FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO 1-0

VIDEO+FOTO // SUPERREPORTAJ » N-ați mai trăit un derby așa! O echipă GSP a urmărit FCSB - Dinamo 1-0 din punctul de comandă al Jandarmeriei și al Poliției

Foto: Alex Nicodim +4   FOTO
Foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat marti, 26 septembrie 2017 00:00

V-ați întrebat vreodată ce reprezintă un Derby de România pentru autoritățile locale? Pentru un suporter situația e simplă: își cumpără bilet, vine la meci, scandează pentru echipa preferată și pleacă acasă, fericit sau dezamăgit. În cazul celor care organizează un astfel de meci, unul cu grad ridicat de risc, lucrurile se schimbă radical!

"Pentru meciul din această seară avem în dispozitiv 400 de jandarmi, echipaje canine, dar și cai din detașamentul de cavalerie al Jandarmeriei București. După ședința operativă care are loc la sediul Jandarmeriei în jurul prânzului, toate echipajele pleacă de la bază cu instrucțiuni clare și precise. Toate autoritățile implicate în organizarea unui meci își ocupă pozițiile în dispozitiv la Arena Națională la ora 18:00", explică maior Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Jandarmi.

Max și Rita nu lipsesc de la Derby

E duminică, ora 18:00. Echipa Gazetei a ajuns la stadion și a intrat în program special alături de toate autoritățile locale implicate în Derby de România. "El e Max! Unul dintre cei 19 prieteni necuvântători pe care-i avem. Cățeii noștri sunt special dresați la Garda Naţională a Statelor Unite. Labradorii au participat la mai multe misiuni importante, iar astăzi sunt pregătiți să intervină. El e specializat pentru detectarea explozibililor, a petardelor, fumigenelor. E blând, dar doar până aude comanda și intră în acțiune", spune unul dintre plutonieri.

De la Derby nu lipsește nici Rita! Nu este un jandarm oarecare, ci unul dintre cei mai experimentați cai din detașamentul de cavalerie: "Sunt antrenați special să nu li se facă frică atunci când văd mii de oameni în jurul lor. A participat la zeci de meciuri de fotbal, chiar și la cele cu un grad ridicat de risc, cum a fost partida dintre România și Ungaria de la București, când suporterii maghiari au produs haos în tot orașul. S-a descurcat de minune, alături de restul colegilor și colegelor din echipajele noastre ecvestre". De ea are grijă Laura Epuraș, membră a echipei Jandarmeriei.

O cameră cu servere ca la NASA

Facem turul Arenei Naționale, mergem ca într-o misiune oficială. Verificăm lojele, scaunele și toate locurile unde suporterii celor două echipe vor sta pe durata celor 90 de minute. La 19:30 intrăm în cel mai fierbinte loc de pe stadion! Un loc unde presa nu are niciodată acces! E punctul de comandă al celui mai mare stadion din România. Peste 50 de servere, sute de harduri, peste 14 monitoare și stații de emisie-recepție care vibrează non-stop! În acest moment, pe stadion au intrat 3.348 de spectatori! Din punctul de comandă se dau toate indicațiile către cei de pe teren!

Ce se întâmplă în jumătatea de oră extrem de tensionată dinaintea meciului, tot haosul de după fluierul de start și nebunia de la final aflați din reportajul integral, ce poate fi găsit în ediția tipărită de azi și pe platforma digitală!

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (13)
rinist
rinist  •  26 Septembrie 2017, 14:32
Postat de observator_federal pe 26 Septembrie 2017, 07:18

***

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

101400280222264
Sin Sin  •  26 Septembrie 2017, 08:38

DIn pozele astea nu reiese decat HP, Pepsi si o burta mare!

valentinn10
valentinn10  •  26 Septembrie 2017, 07:59
Postat de iosif_vs. pe 26 Septembrie 2017, 04:18

Slugile ciobanului infractor de la hirtia de imapchetat peste

FORTA STEAUA, MANDRIA SI SPERANTA ROMANIEI, restul?, resturi...

Vezi toate comentariile (13)
Comentează