FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FC BOTOȘANI 1-0

VIDEO+FOTO Dinamo Studențesc » La centenarul Sportului, spiritul Regiei e importat la Dinamo, unde un uriaș al fotbalului s-a transformat într-o echipă efervescentă și ușor naivă, 1-0 cu FC Botoșani

Articol de GSP - Publicat luni, 15 februarie 2016 00:00

Dinamo nu mai e Dinamo. Nu s-a transformat în FCD, nu e cazul. Dar echipa lui Rednic nu poate fi legată evident de nicio perioadă din istoria modernă a "cîinilor".

Nu seamănă cu trupa de superclasă construită de Mircea Lucescu la finalul anilor '80, nu aduce nici cu generațiile din era Badea&Borcea, formații desenate cu bani foarte mulți, cu impozite neplătite și care alternau succesele interne cu dezamăgiri pe continent.

Click aici pentru VIDEO!

Sus pe gard!

Echipa lui Rednic nici măcar nu are drept de participare în Europa, interzisă în continuare din cauza insolvenței pe care a depășit-o de curând. Dinamo va fi un invitat, de fapt, într-un play-off în care toți ceilalți cinci se vor bate pe două locuri de Champions League.
Un sparring relaxat care își permite să-l testeze pe puștiul Costache, marcator pentru 1-0. Mijlocașul de 17 ani apare inspirat în centrul careului și în câteva secunde e pe gard, cu ochii bulbucați, cu toți colegii în spatele lui. Îl mai dezlipesc de gard? Reușesc până la urmă să-l convingă să coboare și să-și întrerupă clipa de grație. Reacția e de Cupa Liceelor, nu o mai vezi în Liga 1. Niciodată Mutu sau Marica nu va reacționa precum Costache după vreun gol într-un meci normal de campionat!

"Bizonul" și "Pescarul"

Scena bucuriei, în care Costache îl are partener pe alt adolescent, Dima, se potrivește mai bine cu Regia decât cu Ștefan cel Mare. Dinamo de azi e noul Sportul Studențesc, un spirit reînviat, nu neapărat voit, la exact 100 de ani de la nașterea adevăraților "studenți", alb-negrii. E foaie de meci sau e catalogul clasei a 9-a?
Sportul folosea doar tineri români, Rednic mixează juniori cu străini care întrețin atmosfera boemă. Gnohere, "Bizonul" veșnic supraponderal. Palici, un Denis Șerban croat. Și Leo Bartalsstovu, primul feroez din istoria campionatului românesc. La 20 de ani de la eliminarea rușinoasă cu Knattspyrnufelag în Cupa UEFA, Dinamo se întărește cu un "pescar"! Cu un feroez, nu cu un islandez.

Bate Dinamo!

Pe hîrtie, numele de la Botoșani sună mai bine. Culmea e că moldovenii par prea serioși, atitudinea lor e invers decât relaxarea de la Dinamo. Oamenii lui Pustai cară mingea spre careu, împing jocul și trimit șut după șut pe lîngă poarta lituanianului Cerniauskas. Balticul își oferă emoții singur, când își rostogolește cu mâinile tremurânde balonul prin fața porții. Matulevicius e și el uimit de gafa goalkeeperului și nu profită! Botoșănenii sunt stresați, disperați să egaleze golul luat de la un copil.

Norocul lui Rednic: are "departamentul de seniori" exact în apărare. Cuplul Mevlja-Puljici se descurcă să salveze avantajul minim pe care l-a acordat Costache. Rămân trei puncte cu care "câinii" sunt chiar bine plasați acum, când se apropie play-off-ul. Fiecare loc mai sus înseamnă un premiu mai mare din drepturi TV. Pentru club și pentru jucătorii care își negociază cu atenție salarii și bonusuri. Costache e singurul care și-a luat singur premiul înainte ca LPF să mai vireze bani din drepturi: zeci de secunde de celebrare extatică a primului gol ca profesionist.

"Vine un român, tinerel"

Mircea Rednic a mărturisit aseară că Dinamo nu va rămâne descoperită în cazul în care golgeterul echipei, Harlem Gnohere, va fi transferat zilele viitoare în străinătate. "Avem o ofertă pentru "Bizon", dar el ar vrea să continue aici. Să vedem ce va fi. Trebuie să ne gândim și la obiectivele clubului. Este o propunere interesantă pentru Dinamo, noi suntem pregătiți în cazul în care pleacă. De fapt, suntem pregătiți orice s-ar întâmpla. Vom aduce un român, sper cât mai curând. E foarte bun, tinerel, a mai jucat și-n străinătate", a comentat "Puriul".

 Cînd încep construcțiile la noul stadion

Dinamo speră ca în cel mai scurt timp posibil să poată juca pe o arenă modernă meciurile de acasă. Rednic a punctat: "Avem nevoie de un stadion aici. Sper ca oamenii care au promis că vor face o arenă de cinci stele în Ștefan cel Mare să se țină de cuvânt. Am înțeles că la sfârșitul lui martie, începutul lui aprilie, începe construirea noului stadion".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
babahuda
babahuda  •  15 Februarie 2016, 12:46
Postat de zecs93 pe 15 Februarie 2016, 11:50

de zoller am auzit si eu ca se discuta dar cica rednic zicea de un varf roman aflat in straintate iar bicfalvi e mijlocas central, cred ca romanu e sergiu bus care a jucat la cfr cluj, de unde ai scos oficial bicfalvi la dinamo ?? link ceva ??

acum am asculatat declaratia lui rednic dupa meci si a spus aca steapta pe cineva din ucraina ..a luat-o pe ghici ..cred ca asta l facut sa zica ca e bicfalvi

john.peris
john.peris  •  15 Februarie 2016, 12:09

Bravo Mircea, asta da New Dinamo, Olteanu a fost exceptional, Forza Dinamo !

zecs93
zecs93  •  15 Februarie 2016, 11:50
Postat de azaa9 pe 15 Februarie 2016, 11:22

oficialbicfalvi la dinamo si s-ar putea si neamtul zoller

de zoller am auzit si eu ca se discuta dar cica rednic zicea de un varf roman aflat in straintate iar bicfalvi e mijlocas central, cred ca romanu e sergiu bus care a jucat la cfr cluj, de unde ai scos oficial bicfalvi la dinamo ?? link ceva ??

Vezi toate comentariile (17)
Comentează