FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - ASTRA 1-1

VIDEO Fotbal de la 11 metri » Nici Oleg Protasov n-a scos Giurgiul din criză: 5 partide consecutive fără succes

Enache i-a salvat debutul lui Protasov
Enache i-a salvat debutul lui Protasov

Articol de GSP - Publicat luni, 20 octombrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 19 octombrie 2014 23:38

Prima repriză a fost dezamăgitoare, după care meciul a fost aprins de două lovituri de pedeapsă, transformate de Petre şi Enache.

Astra l-a adus pe Protasov sperînd la un fotbal spectacol, dar aseară, din lipsa soluţiilor, Oleg a fost nevoit să înceapă cu Enache atacant. Ceva în genul Neşu mijlocaş stînga în celebrul eşec cu Rosenborg al acestui tehnician cînd se afla pe banca Stelei, în 2006. Acum însă, şi-a dat seama că ideea lui e un pariu pierzător şi, după numai 10 minute, l-a mutat pe Gabi în bandă, unde îi e locul, şi l-a pus pe Chiţu vîrf.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Fără atacant de meserie, Astra a avut probleme mari în a trece în terenul advers. Nici Gazul n-a jucat cine ştie ce, dar chiar şi aşa ar fi putut marca la şutul formidabil al lui Curtean, din lovitură, care s-a oprit în transversală (18), şi la trasoarele algerianului Tahar, scoase de Lung junior (29, 34).

După pauză, meciul a luat foc în minutul 57: Llullaku a fost faultat în careu, Ciprian Petre a marcat şi de aici partida a devenit spectaculoasă. Astra a marcat şi ea de la punctul cu var, după care Florescu a avut şansa de a arăta şi el măcar pentru o seară că e fotbalist, însă a nimerit bara, deşi era singur cu Buchta, în 8 metri, pe zonă centrală!

A fost schimbat cu Takayuki, iar japonezul şi-a arătat şi el limitele ofensive, cînd a tras peste dintr-o poziţie în care ar fi fost obligat să marcheze (77). S-a terminat 1-1, Astra e la al treilea meci consecutiv fără succes în Liga 1, al 5-lea în toate competiţiile. Titlul pare tot mai departe.

Penalty-urile corect acordate
Echilibrul s-a rupt în minutul 59, cînd gazdele au obţinut o lovitură de pedeapsă, după ce Llullaku a căzut între Oros şi Pliatsikas. Giurgiuvenii au protestat vehement, însă reluările au arătat cum atacantul kosovar a fost lovit atît de grecul Pliatsikas, care i-a dat în pulpa stîngă, cît şi de Oros, care i-a dat peste genunchiul drept. Şi penalty-ul Astrei a fost corect dictat de Adrian Comănescu.

Iulian Cristea a comis henţ în propriul careu, la o fază fixă în care Laban a trimis mingea în careu. "Decizii perfecte ale arbitrului" a fost şi verdictul lui Dan Lăzărescu, fost asistent FIFA, în prezent expert DolceSport pe probleme de arbitraj.

252 de minute consecutive fără gol marcat în campionat a legat Astra pînă la reuşita de aseară a lui Enache. Precedentul gol al giurgiuvenilor a fost înscris pe 21 septembrie, la 2-1 cu Pandurii

"Rezultat bun pentru Protasov. Dacă pierdea, probabil că deja era căutat Isăilă să se întoarcă" (Basarab Panduru, la DolceSport)

"Cînd îţi lipsesc toţi atacanţii, eşti obligat să te mulţumeşti şi cu un punct" ( Oleg Protasov, antrenor Astra)

"Am pierdut două puncte, dar sînt mulţumit de jocul foarte bun pe care l-am făcut în prima repriză. E un punct, se adaugă în clasament, sîntem bine" (Cristian Dulca, antrenor Gaz Metan Mediaş)

Cifrele meciului
Gaz Metan - Parametru - Astra
44% - Posesie - 56%
10 - Şuturi la poartă - 13
5 - Şuturi pe poartă - 3
6 - Cornere - 5
2 - Intervenţii portar - 4

638288-gaz-metan-astra-1-1.jpg

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
gazistu
gazistu  •  24 Octombrie 2014, 23:55

meci destul de disputat, era de inteles ca nu se inscriu multe goluri, numai 0-0 se facea la medias de 4 sezoane incoace

cristid.
cristid.  •  20 Octombrie 2014, 16:32

Nu inteleg campania asta anti Protasov a gazetei.

rossonero.bucuresti
rossonero.bucuresti  •  20 Octombrie 2014, 12:11

nu e problema, suporterii ar veni in timp e loc in capitala pentru o echipa adevarata in rosu si negru dungi orizontale ca Flamengo Riodejaneiro sau Sydney Wanderers care d-abia infiintata in 2012 deja a ajuns in finala cupei din zona

Vezi toate comentariile (5)
Comentează