FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - ASTRA 0-1

VIDEO+FOTO Încă o poveste » În ziua în care a cinstit memoria lui Hîldan, Dinamo a luptat decent, dar Astra a cîştigat meritat cu 1-0

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 octombrie 2015 00:00

Liderul din Giurgiu e o echipă mai bună. Fanii "cîinilor" visează că legendele pot retrezi gloria clubului

În apărare joacă Nelu Nunweiller. Cîinele roşu, avatarul. Pe benzi sînt Teodor Lucuţă şi Michael Klein. La mijloc, Cătălin Hîldan şi, în atac, Florea Dumitrache.

Trecutul oferă speranţe

Mopsu', un atacant complet crescut pe străzi, în vremurile în care fotbaliştii nu se construiau după matriţe ale academiilor de tineret savante. Nici o firmă de monitorizare nu măsura sprinturile şi acţiunile reuşite din "Groapa cu lei" de la Guadalajara. Şi totuşi, se ştie că a existat fotbalistul foarte bun Dumitrache.

Click aici pentru VIDEO și FOTO!

Pentru dinamovişti, ziua în care Hîldan s-a stins la Olteniţa cu 15 ani în urmă constituie o amintire tristă, dar şi un pretext pentru un restart perpetuu. "Ziua H" face posibilă eterna reîntoarcere a lui Cătălin, a Mopsului, a lui Klein şi a tuturor morţilor pentru care 20.000 se strîng pe Arena Naţională la un meci obişnuit de campionat. "Chiar dacă stăm doar în furtună / Noi n-am uitat de vremea bună!".

Astra e de calitate superioară

Amintirile legitimează peluza şi clubul întreg, într-un moment în care distribuţia de pe teren şi situaţia generală o plasează pe Dinamo departe de anii de glorie.

Echipa e una "de antrenor", fiecare fază confirmă că Rednic scoate maximum din lotul pe care îl conduce. E un fapt care sare în ochi mai ales într-un meci cu Astra. Şumudică are pe teren cel mai creativ trio din campionat, Teixeira-Boldrin-Budescu. Dinamo răspunde cu o construcţie dirijată de închizătorul Anton. Celălalt mijlocaş, Van Haaren, ilustrează regresul fotbalului olandez, din moment ce un număr 8 cu eticheta "made by Feyenoord" nu e capabil să se descurce în Liga 1.

Teixeira merita!

"Cîinii" scapă în prima parte cu o bară a oaspeţilor şi un gol anulat pe bună dreptate lui Geraldo, pentru ofsaid. Rednic acceptă că formaţia lui e ca un boxer care s-a încumetat să lupte cu un adversar mai puternic doar ca să vadă cum e.

Roşiii fac doi paşi în spate cu două modificări operate de pe bancă, fundaşii Ghomsi şi Nedelcearu în locul mijlocaşilor Gavrilă şi Van Haaren. Intră şi atacantul Essombe în locul lui Anton, dinamoviştii cedează complet mijlocul şi pariază pe vreo contră norocoasă. Care nu vine.

Munca lui Dinamo nu e de ajuns. La încă un atac al Astrei, Enache întoarce mingea în centrul careului şi Teixeira face 0-1. Pentru roş-albi, un rezultat trist într-o zi tristă. Vestea bună a venit din tribune, dovada că mai există suporteri care mai speră. Ei ştiu că poveştile nu intră niciodată în insolvenţă.

caseta dinamo

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (24)
zecs93
zecs93  •  04 Octombrie 2015, 23:54
Postat de maryan_ro83 pe 04 Octombrie 2015, 16:54

Dinamo a pierdut DECENT :))))) Astra-FCSB, suturi la poart 8-19 !!!! suturi pe poarta 4-8 !!!! cornere 0-8 !!!! 3 goluri anulate eronat ..... Dinamo-Astra, suturi la poarta 3-17 !!!! suturi pe poarta 1-9 !!!! cornere 1-9 !!!! :))))) Galeria Dinamooooooooo...

si totusi cu toate suturile alea pe poarta ale voastre ati mancat bataie mai rau ca Dinamo, 3-0 nu inseamna 1-0 TONTTI !!!

maryan_ro83
maryan_ro83  •  04 Octombrie 2015, 16:54

Dinamo a pierdut DECENT :))))) Astra-FCSB, suturi la poart 8-19 !!!! suturi pe poarta 4-8 !!!! cornere 0-8 !!!! 3 goluri anulate eronat ..... Dinamo-Astra, suturi la poarta 3-17 !!!! suturi pe poarta 1-9 !!!! cornere 1-9 !!!! :))))) Galeria Dinamooooooooo...

1425838917717550
John Milne  •  04 Octombrie 2015, 16:33

Dedicam acest esec si locul CINCI in memoria lui .

Vezi toate comentariile (24)
Comentează