FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - VIITORUL 4-1

VIDEO+FOTO Afară e vopsit gardul, înăuntru-i leopardul! Steaua a cîştigat cu Viitorul, 4-1, dar e departe de ieşirea din criză

Articol de GSP - Publicat luni, 23 martie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 22 martie 2015 23:39

Puştii lui Hagi au condus 1-0 şi au chinuit vreme de 80 de minute o echipă căreia i-a trecut din nou glonţul pe la ureche


Hagi în Ghencea, dar ca adversar al Stelei. Ceva nu sună logic. E ca şi cum pe Bernabeu, Raul ar fi împotriva Realului sau pe Juventus Stadium, Del Piero ar fi de partea oaspeţilor. Tocmai d-asta şi pentru Gică a fost ciudat să găsească vestiarul oaspeţilor şi a dat să intre în cel al Stelei cînd a ajuns la stadion. N-a uitat ruta zilnică din a doua jumătate a anilor '80, cînd a scris alături de alţi superfotbalişti o pagină memorabilă din CV-ul roş-albaştrilor. Motiv pentru care a pătruns şi aseară pe teren în uralele spectatorilor, vreo 5% din cîţi erau acum 30 de ani.

Click aici pentru VIDEO şi FOTO!

"Prîslea" l-a umilit pe căpitan
Şi ce ironie a sorţii chiar în debut! Sub privirile celui mai bun număr 10 din istoria Stelei, actualul număr 10 al echipei s-a umplut de penibil la o fază în care a încercat să-l dribleze pe Răzvan Marin, 18 ani. A pierdut balonul, fiul lui Petre Marin a pendulat, a centrat, iar Bonilla a mai retezat şi el un pic din picioarele scaunului de "principal" al lui Gâlcă în Ghencea.

Bară Iancu, gol Dodel
A fost upercutul care, odată încasat, a determinat-o pe Steaua să se ridice de la podea şi, cu faţa sîngerîndă, să înceapă să joace fotbal. Varela a trimis cu capul peste (14), după care însuşi Hagi trebuie să fi admirat execuţia splendidă a lui Gabi Iancu din lovitură liberă: şut cu stîngul, prin exteriorul zidului, mingea a făcut o parabolă aproape perfectă, dar s-a oprit în vinclu (27).

Insistenţa gazdelor a adus şi golul. Guilherme a centrat şi Tănase a pus capul sau mai mult l-a lovit balonul în cap, după care s-a dus în poarta goală. Înainte fusese un pui de fault în atac al lui Dodel asupra lui Ţîru. 1-1 şi bucuria infinită a lui Gâlcă pe margine are darul de a arăta toată suferinţa şi presiunea pe care le traversează campioana în 2015.

Puţanu eliminat, Iancu ratează 11 metri
Repriza secundă a început cum nu se poate mai bine pentru Steaua. Adi Popa l-a luat la fugă pe Puţanu şi cum probabil că nu există chin mai mare pentru stoperul Viitorului decît să alerge în sprint, singura şansă de a opri "motoreta" a fost să se prăbuşească peste picioarele numărului 77.

Comănescu n-a dat doar fault şi penalty, ci a scos şi cartonaşul roşu. Iancu putea să închidă meciul cu 38 de minute înainte de final, dar a executat ca şi cum i-ar fi fost milă de cel care l-a inventat ca fotbalist, Gică Hagi, şi a ratat. Sau a apărat Albuţ, care a respins în corner.

Zece minute salvatoare
Irosirea penalty-ului a ameţit-o pe Steaua, care s-a precipitat şi n-a mai reuşit mare lucru. Viitorul a rezistat pînă cu aproape 10 minute înainte de sfîrşit. Lipsa experienţei însă a transformat formaţia lui Hagi în păcăliciul serii: a încasat gol pe contraatac, deşi scorul era 1-1 şi Viitorul evolua şi în inferioritate. Chipciu assist, gol Rusescu, încă o dată salvator! Dar va pleca şi el la vară!

După alte 100 de secunde, tot pe contraatac, s-a făcut 3-1. Popa a dovedit din nou că are ficat de calitate, iar la capătul raidului său de pe stînga, mingea a sărit şi s-a aşezat frumos pe bocancul norocosului de serviciu aseară: Tănase, care a reuşit din nou o dublă după aproape 3 ani!

S-a făcut chiar 4-1, cu o finalizare elegantă a lui Ţucudean (89). Cine n-a văzut meciul se poate gîndi că Steaua a ieşit din criză şi are o altă faţă. De fapt, afară e vopsit gardul, dar înăuntru e leopardul. Care are din ce în ce mai multe pete negre!

"Am luat gol după o greşeală a mea, aşa că eram dator colegilor. Viitorul a încercat să joace fotbal, a vrut să ne dea gol chiar şi în inferioritate, dar i-am prins pe contraatac"
Cristi Tănase, căpitan Steaua

"Ştiam că Viitorul face un presing foarte bun, aşa am şi luat primul gol. Mă bucur că am înscris de patru ori, aveam nevoie de un astfel de rezultat. Ne dă încredere pentru partidele viitoare"
Costel, antrenor Steaua

A greşit vestiarul
Gică Hagi a revenit după 33 de ani în Ghencea, de această dată din postura de antrenor al celor de la Viitorul. În momentul în care oaspeţii au ajuns la stadion, fostul jucător şi antrenor al Stelei a fost aşteptat de oficialii din Ghencea, iar după ce s-au salutat prieteneşte, Hagi s-a dus spre vestiarul campioanei. "Pe aici, Gică, pe aici! Nu acolo", i-au spus steliştii. "Regele" şi-a dat seama de confuzie şi a rîs cu poftă: "Aşa e, că eram obişnuit să stau doar aici. Nu am mai fost în vestiarul oaspeţilor". Hagi a fost apaudat de spectatori în momentul în care a ieşit pe gazon.

Cea mai slabă asistenţă

Steaua chiar a fost părăsită de suporteri după ce echipa şi-a pierdut emblema în decembrie 2014. Aseară, pe Ghencea au fost prezenţi aproximativ 1.500 de spectatori, acesta fiind recordul negativ al echipei din ultimii anii, la meciurile de pe teren propriu. Precedentul meci în care Steaua a avut la fel de puţini spectatori s-a înregistrat tot în acest sezon, imediat după decizia ÎCCJ, pe 7 decembrie, cu CSMS Iaşi, atunci cînd pe stadion au fost prezenţi tot 1.500 de fani.

656147-caseta-steaua.jpg

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (22)
wertus
wertus  •  30 Martie 2015, 10:20
Postat de dnlpiticu pe 23 Martie 2015, 22:40

Steaua e de departe cea mai buna echipa din Romania. Au ajuns ratatii aia de la ASA (tot Armata) cu batrini grasi precum Zicu, Constantin, Muresan, N'doye sa sperie lumea, dar au avut noroc si cu dinamo si cu boto. Sa vedem ce o sa faca Muresan pe Ghencea, cred ca-l maninca cu fulgi cu tot ruse. Pina atunci tot Steaua face cinste Romaniei. Si Halepino tine cu Steaua si toti romanii adevarati. Speram la victorie la Medias - alta echipa de divizia B.

in UCL 0 victorii in ultimele 3 participari , eliminata de o echipa fara portar si lista continua .

veve
veve  •  25 Martie 2015, 00:45
Postat de chronic pe 23 Martie 2015, 10:13

problemele pe car eel ridici reflecta gradul tau de inteligenta...altul care comenteaza fara sa se uite la meci

MA FRATE ESTI MARE 'filozof"

veve
veve  •  25 Martie 2015, 00:40

steaua trebuie sustinuta de suporteri.lasati prostiile cu sigla si cu alte prostii si sustine-ti echipa.hai STEAUA!!!

Vezi toate comentariile (22)
Comentează