prezenţi, cu indulgenţă, 3.000 de oameni. Nici chiar o sticlă de Beluga sau câteva pahare zdravene cu ţuică de pere!

Dacă nu era penalty, era ofsaid

La modul cum joacă însă Steaua în acest început de an chiar e posibil orice! Startul e halucinant. Oaspeţii o domină pe vicecampioană, fără a-şi crea şi ocazii. La jumătatea reprizei, Reghe primeşte ajutor de nicăieri.

Centrare în careul Mureşului, mingea se duce către Tănase, care e în ofsaid!, asistentul se pregăteşte să ridice fanionul şi chiar îl ridică, dar pentru henţ la Mendy, care desface braţul stâng. Penalty! Corectă decizie!

Penalty ratat şi bară

Bate Alibec. Trage alături, după care se ceartă cu smocurile de iarbă de la punctul cu var. Steaua nu mai poate să tragă pe poartă nici din 11 metri!

Apoi, iarăşi chinuială. Cu acţiuni individuale, fără joc colectiv şi cu multe nereuşite. Tot Alibec e gata să marcheze, chiar mai aproape decât din penalty: şut bun din careu, lateral stânga, însă Pap atinge mingea cu vârful degetelor, o deviază în transversală şi de acolo în corner.

1e numărul şuturilor pe poartă pe care le-a tras Steaua în prima repriză

A încercat şi cu două vârfuri

Partea a doua începe în aceleaşi coordonate, chiar dacă Reghe, pardon!, Gigi face o schimbare de atac: iese Pintilii şi intră Boldrin. Lentoarea acţiunilor ofensive ale Stelei poate eventual doar să adoarmă adversarii, în niciun caz să-i surprindă cu ceva.

ASA a prins curaj, a început să pună probleme şi chiar putea să marcheze la lovitura de cap a lui Balgiu, reţinută de Stăncioiu (52). Şi iarăşi loja Stelei a reacţionat. Şi mai ofensiv: intră Gnohere în locul lui Tănase. Acum sunt două vârfuri clasice, plus Boldrin în spatele lor.

Gol ASA! "Demisia!"

Degeaba, echipa care joacă fotbal e ASA. Şi ceea ce păre utopie chiar se întâmplă! Mureşenii marchează. Jakolis face un procedeu de lupte asupra lui Sin, îl doboară. Penalty clar, iar Constantin are sânge de rapidist, care nu-l trădează tocmai împotriva Stelei. 0-1! E incredibil! Se scandează "Demisia!, Demisia!".

Execuție de clasă

Beţia Stelei e totală! Şi la propriu, şi la figurat. Gâtul lui Reghe e tot mai uscat şi cere tot mai multă apă ca să bea, pe margine. Cuplul Alibec-Gnohere o scoate pe Steaua din moartea clinică în care intrase.

Centrare Denis şi Harlem marchează cu o execuţie de mare atacant! Tot e puţin. De fapt e nimic, să te chinui cu ASA pe teren propriu e dovada că la Steaua e deranj mare.

Nevoia de zeamă de varză

Finalul e realmente dramatic. Balgiu şi Sin au golul în gheată. La fel şi Alibec, dar Pap scoate din nou, tot în bară (75). ASA se sufocă sub trecerea timpului, dar şi sub punctul uriaş pe care simte că l-ar putea lua în faţa unei echipe care a investit peste 6 milioane de euro în achiziţii.

Oaspeţii nu doar că rezistă, dar desenează şi pasează în stil de echipă adevărată. În faţa unui adversar pentru care cel mai bun remediu împotriva a tot ceea ce i se întâmplă e un singur lucru: zeama de varză!

"Demisia, demisia, demisia!"

Golul marcat din penalty de Marius Constantin a dezlănţuit iadul pe Arena Naţională. Cei 3.000 de spectatori prezenţi la meci s-au ridicat toţi în picioare şi au început să fluiere şi să scandeze "Demisia, demisia, demisia!".

În acele momente Reghecampf se afla în picioare la marginea băncii tehnice cu mâinile în cap, cu privirea dezorientată şi extrem de nervos.

Fanii nu s-au oprit şi-au continuat să scandeze "Demisia, demisia, demisia" de mai multe ori pe toată durata reprizei secunde.

Reghe vrea 10 milioane E de la Piţi

DolceSport a anunţat aseară că Reghecampf va depune luni dimineaţă, la prima oră, o cerere de chemare în judecată a fostului selecţioner Victor Piţurcă, după declaraţiile calomnioase făcute în cadrul unei emisiuni de televiziune.

Invitat în studioul Dolce joi seară, Piţurcă a declarat că "Reghe abia s-a trezit ca să ajungă la partida cu Zurich! Înainte de fiecare meci, după ce termină masa, antrenorul şi cel care se numeşte manager au o sticlă de vodcă şi, din superstiţie, beau acea sticlă ca să le meargă bine".

Din informaţiile publicate de sursa citată, antrenorul Stelei îi va cere lui Piţurcă despăgubiri de 10 milioane de euro. Familia Reghecampf va fi reprezentantă de juristul Tudor Chiuariu.

Ce nu poate Reghe sr. poate Reghe jr. :)

Laurențiu Reghecampf junior, poreclit Bebeto, vrea să ajungă fotbalist la fel ca tatăl său. Merge zilnic la antrenamente, iar în week-end e vedeta echipei la meciurile juniorilor de la ARD Snagov la care e legitimat și care e pregătită de Răzvan Ardeleanu.

Ieri, pe stadionul Dinamo, Bebeto și colegii lui au participat la un turneu, iar puștiul de 9 ani a reușit un hattrick de senzație, în victoria ilfovenilor cu 5-2, chiar în fața dinamoviștilor!

"I-am promis lui tati că o să dau gol și acum am dat trei. L-am răzbunat eu și-am bătut Dinamo!", a spus Bebeto.

GIGI ŞI REGHE NU SE MAI ÎNŢELEG DELOC

"Am descoperit marea problemă la echipa noastră. Lipsa pregătirii fizice. De ce Amorim juca la Astra și nu mai joacă la noi? Indiferent ce zice oricine despre Şumudică, e cert că e antrenor, nu vedeţi cum îi merge echipa?"
Gigi Becali

"Din punct de vedere fizic am arătat excelent, chiar sunt mulţumit din acest punct de vedere, n-am ce să reproşez"
Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua

424de minute consecutive fără gol marcat a avut ASA în 2017 până la golul lui Constantin din minutul 64 al partidei de ieri

2puncte a câştigat Steaua în cele două meciuri cu ASA, ocupanta ultimului loc, în acest campionat: 1-1 în tur, 1-1 în retur

Ce a declarat Reghecampf după meci:

  • "N-am jucat slab, eu nu sunt de acord cu asta. Ne-am creat ocazii, am ratat penalty, jucătorii şi-au dorit, chiar n-am pe cine să dau vina. Am avut foarte mult ghinion în această seară
  • "ASA s-a apărat pe două linii, cu 10 jucători, e greu să desfaci o astfel de formaţie"
  • "Suporterii mi-au cerut demisia? E normal, sunt supăraţi, ei vor rezultate. Eu le mulţumesc că au venit la stadion şi pe viitor vreau să-i facem fericiţi"
  • "Trecem printr-un moment delicat, iar eu ca antrenor trebuie să iau presiunea de pe jucători. Eu port întreaga vină a rezultatelor"
  • "Dacă renunţ? Nu, nu renunţ, iar ceea ce voi discuta eu cu patronul ne priveşte pe noi, nu pe altcineva"

Ce a declarat Gigi Becali, la DigiSport:

  • "S-au întâmplat acte de indisciplină. Şi multe, nu doar un caz izolat. Dacă a ajuns un jucător să vină beat la antrenament şi să mai şi vorbească urât, iar el să fie iertat, atunci..."
  • "Acum înţeleg şi eu de ce a fost iertat acel jucător. Păi, dacă MM s-a îmbătat chiar el, cum să iei măsuri împotriva unui jucător care s-a îmbătat? Băi MM, mai eşti şi penibil şi vii şi spui că te-ai stricat la stomac! El şi cu Reghe profită de faptul că sunt prieteni cu mine şi cred că nu-i dau afară"
  • "Atenţie, dacă jucătorii tot vedeau că oamenii din staff şi-au făcut un obicei, vezi, Doamne, o superstiţie, să bei vodcă la masă, ei ce părere îşi fac?! Că pot şi ei să bea, nu?!"

"Am făcut un meci mare, am alergat enorm, am muncit şi am scos un rezultat mare. Am rămas cu sufletul la Steaua, îmi pare rău pentru tot ceea ce i se întâmplă"
Bănel Nicoliţă, mijlocaş ASA

"Steaua n-a bătut o echipă la care Ilie Stan spunea că a sunat 100 de jucători şi niciunul n-a vrut să vină şi atunci l-a sunat pe Ferfelea, ca să-l ia de acasă, el se retrăsese de câteva luni bune"
Basarab Panduru, expert DolceSport

"Nu cred că e vorba despre un blocaj, n-am jucat chiar rău. Dacă aş fi marcat eu din penalty, altfel ar fi stat lucrurile, cred că am fi câştigat meciul"
Denis Alibec, atacant Steaua

"Am făcut o repriză secundă extraordinară, pe undeva mă simt dezamăgit că n-am câştigat, dar şi acest egal e un mare câştig pentru noi, nu e la îndemâna oricui să ţină piept Stelei chiar pe Arena Naţională"
Ilie Stan, antrenor ASA

CIFRELE MECIULUI

Steaua parametru ASA
67% Posesie 33%
5 Şuturi pe poartă 5
10 Şuturi la poartă 8
8 Cornere 3

steaua asa 1 1

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (24)
rumunek
rumunek  •  05 Martie 2017, 14:04

Pe mine ma intereseaza cum comenteaza super specialistii in fotbal de pe la TV, care declara ca Alibec si Gnohere nu pot juca impreuna, faptul ca atat cu Gaz M cat si cu ASA echipa a produs ocazii si goluri atunci cand cei 2 au colaborat.

chris_bu67
chris_bu67  •  05 Martie 2017, 12:50

Beluga,Beluga,Beluga

danut1971
danut1971  •  05 Martie 2017, 12:14

mai bine zis fotbal club steaua epava

Vezi toate comentariile (24)
Comentează