FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - ASTRA 1-1

VIDEO+FOTO » Alt 1-1 chinuit » Roș-albaștrii au remizat cu Astra, scor 1-1, și sunt cu moralul la pământ înaintea duelului cu Sporting

Foto: Alex Nicodim / Gazeta Sporturilor +15   FOTO
Foto: Alex Nicodim / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat sambata, 12 august 2017 17:07

După 1-1 cu Craiova și Iași pe teren propriu, trupa lui Dică a bifat același rezultat pe Arena Națională și împotriva Astrei. Gnohere a egalat în mitanul secund după ce giurgiuvenii reușiseră deschiderea scorului prin Moise, chiar în startul jocului.

Potul Ligii Campionilor e savuros, turul cu Sporting bate la ușă, dar Dică nu-și permite să ia la preț de matineu nici campionatul intern. Mai ales că startul șchiop, cu două remize consecutive pe teren propriu, contra Craiovei și Iașiului, au pus deja o distanță față de CFR Cluj, care atacă titlul cu toate armele în acest sezon.

Iar strategia lui Nick a trebuit să țină cont de ambele ținte. Pe de o parte, cvintetul Momcilovici - Junior Morais - Pintilii - Enache - Alibec ținut complet la păstrare pentru meciul de la Lisabona. Pe de altă parte, Niță și, surprinzător, Teixeira trimiși pe câmpul de cartofi împotriva Astrei, cu speranța că ambii vor avea un cuvânt decisiv pe Arena Națională. Evident, plus debutanții Romario Benzar și Nedelcu printre titulari, dar ambii fără drept de joc în dubla cu lusitanii.

A căzut Teixeira!

Lui Dică i s-a dărâmat însă prea repede castelul. Veteranul Teixeira s-a accidentat rapid în startul întâlnirii, a trebuit să mute cu Golofca pentru restul partidei, iar unul dintre lansatoarele importante a dispărut. A fost parcă semnalul pentru adversar că e loc de mai mult curaj, iar efectul s-a văzut instant pe tabelă. Ioniță a luat o acțiune pe cont propriu, l-a găsit excelent pe Moise, care l-a bătut cu un șut perfect pe Niță. Era minutul 7, iar bucureștenii intrau deja din nou în impas acasă!
Iar la adăpostul avantajului rapid, Astra s-a mulțumit să joace foarte prudent, axată mai mult pe destructurarea acțiunilor adversarului decât pe propriile idei de finalizare. Iordănescu jr. a plusat din start cu camerunezul Abang, abia venit la Giurgiu, dar africanul n-a intrat încă în ritmul echipei și i-a fost greu să se evidențieze solitar în avanposturi.

Dublă mutare la pauză

Dincolo, Benzar a alternat centrările prin spatele porții cu mingi puse direct pe capul lui Gnohere sau Nedelcu, dar niciunul n-a reușit să-l aducă în dificultate pe Iliev.

Așa arată tot filmul primei reprize, fără alte mari ocazii de gol, doar cu o luptă surdă la centrul terenului, unde steliștii se afundă în faze confuze, iar astralii nu găsesc soluțiile unui eventual nou contraatac letal.

Dică a sesizat momentele dificile, iar la pauză a mutat cu Larie și Florin Tănase în locul lui Bălașa și Man, asumându-și riscul ca până la final să rămână cu un om mai puțin dacă apar accidentări. Poate nu neapărat din mutări, cât din avântul de a nu pierde ultima repetiție înaintea lui Sporting, steliștii s-au trezit la viață în mitanul secund.

"Bizonul" salvează seara

Golofca (50) și Gnohere (53) dau semnalul trezirii, Tănase apare prea târziu la o deschidere a lui Harlem (56), egalarea plutește în aer, iar golul vine, în fine, în minutul 64: corner Benzar, deviere Achim, reluare Gnohere!

De aici încolo, roș-albaștrii devin tot mai agresivi către poarta lui Iliev, lui Golofca i se anulează nemeritat un gol pentru un presupus ofsaid (72), iar Gnohere apare din nou aproape de un 2-1 meritat. Preia perfect o minge plouată, exersează un lob peste Iliev, dar balonul se duce obraznic doar pe transversală, refuzându-le steliștilor o victorie de bun augur pentru Lisabona.

Nervii din final, cu eliminarea lui Ioniță II și grămezile create la marginea terenului, nu mai schimbă însă tabela. Steliștii bifează al treilea 1-1 consecutiv acasă, mai fac un pas înapoi în întrecerea internă, dar ce bun ar fi același rezultat pe "Alvalade"! z

6.081de spectatori au fost prezenți la această partidă

FCSB - ASTRA 1-1 VIDEO / TEXT
Au marcat: Gnohere 64 / Moise 7

CLASAMENT:

clasament

Echipele de start:

FCSB: Niță - R. Benzar, Nedelcu, Bălașa, Pleașcă - Ov. Popescu, V. Achim - Teixeira, D. Man, De Amorim - Gnohere
Rezerve: Stăncioiu, Larie, Filip, Tănase, Golofca, D. Benzar, Grecu

Astra: Ivanov - Belu, Bejan, Polczak, Stan - Dandea, Mrzljak - V. Gheorghe, Ioniță, Moise - Betrand
Rezerve: Lazar, Vinicius, Nicoară, Radunovici, Erico, Pițian, Balaure

 

 
 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (493)
andrei.f
andrei.f  •  13 August 2017, 17:18

Titlul e de fapt , Steaua a fost furată de arbitri. Se pare că CCA s-a orientat deja spre CFR-campioană !

699077510215282
Tudor Chirea  •  13 August 2017, 08:59

Ma rog ca *** sa fie umiliti si batjocoriti de Sporting!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valentinn10
valentinn10  •  13 August 2017, 03:30

Ce sa mai comentez, fara comentarii, nu jucam nimic si poate cu mai mult noroc sa scoatem un egal la LIsabona, eram super optimist dar dupa 3 egaluri acasa fara sa poti marca 2 goluri intrun meci dupa ce cumperi TOT, m-am desumflat, nu stiu si totusi FORTA STEAUA, LUPTA FCSB, HAI STELUTA, CURAJ VITEZISTI, CAMPIONII CAMPIONILOR, restul e vrajeala pe care nu o mai halesc nici cainii sau ...doar cainii...

Vezi toate comentariile (493)
Comentează